Lucrătorii din domeniul gastronomiei știu faptul că prezentarea preparatelor pe care ei le realizează este de multe ori de o importanță aproape egală cu gustul acestora. Consumatorii „mănâncă” întâi cu ochii, de aceea aranjamentul pe farfurie cât mai estetic este un aspect ce trebuie mereu avut în vedere.

Iar pentru ca design-ul culinar să fie unul spectaculos, în orice bucătărie profesionistă trebuie să existe anumite dispozitive, mai simple sau mai complexe, care să îl ajute pe bucătar.

Nu este atât de ușor să fie tăiate frumos nici măcar feliile de brânză sau de roșii, ce să mai spunem de preparatele din carne, mai ales de mezeluri.

Dacă se folosește cuțitul, avem de-a face cu un proces care necesită mult timp și multă atenție din partea persoanei care lucrează în bucătărie. Iar într-o unitate HoReCa unde se știe, se lucrează de multe ori într-un ritm infernal, cea mai importantă resursă care lipsește este tocmai timpul. Tocmai de aceea, dacă administrați un local de acest fel, pentru a accelera astfel de operațiuni migăloase, ar trebui să cumpărați neapărat un feliator mezeluri profesional. Evident, ulterior creativitatea celui care aranjează bucățelele de salam sau de cârnăciori impecabil tăiate la grosimea dorită, va face diferența prin modul în care le va poziționa pe farfurie alături de alte elemente culinare specifice.

Este un echipament versatil ce ar trebui să fie pus pe lista de dotări obligatorii de către toți proprietarii de restaurante, cafenele, baruri, puncte fast food fixe și mobile, pizzerii, cantine etc.

De asemenea, un feliator de mezeluri și carne este util în orice supermarket ce vinde astfel de produse, atât pentru a tăia la cererea clienților produsele din carne, dar chiar și pentru a putea aranja atractiv în vitrinele frigorifice produsele de acest gen.

Puteți achiziționa în prezent feliatoare de mezeluri calitative, compacte și durabile, provenind de la firme internaționale cu renume în fabricarea de asemenea echipamente de tăiat destinate profesioniștilor din sectorul alimentar.

Chiar dacă sunteți o unitate nou-înființată, nu vă mulțumiți cu dispozitive de feliat manuale ieftine, deoarece ele sunt destinate prioritar folosirii în bucătăriile particulare, nu în cele profesioniste.

Deși pare a fi ultimul lucru ce ar trebui trecut pe primă listă de dotări (și care poate fi șters imediat dacă bugetul este insuficient!), trebuie să gândiți puțin în perspectivă. Dacă vizual atrageți atenția potențialilor consumatori, ei vor fi mai dispuși să cumpere produsele alimentare pe care le aveți la vânzare. Iar dacă acestea arată impecabil din toate punctele de vedere, gustul acestora pare automat mult mai bun decât dacă le-ați pune consumatorilor pe farfurie, de-a valma, niște bucăți de salam, cârnați, tăiate neglijent, la grosimi diferite.

Plus că așa veți putea  să aveți un control mai bun asupra costurilor de fabricație, deoarece feliile vor fi de aceeași dimensiune și veți putea cunoaște clar care este gramajul uneia. În acest fel, compoziția în cazul unui aperitiv, spre exemplu, va putea fi stabilită clar, matematic, putem spune.

Iată de ce majoritatea proprietarilor de unități de catering preferă să cumpere un feliator electric. Trebuie doar să setați parametrii de tăiere și să fixați ingredientul ce va fi supus secționărilor.

Ce elemente trebuie avute în vedere la achiziția unui echipament de tăiat mezeluri?

Atunci când cumpărați un feliator mezeluri profesional, trebuie să acordați atenție următoarelor criterii:

  1. Cuțitul.

Este elementul principal care determină calitatea tăierii. De aceea el trebuie să fie din oțel inoxidabil.

  1. Performanța.

În raport de cantitatea de mezeluri pe care le aveți de tăiat într-o zi de lucru, stabiliți care trebuie să fie  puterea dispozitivului de tăiere profesionist. Fiți atenți la doi parametri: viteza de tăiere și timpul de funcționare.

  1. Materialele din care este fabricat feliatorul de mezeluri.

Întotdeauna preferați unul din metal, chiar dacă este mai scump, deoarece este mai durabil, mai igienic și mai ușor de curățat după folosire.

  1. Brandul producător.

Liderii în ceea ce privește feliatoarele profesionale de calitate sunt producătorii germani și italieni.

  1. Siguranța în utilizare.

Este recomandabil ca să cumpărați un feliator care are sisteme de protecție și la care cuțitul este protejat de toate laturile. În plus, dispozitivul în cauză trebuie să fie stabil și simplu de utilizat de către personalul angajat.

 

 

 

DISTRIBUIȚI
loading...