27 de ani
de presa libera
Luni, Noiembrie 20, 2017 17:36 PM

Politic

Un deputat USR explică cui i se datorează coșmarul “reabilitării” DN10 cu criblură / „PSD a subfinanțat în bugetul de stat întreținerea drumurilor“

de Călin BOSTAN
Politic  |
11.08.2017, 00:00
1327

   „Reabilitarea“ Drumului Na­țional 10 Buzău - Brașov folosind metoda împrăștierii de criblură îi scoate din minți pe șoferii care tranzitează județul Buzău pe această șosea. Cel puțin așa reiese din mai multe mesaje postate pe rețeaua de socializare Facebook, ale unor șoferi care s-au ales cu parbrizele sparte și cu pragurile autovehiculelor murdare cu smoală. Spărtura de piatră cu care a fost acoperit, în mod necorespunzător, stratul vechi de asfalt, este aruncată de mașinile care trec pe DN 10 și, uneori,  sar direct în parbriz, iar încheierea călătoriei la un service este o variantă destul de probabilă.

   O șoferiță care a circulat pe porțiunea dintre Buzău și Sătuc, tronson al DN10 peste care angajații Secției Drumuri Naționale au turnat criblură fără să o mai și niveleze, amenință, pe Facebook, că îi va da în judecată pe responsabili pentru parbrizul fisurat și pragurile pline de smoală: „Am vrea și noi să aflăm cine s-a ocupat de așa-zisa asfaltare pe tronsonul Sătuc–Buzău. Pur și simplu ne-au distrus mașinile. O să-i dau în judecată!”, a scris buzoianca, citată de ReporterBuzoian.

   Un bucureștean mi-a semnalat aceeași problemă printr-un mesaj privat: “Poți face un  articol despre modul de asfaltare din Vernești, cu criblură, ca în epoca de mult apusă? Eu m-am ales cu geam spart i venind dinspre Batrani (județul Prahova, via Cislău, n.r.). Acum două săptămâni am făcut 1.500 km prin țară și nu am dat de așa ceva; mai erau lucrări, dar nu așa, kilometri întregi de piatră aruncată pe drum”, scrie șoferul bucureștean.

   Explicația folosirii criblurii pe DN10 nu este doar incompetența angajaților Secției Drumuri Na­ționale Buzău, dacă este să dăm crezare deputatului de Timiș al Uniunii Salvați România Cătălin Drulă, care semnalează aceeași problemă pe mai multe drumuri din țară. Acesta susține că principală cauză a reapariției criblurii ar fi “subfinanțarea în bugetul de stat de către PSD a întreținerii drumurilor”.

   “A reapărut coșmarul șoferilor, moartea parbrizelor: tratamentul drumurilor cu criblură. Cauza: subfinanțarea în bugetul de stat de către PSD a întreținerii drumurilor. Am atras atenția, în luna februarie, la dezbaterea bugetului în Parlament, că a fost redusă la jumătate față de anul trecut alocarea pentru între­ținerea drumurilor. Am propus chiar și un amendament pentru creșterea bugetului pentru întreținere. Respins de PSD. Dl. ministru Cuc ne-a asigurat atunci că totul va fi bine, eventual se va rezolva «la rectificare>. Astăzi vedem consecințele. Din lipsă de bani CNAIR recurge la cea mai ieftină metodă, aceea a tratamentului simplu cu criblură, ca pe vremuri. Nu au bani pentru refacerea stratului de uzură sau măcar pentru un strat bituminos foarte subțire (slurry seal). În mod evident, chiar și acest tratament este executat prost. Rămâne foarte multe criblură liberă (normativele spun că aceasta ar trebui aspirată), emulsia este probabil de calitate proastă cu rupere (evaporare) lentă. Pe scurt, un coșmar pentru șoferi. Un coșmar numit PSD. P.S.: Înțeleg că sunt multe alte drumuri din țară unde a fost aplicată criblură în vara aceasta, cu aceleași probleme pentru șoferi. Spre exemplu, pe DN6 Timișoara-Lugoj”, a scris, pe pagina sa oficială de Facebook, deputatul USD Cătălin Drulă.

Comentarii

Români contra români (11 Aug, 07:29)
Pixelu mărgăritar

Nu criblura sparge parbrize ci disprețul bizonilor față de participanții la trafic. Dă-i dreacu, ce-mi pasă mie de alții! Să-mi fie mie bine!

Raspunde
"asfaltare" DN 10 (14 Aug, 14:54)
un cetatean

PSD ne duce incet-incet inapoi. "Asfaltarea" drumului national, pentru care platim rovigneta, cu criblura este o mare mizerie marca PSD. Ma mir ca n-a facut-o Dobrica. Lucrarea va fi praf pana la anul si poate o face dupa aceea. Sau poate o sa se schimbe putin lucrurile, PSD se duce in plm si mai merg unii hoti la puscarie.

Raspunde

Stiri Agerpres

Ungaria susține că se confruntă cu un 'atac frontal' din partea lui George Soros
Luni, Noiembrie 20, 2017 17:12 PM

Ungaria se confruntă cu un 'atac frontal' din partea miliardarului american George Soros, care atacă țara prin intermediul organizațiilor sale neguvernamentale și al birocraților Uniunii Europene, a declarat vicepreședintele partidului de guvernământ Fidesz, Gergely Gulyas, relatează Reuters.

Plenul a aprobat ca legile cu incidență asupra Justiției să fie modificate numai în comisia specială condusă de Iordache
Luni, Noiembrie 20, 2017 17:10 PM

Plenul comun al Parlamentului a aprobat luni, cu 198 de voturi "pentru" și 119 "împotrivă", modificarea regulamentului Comisiei speciale privind sistematizarea, unificarea și asigurarea stabilității legislației în domeniul Justiției, astfel încât actele normative cu incidență asupra Justiției să fie modificate numai în această comisie.

CEPCB: Situația consumului de antibiotice la nivelul UE plasează România pe locul al patrulea, în scădere față de 2016
Luni, Noiembrie 20, 2017 17:09 PM

Situația consumului de antibiotice la nivelul UE plasează România pe locul al patrulea, în scădere față de anul precedent cu zece procente, însă situația rămâne "gravă" deoarece continuă creșterea rapidă a consumului de antibiotice de rezervă, care ar trebui să fie prescrise în ultimă instanță, se arată într-un studiu realizat de Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor, prezentat luni de prof. dr. Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie.

Circul Inimii, cel mai apreciat circ contemporan din Europa prezintă spectacolul "Limits", la Timișoara
Luni, Noiembrie 20, 2017 17:06 PM

Timișoara Capitală Culturală Europeană (TCCE) 2021 lansează circul contemporan, ca alternativă la spectacolele stradale care vor împânzi orașul, compania Cirkus Cirkor (Circul Inimii), cel mai apreciat circ contemporan din Europa, urmând să susțină, miercuri, reprezentația piesei "Limits", care abordează tema refugiaților.

Hunedoara: Microbuz cu pasageri implicat într-un accident în apropiere de Petroșani
Luni, Noiembrie 20, 2017 17:01 PM

Trei persoane au fost rănite luni după-amiază, într-un accident de circulație care a avut loc pe DN 66, în zona Peștera Bolii, la intrare în Petroșani, în urma unei tamponări dintre un autoturism și microbuz cu opt pasageri la bord, victimele fiind transportate la spital pentru îngrijiri medicale.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
20 Nov, 13:38 nu cred
vasile a comentat pentru articolul Fostul senator de Buzău Teodorovici, printre martorii care au confirmat că Tel Drum este firma lui Dragnea:
Nu cred că se va finaliza dosarul Tel Drum. Dacă legea a fost făcută în așa fel încât eu să am o firmă și nimeni să nu știe că e a mea , cal care a gândit-o e consultant în Sicilia probabil. Camora și Nașul rămân fraeri pe lângă legiuitorii noștri. „Unde lucrezi?”-La tel drum! -„ce-i aia?”-o firmă care umblă Teleleu și face drumuri. „aha și cui e?”-a lui Teleleu Tănase! „cine-i ăla?” -nu se știe!!!
19 Nov, 13:34 observator
ionescu o. a comentat pentru articolul Toma: ,,Guvernul să desfiinţeze Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici, un primar nu are nicio putere în realitate, doar în teorie“:
Observator pe naiba! Pus doar pe șicane de postac. E limpede că „nu vede pădurea din cauza copacilor”.N-ai cu cine să limpezești ceva din pricina tendințelor oportuniste...
19 Nov, 13:30 vin
ionescu o. a comentat pentru articolul S-a încheiat competiția pentru stabilirea județului-pilot / Buzăul va fi primul județ complet digitalizat la nivel școlar:
Nu e un zvon ci un proiect. Îngijorarea profesorilor e maximă...Unul-de educație fizică-se întreba cum va face sport cu tableta-n mână. Altul-diriginte- se plânge că n-are unde să le depoziteze în clase. Un profesor de matematică era fericit:„eu pot preda și face exerciții la tabletă, de acasă. Cineva -administratorul unei școli-s-a hotărît să se reprofileze pe depanare tablete.Informaticianul din altă unitate bănuie că tabletele nu vor fi de calitate și nici leptopurile. Un părinte era mânios :„Adică nu-i deajuns că fi-miu stă toată ziua acasă cu nasul în calculator, să-i văd și la școală?”O mămică zglobie a întrebat directoarea unei școli: „Da de jucat se vor mai juca elevii ăștia?”Oricum vor nu vor unii , VIN TABLETELE ȘI LEPTOPURILE!!! Să nu vă bateți pe ele...
Google PageRank Checker