27 de ani
de presa libera
Vineri, August 18, 2017 08:04 AM

Politic

Un deputat USR explică cui i se datorează coșmarul “reabilitării” DN10 cu criblură / „PSD a subfinanțat în bugetul de stat întreținerea drumurilor“

de Călin BOSTAN
Politic  |
11.08.2017, 00:00
1184

   „Reabilitarea“ Drumului Na­țional 10 Buzău - Brașov folosind metoda împrăștierii de criblură îi scoate din minți pe șoferii care tranzitează județul Buzău pe această șosea. Cel puțin așa reiese din mai multe mesaje postate pe rețeaua de socializare Facebook, ale unor șoferi care s-au ales cu parbrizele sparte și cu pragurile autovehiculelor murdare cu smoală. Spărtura de piatră cu care a fost acoperit, în mod necorespunzător, stratul vechi de asfalt, este aruncată de mașinile care trec pe DN 10 și, uneori,  sar direct în parbriz, iar încheierea călătoriei la un service este o variantă destul de probabilă.

   O șoferiță care a circulat pe porțiunea dintre Buzău și Sătuc, tronson al DN10 peste care angajații Secției Drumuri Naționale au turnat criblură fără să o mai și niveleze, amenință, pe Facebook, că îi va da în judecată pe responsabili pentru parbrizul fisurat și pragurile pline de smoală: „Am vrea și noi să aflăm cine s-a ocupat de așa-zisa asfaltare pe tronsonul Sătuc–Buzău. Pur și simplu ne-au distrus mașinile. O să-i dau în judecată!”, a scris buzoianca, citată de ReporterBuzoian.

   Un bucureștean mi-a semnalat aceeași problemă printr-un mesaj privat: “Poți face un  articol despre modul de asfaltare din Vernești, cu criblură, ca în epoca de mult apusă? Eu m-am ales cu geam spart i venind dinspre Batrani (județul Prahova, via Cislău, n.r.). Acum două săptămâni am făcut 1.500 km prin țară și nu am dat de așa ceva; mai erau lucrări, dar nu așa, kilometri întregi de piatră aruncată pe drum”, scrie șoferul bucureștean.

   Explicația folosirii criblurii pe DN10 nu este doar incompetența angajaților Secției Drumuri Na­ționale Buzău, dacă este să dăm crezare deputatului de Timiș al Uniunii Salvați România Cătălin Drulă, care semnalează aceeași problemă pe mai multe drumuri din țară. Acesta susține că principală cauză a reapariției criblurii ar fi “subfinanțarea în bugetul de stat de către PSD a întreținerii drumurilor”.

   “A reapărut coșmarul șoferilor, moartea parbrizelor: tratamentul drumurilor cu criblură. Cauza: subfinanțarea în bugetul de stat de către PSD a întreținerii drumurilor. Am atras atenția, în luna februarie, la dezbaterea bugetului în Parlament, că a fost redusă la jumătate față de anul trecut alocarea pentru între­ținerea drumurilor. Am propus chiar și un amendament pentru creșterea bugetului pentru întreținere. Respins de PSD. Dl. ministru Cuc ne-a asigurat atunci că totul va fi bine, eventual se va rezolva «la rectificare>. Astăzi vedem consecințele. Din lipsă de bani CNAIR recurge la cea mai ieftină metodă, aceea a tratamentului simplu cu criblură, ca pe vremuri. Nu au bani pentru refacerea stratului de uzură sau măcar pentru un strat bituminos foarte subțire (slurry seal). În mod evident, chiar și acest tratament este executat prost. Rămâne foarte multe criblură liberă (normativele spun că aceasta ar trebui aspirată), emulsia este probabil de calitate proastă cu rupere (evaporare) lentă. Pe scurt, un coșmar pentru șoferi. Un coșmar numit PSD. P.S.: Înțeleg că sunt multe alte drumuri din țară unde a fost aplicată criblură în vara aceasta, cu aceleași probleme pentru șoferi. Spre exemplu, pe DN6 Timișoara-Lugoj”, a scris, pe pagina sa oficială de Facebook, deputatul USD Cătălin Drulă.

Comentarii

Români contra români (11 Aug, 07:29)
Pixelu mărgăritar

Nu criblura sparge parbrize ci disprețul bizonilor față de participanții la trafic. Dă-i dreacu, ce-mi pasă mie de alții! Să-mi fie mie bine!

Raspunde
"asfaltare" DN 10 (14 Aug, 14:54)
un cetatean

PSD ne duce incet-incet inapoi. "Asfaltarea" drumului national, pentru care platim rovigneta, cu criblura este o mare mizerie marca PSD. Ma mir ca n-a facut-o Dobrica. Lucrarea va fi praf pana la anul si poate o face dupa aceea. Sau poate o sa se schimbe putin lucrurile, PSD se duce in plm si mai merg unii hoti la puscarie.

Raspunde

Stiri Agerpres

Aretha Franklin vrea să deschidă "un mic club" la Detroit
Vineri, August 18, 2017 07:51 AM

Legenda muzicii soul Aretha Franklin, care a anunțat la începutul anului că se retrage, se gândește serios să deschidă un club de noapte la Detroit, unde ar putea "cânta din când în când", a declarat artista ziarului local Detroit Free Press citat de AFP.

Un nou film din seria 'Star Wars', dedicat lui Obi-Wan Kenobi, este în pregătire (presă)
Vineri, August 18, 2017 07:34 AM

Regizorul Stephen Daldry, cunoscut pentru filmul 'Billy Elliot', ar urma să realizeze viitorul lungmetraj din seria 'Star Wars' care îl va avea ca erou pe maestrul Jedi Obi-Wan Kenobi, a anunțat joi publicația Hollywood Reporter citată de AFP.

ALERTĂ UPDATE MAE: O a doua victimă de cetățenie română rănită în Barcelona; a fost transportată la spital, starea sa fiind stabilă
Vineri, August 18, 2017 07:15 AM

O a doua victimă de cetățenie română a fost identificată printre persoanele rănite în urma atacului terorist din Barcelona, potrivit ultimelor informații obținute de către Ambasada României la Madrid și Consulatul General al României la Barcelona.

Doi clujeni străbat cu bicicletele 1.800 de km pentru a organiza o tabără pentru copiii cu probleme grave de sănătate
Vineri, August 18, 2017 07:02 AM

Doi clujeni vor pedala 1.800 de kilometri, prin cinci țări, până pe vârful Mont Blanc, pentru a strânge bani pentru organizarea unei tabere dedicate copiilor cu diferite boli grave.

VACANȚA DE VARĂ ÎN IMAGINI
Vineri, August 18, 2017 07:00 AM

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
18 Aug, 07:35 Cifre goale
Pixelu observator a comentat pentru articolul Cum vede vicepremierul Marcel Ciolacu creşterea economică a României, care se împiedică în ruinele infrastructurii:
Numai că statisticile astea sunt făcute la grămadă. Nu sunt defalcate. Ce creștere a avut capitalul străin și ce creștere a avut capitalul autohton? Mă tem că doar capitalul străin a înregistrat creștere economică. Dezvoltarea pe baza investițiilor străine este o iluzie. Pentru simplul fapt că nu este treaba lui. Treaba lui este să facă profit și să-l împartă acționarilor. Nu există în lume vreun exemplu de țară acum dezvoltată care să se fi dezvoltat numai prin investiții străine. Creșterea asta nu este un lucru rău dar nu în folosul românilor. Cum nu este nici trecerea CAS-ului și CASS-ului de la angajator la angajat. Va genera scăderea veniturilor salariaților și un cadou neașteptat pentru capital.
17 Aug, 23:34 kioveanu
john a comentat pentru articolul A murit fostul prim-secretar de Buzău Tudor Postelnicu, ,,dobitocul“ care a condus Securitatea comunistă:
I l-a aruncat pe nicu Ceausescu in bratele kiovencei!Dragoste si recompense pe bune!
17 Aug, 17:50 lsfjsal;
klgfjd a comentat pentru articolul Registrul Auto Român lucrează cu publicul vineri, cu program prelungit, şi sâmbătă, pentru recuperarea zilei libere de luni:
si cine "s a programat"? sambata ca sa lucreze si ai nostri bugetari?
Google PageRank Checker