27 de ani
de presa libera
Joi, Septembrie 21, 2017 13:21 PM
opinia-balcescu

Politic

Un deputat USR explică cui i se datorează coșmarul “reabilitării” DN10 cu criblură / „PSD a subfinanțat în bugetul de stat întreținerea drumurilor“

de Călin BOSTAN
Politic  |
11.08.2017, 00:00
1250

   „Reabilitarea“ Drumului Na­țional 10 Buzău - Brașov folosind metoda împrăștierii de criblură îi scoate din minți pe șoferii care tranzitează județul Buzău pe această șosea. Cel puțin așa reiese din mai multe mesaje postate pe rețeaua de socializare Facebook, ale unor șoferi care s-au ales cu parbrizele sparte și cu pragurile autovehiculelor murdare cu smoală. Spărtura de piatră cu care a fost acoperit, în mod necorespunzător, stratul vechi de asfalt, este aruncată de mașinile care trec pe DN 10 și, uneori,  sar direct în parbriz, iar încheierea călătoriei la un service este o variantă destul de probabilă.

   O șoferiță care a circulat pe porțiunea dintre Buzău și Sătuc, tronson al DN10 peste care angajații Secției Drumuri Naționale au turnat criblură fără să o mai și niveleze, amenință, pe Facebook, că îi va da în judecată pe responsabili pentru parbrizul fisurat și pragurile pline de smoală: „Am vrea și noi să aflăm cine s-a ocupat de așa-zisa asfaltare pe tronsonul Sătuc–Buzău. Pur și simplu ne-au distrus mașinile. O să-i dau în judecată!”, a scris buzoianca, citată de ReporterBuzoian.

   Un bucureștean mi-a semnalat aceeași problemă printr-un mesaj privat: “Poți face un  articol despre modul de asfaltare din Vernești, cu criblură, ca în epoca de mult apusă? Eu m-am ales cu geam spart i venind dinspre Batrani (județul Prahova, via Cislău, n.r.). Acum două săptămâni am făcut 1.500 km prin țară și nu am dat de așa ceva; mai erau lucrări, dar nu așa, kilometri întregi de piatră aruncată pe drum”, scrie șoferul bucureștean.

   Explicația folosirii criblurii pe DN10 nu este doar incompetența angajaților Secției Drumuri Na­ționale Buzău, dacă este să dăm crezare deputatului de Timiș al Uniunii Salvați România Cătălin Drulă, care semnalează aceeași problemă pe mai multe drumuri din țară. Acesta susține că principală cauză a reapariției criblurii ar fi “subfinanțarea în bugetul de stat de către PSD a întreținerii drumurilor”.

   “A reapărut coșmarul șoferilor, moartea parbrizelor: tratamentul drumurilor cu criblură. Cauza: subfinanțarea în bugetul de stat de către PSD a întreținerii drumurilor. Am atras atenția, în luna februarie, la dezbaterea bugetului în Parlament, că a fost redusă la jumătate față de anul trecut alocarea pentru între­ținerea drumurilor. Am propus chiar și un amendament pentru creșterea bugetului pentru întreținere. Respins de PSD. Dl. ministru Cuc ne-a asigurat atunci că totul va fi bine, eventual se va rezolva «la rectificare>. Astăzi vedem consecințele. Din lipsă de bani CNAIR recurge la cea mai ieftină metodă, aceea a tratamentului simplu cu criblură, ca pe vremuri. Nu au bani pentru refacerea stratului de uzură sau măcar pentru un strat bituminos foarte subțire (slurry seal). În mod evident, chiar și acest tratament este executat prost. Rămâne foarte multe criblură liberă (normativele spun că aceasta ar trebui aspirată), emulsia este probabil de calitate proastă cu rupere (evaporare) lentă. Pe scurt, un coșmar pentru șoferi. Un coșmar numit PSD. P.S.: Înțeleg că sunt multe alte drumuri din țară unde a fost aplicată criblură în vara aceasta, cu aceleași probleme pentru șoferi. Spre exemplu, pe DN6 Timișoara-Lugoj”, a scris, pe pagina sa oficială de Facebook, deputatul USD Cătălin Drulă.

Comentarii

Români contra români (11 Aug, 07:29)
Pixelu mărgăritar

Nu criblura sparge parbrize ci disprețul bizonilor față de participanții la trafic. Dă-i dreacu, ce-mi pasă mie de alții! Să-mi fie mie bine!

Raspunde
"asfaltare" DN 10 (14 Aug, 14:54)
un cetatean

PSD ne duce incet-incet inapoi. "Asfaltarea" drumului national, pentru care platim rovigneta, cu criblura este o mare mizerie marca PSD. Ma mir ca n-a facut-o Dobrica. Lucrarea va fi praf pana la anul si poate o face dupa aceea. Sau poate o sa se schimbe putin lucrurile, PSD se duce in plm si mai merg unii hoti la puscarie.

Raspunde

Stiri Agerpres

Ajutoare pentru județele din vest afectate de furtună și trecerea Institutului Cantacuzino la MApN-pe ordinea de zi a Guvernului
Joi, Septembrie 21, 2017 13:10 PM

Guvernul va aproba în ședința de joi, printr-o Hotărâre, alocarea unei sume din Fondul de intervenție, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2017, pentru înlăturarea efectelor calamităților naturale produse de furtuni în vestul țării.

Romsilva: Peste 700 de hectare de pădure, afectate de fenomenele meteo extreme din ultimele zile
Joi, Septembrie 21, 2017 13:10 PM

Peste 700 de hectare de pădure de pe raza mai multor județe din vestul țării, aflate în administrarea statului, au fost afectate de fenomenele meteo extreme produse în ultima săptămână, arată datele provizorii centralizate de Regia Națională a Pădurilor - Romsilva, publicate joi.

Gabriela Firea: Nu putem să tratăm cu superficialitate prognozele meteo; pe rețelele de socializare au fost făcute aprecieri răutăcioase
Joi, Septembrie 21, 2017 13:08 PM

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat joi că trebuie respectată legislația cu privire la informațiile furnizate de Administrația Națională de Meteorologie (ANM) prin transmiterea lor către cetățeni și că prognozele nu trebuie tratate "cu superficialitate".

S&P a retrogradat ratingul suveran al Chinei la "A plus", perspectiva atribuită fiind stabilă
Joi, Septembrie 21, 2017 13:02 PM

Agenția de evaluare financiară Standard & Poor's (S&P) a revizuit în scădere, cu o treaptă, ratingul suveran al Chinei, de la de la "AA minus" la "A plus", și a îmbunătățit perspectiva atribuită, de la negativă la stabilă, transmit Financial Times și Bloomberg.

Nicoară (PNL): Să nu fie îngrădit dreptul persoanelor de a refuza vaccinarea din diferite motive
Joi, Septembrie 21, 2017 13:01 PM

Prim-vicepreședintele PNL Cluj, senatorul Marius Nicoară, a declarat, joi, într-o conferință de presă, că a propus un amendament la proiectul Legii vaccinării, astfel încât cetățenii români să poată refuza vaccinarea profilactică sistematică din motive care țin de libertatea lor de gândire sau religioasă.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
21 Sep, 10:25 "Expertii lui boscodeala"
Un buzoian a comentat pentru articolul Experţii din dosarul „Orizont“ al fostului primar Boşcodeală au făcut cărare către Tribunalul Dâmboviţa:
Cand vad aceasta figura il asociez cu imaginea dezastruoasa a orasului nostru.Doamne,cat a putut sa-si bata joc de noi.Poate viata o sa-i intoarca "serviciile".
21 Sep, 09:22 Trezește-te dodane și deschide ochii!
Pixelu eurosceptic a comentat pentru articolul Ionela Dobrică: ,,Implementarea sistemului de alertare a populaţiei, absolut necesară“:
Ce simpatici sunt cei care mai speră că se pot îndrepta lucrurile! Statutul neoficial de colonie nu pare să deranjeze clasa politică românească, singura ei grijă fiind propria bunăstare. Orice partid sau coaliție ajunsă la guvernare nu poate juca decât rolul vătafului, degeaba își face planuri și strategii de dezvoltare, nemaiavând pârghii și resurse să le pună în practică. Stăpânul de drept al României face ce dorește, nu întâmpină nici cea mai mică rezistență din partea clasei politice actuale române. Dacă voi observa la vreun partid sau coaliție intenția de a începe lupta de eliberare de sub jugul colonialiștilor moderni prin planuri și strategii de redobândire măcar a celor trei piloni ce definesc un stat național independent (exploatarea resurselor naturale, distribuțiile de energie și băncile) atunci voi mai merge la vot, altminteri mi se pare un gest inutil.
21 Sep, 09:17 CULOARUL PRESEI
buzoian a comentat pentru articolul În aşteptarea codului portocaliu / Şefii Inspectoratului Şcolar nici nu s-au sinchisit să participe la şedinţa unde se putea decide închiderea şcolilor:
Geta Burducea este intrata demult pe CULOARUL PRESEI! ACESTEI PRESE BUZOIENE S.R.I-ste! Deranjeaza tare sistemul securist de se urla asa de tare impotriva ei? Nu vi se pare ca jigniti inteligenta cititorilor, atatia cat or mai fi ei in mod real? ACEST articol era scris deja! Fie ca scolile au avut program normal (decizie foarte buna!), fie ca erau inchise, TOT RAU ERA!
Google PageRank Checker