27 de ani
de presa libera
Vineri, Noiembrie 24, 2017 05:40 AM

Cultura

Un buzoian pe podium la Concursului Internaţional „Umor fără frontiere în Ţara de Sus“

de Cristian IONESCU
Cultura  |
05.09.2017, 00:00
228

   Un buzoian se numără printre laureaţii Concursului Internaţional de Literatură Satirico-Umoristică „Umor fără frontiere în ţara de Sus”. Evenimentul are loc în comuna bucovineană Vama, din judeţul Suceava, şi s-a aflat anul acesta la cea de a VI-a ediţie.

   Concursul s-a desfăşurat pe trei secţiuni: epigramă, poezie satirică, proză scurtă umoristică. Potrivit organizatorilor au participat cu lucrări peste 150 de persoane, unii concurenţi înscriindu-se la toate cele trei secţiuni ale festivalului.

   Printre câştigătorii ediţiei de anul acesta s-a aflat şi buzoianul Liviu Gogu, câştigătorul locului II la secţiunea Epigramă.

   „M-am întors ceva mai bogat de la Vama; bogăţie sufletească dobândită pe un tărâm de vis, printre oameni minunaţi. Mulţumesc lui Dumnezeu că a creat aceste locuri minunate şi tot Lui îi mulţumesc pentru oamenii minunaţi pe care mi-a hărăzit să-i întâlnesc acolo! Mulţumesc organizatorilor pentru clipele de neuitat pe care mi le-au oferit şi, nu în ultimul rând, mulţumesc juriului pentru profesionalism şi imparţialitate!”, a declarant buzoianul.

   Născut în 1963, în localitatea Poşta Câlnău, Liviu Gogu este membru al Uniunii Epigramiştilor din România. Buzoianul a urmat cursurile şcolii generale din localitatea natală, iar din 1978 a făcut studii militare superioare şi urmat cariera militară, până în 2006. A început să scrie proză pe la începutul lui 2008, şi epigramă, ceva mai târziu. Liviu Gogu este membru al Cenaclului literar „Noduri şi Semne” din Galaţi, ­redac­tor-şef al revistei literare online „Negru pe Alb” şi al revistei socio-culturale şi de spiritualitate locală „Renaşterea ruşeţeană”. A publicat proză scurtă, eseu şi epigrame în reviste ca „Epigrama”, „Actualitatea literara”, „Oglinda literară”, „Boema”, „Regatul cuvântului”, „Negru pe Alb”, „Origini” etc.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

O "ARtfel" de expoziție AGERPRES, de vineri la Palatul Suțu
Vineri, Noiembrie 24, 2017 05:25 AM

Agenția Națională de Presă AGERPRES organizează o "ARtfel" de expoziție de fotografie, care îmbină fotoreportajul, documentarul video și realitatea augmentată și care poate fi vizitată începând de vineri până pe 10 decembrie, la Palatul Suțu - Muzeul Municipiului București.

Opt bărbați, care pretind a fi nord-coreeni, găsiți pe o barcă eșuată în nordul Japoniei
Vineri, Noiembrie 24, 2017 04:33 AM

O barcă de lemn în care se aflau opt bărbați, care pretind a fi din Coreea de Nord, a eșuat în nordul Japoniei, a transmis vineri presa locală, citând poliția, informează agenția dpa.

DESTINAȚII DE WEEKEND - sfârșit de săptămână în București (evenimente culturale)
Vineri, Noiembrie 24, 2017 03:56 AM

Ediția cu numărul 24 a Târgului Internațional Gaudeamus - Carte de învățătură, continuă la sfârșitul acestei săptămâni, în Pavilionul Central Romexpo, ultima zi a manifestării fiind duminică, 26 noiembrie.

DOCUMENTAR: 45 de ani de la moartea inventatorului Henri Coandă
Vineri, Noiembrie 24, 2017 03:48 AM

Henri Coandă, creatorul primului avion cu reacție din lume, s-a născut la 7 iunie 1886, la București.

DOCUMENTAR: 90 de ani de la moartea omului politic Ion I. C. Brătianu
Vineri, Noiembrie 24, 2017 03:43 AM

Ion I.C. Brătianu s-a născut la 20 august 1864, în localitatea Florica, județul Argeș, fiind fiul lui Ion C. Brătianu, om politic, fruntaș al Revoluției de la 1848, al cărui nume este legat și de alte mari evenimente din istoria României, precum Unirea Principatelor (1859) sau Independența de stat (1877).

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
23 Nov, 19:26 DORU CASCADORUL POLITIC
NEHOIANUL a comentat pentru articolul Social-democratul Doru Muzgoci părăsește Consiliul Județean:
Ptr domnul LUCIDUL:Domnule chestia cu familia Corcodel este ciorba reincalzita.Dar sa revenim la DORU CASCADORUL=PROSTITUATA POLITICA=INTELECTUAL OBOSIT.Cat timp a fost presedinte PDL NEHOIU,partidul nu a avut o contabilitate clara si legala.Exista convorbiri telefonice de ale DOMNULUI DORU CASCADORU(predate deja la DNA),prin care ameninta daca nu primeste bani(efectiv).exista facturi cu reparatia masini personale ale domnului in cauza,decontate de firme agreate de dansul la aceea vreme,exista persoane in oras care au dat spaga domnului sa fie angajate la COMPANIA DE APA NEHOIU.Deci,vedeti domnule LUCIDUL UNDE CUM A FURAT DORU CASCADORU.Eu am dovezi ptr cea ce sustin
23 Nov, 18:54 Corectitudinea este un ideal, nicidecum o realitate!
Pixelu afumat a comentat pentru articolul Social-democratul Doru Muzgoci părăsește Consiliul Județean:
Critica este naturală. Pupincureala este forțată. Nu m-ar mira ca lucidul să fie chiar forma de viață în cauză!
23 Nov, 18:26 Fiti corecți!
Lucidul. a comentat pentru articolul Social-democratul Doru Muzgoci părăsește Consiliul Județean:
Pe Muzgoci nu il înjură altcineva decât familia de hoți Corcodel.Astia nu uita ca i-a dat jos de la ciolan .Cum si de ce lua șpăgi de la PDL?Domnu ziarist de ce lăsați sa fie denigrat un om serios cu o familie serioasă ca Muzgoci .A făcut multe pentru noi si este un om corect,ce a furat Muzgoci?Este scandalos,este rușinos .Prosti si lingăi se exprima aici.Pacat .Ma așteptam la altceva.
Google PageRank Checker