Muzeul Naţional al Literaturii Române din Bucureşti a găzduit, luna trecută, lansarea antologiei „Ce stradă e asta? – Poeţi în peisajul urban”, o carte coordonată de poetul Horia Gârbea.

   Volumul care cuprinde versurile a 57 de poeţi, membri ai Filialei Bucureşti-Poezie a Uniunii Scriitorilor din România, conţine un mesaj amplu dedicat percepţiei spaţiului citadin. Proiectul cultural de anvergură, coordonat de poetul Horia Gârbea, invită la reverie, la mişcarea interioară, la introspecţie, dar deschide şi o perspectivă lirică asupra spaţiului citadin.

   Printre creaţiile celor 57 de poeţi incluşi în antologie este prezentată şi o poezie semnată de buzoianul Dumitru Ion Dincă, „Uliţa planetară”.

   „În această antologie sunt poeţi care sunt obişnuiţi cu spaţiul citadin, care locuiesc într-un mare oraş, Bucureştiul, şi este vorba de sentimentul pe care îl are în raport cu peisajul urban, cu strada înţeleasă în sensul cel mai larg, de la uliţa îngustă a târgului care era Bucureşti până la Calea Lactee sau alte căi pe care s-a putut păşi. Cele mai multe texte sunt absolut inedite, altele, mai puţine, au apărut anterior în periodice, dar acum sunt puse în valoare prin referirea la tema comună şi prin prezenţa într-un volum ce dovedeşte, cred, nivelul valoric ridicat ai componenţilor unei mari filiale a Uniunii Scriitorilor, autori activi, cu talent şi cu o cuceritoare fantezie”, a declarat coordonatorul antologiei, poetul Horia Gârbea.

DISTRIBUIȚI