După ce a avut ocazia să se întâlnească, în decembrie, cu președintele Iohannis într-un cadru informal, în cadrul competiției Civic Avengers, buzoianul Iulian Tănașcu a primit invitația din partea administrației prezidențiale de a participa la o nouă întâlnire cu președintele. Este vorba despre festivalu de film documentar One World Romania, în cadrul căruia Klaus Iohannis a avut un dialog cu publicul pe tema „Președinte sau cetățean/om politic și societate ­ci­vilă”.

În vârstă de 23 de ani, Iulian Tănașcu, șef de promoție la Facultatea de Ma­nagement din cadrul ­Aca­demiei de Studii Econo­mice, avea să stârnească controverse în 2018 când l-a întrebat pe președinte dacă nu crede că România ar trebui să se transforme într-o republică prezidențială în locul celei parlamentare. Acuzat de presă că ar fi „sorosist”, buzoia­nul i-a adresat o nouă întrebare incomodă președintelui cu ocazia întâlnirii din cadrul festivalului One World Romania, găzduită la Mezanin (Palatul Universul).

„În timpul întâlnirii cu publicul am avut o intervenție cu dânsul, spunându-i cam așa: <Domnule Președinte, anul trecut am sărbătorit 100 de ani de la Unirea principatelor. Dacă privim retrospectiv, majoritatea clasei politice de atunci era școlită la Sorbona și era pregătită puternic să reprezinte România. În prezent avem o clasă politică slab pregătită care are un bagaj de cunoștințe mai mic de cât un student mediu de facultate. Despre cei aflați la guvernare știm ce pot, dar opoziția ce face? Sunt opriți să vorbească și când apucă, în sfârșit, se dau în spectacol. Cum vedeți dumneavoastră aceasta situație?>. Dânsul mi-a spus că ambele părți, puterea și opoziția, au făcut greșeli și fac în continuare și mulți nu sunt pregătiți politic. Mai mult decât atât, a spus că opoziția o să se reformeze pe viitor”, a declarat pentru OPINIA Iulian Tănașcu.

„Cred că s-au făcut greșeli pe parcurs în selecția politicienilor care sunt promovați. Greșeli s-au făcut și într-o parte și în alta (n.r. – partidele de la guvernare și partidele din opoziție), însă într-o parte este evident că se merge cu destul de multă rea-voință și cinism spre pervertirea întregului aparat al statului. În cealaltă parte, la opoziție, există voința de  a face lucrurile mai bine. Poate nu există toată știința de a face lucrurile mai bine, dar la asta lucrăm (…)”, i-a răspuns președintele Iohannis buzoianului.

Cine este Iulian Tănașcu 

Buzoianul a fost șef de promoție la Facultatea de Management din cadrul Academiei de Studii Economice București, este actual masterand în cadrul aceleiași academii și, în paralel, a participat ca student ERASMUS în Polonia. Iulian Tănașcu deține o pagină de Facebook intitulată „CĂLĂTOR PRIN ROMÂNIA”, prin care urmărește exclusiv interesele turismului 100% românesc și mai ales cel buzoian. Buzoianul dorește, după terminarea studiilor, să rămână în țară și să dezvolte comunitatea care i-a putut oferi atât educație cât și prieteni și familie.

Tănașcu a plecat la vârsta de 8 ani din Sărata Monteoru, pentru că la școala din Merei nu mai erau locuri, și s-a înscris la o școală din Capitală. Mai târziu, „pentru că singurele licee prin zonă erau în municipiul Buzău și nu-mi permiteam să fac naveta”, a decis să rămână în București, urmând cursurile Colegiului Național „Ion Creangă”.

DISTRIBUIȚI
loading...

2 COMENTARII

  1. Suetoniu face parte dintre cei cu studii la Sorbona? Cu unul ca el și ca alții la fel nu să reușim să atingem nivelul de civilizație spre care tindem. L-am cunoscut personal pe Klaus Iohannis în anii 90 și mă simt jignit de afirmațiile de mai sus ale acestui personaj, numit Suetoniu.

  2. Bietul băiat, vorbește de funie în casele președintelui. Între personajele politice cele mai vulnerabile dpdv moral, intelectual și politic se află, din păcate, și Klaus Johannis, o personulitate de o incultură enciclopedică…

Comments are closed.