Prima zi a săptămânii a fost cu ghinion pentru un buzoian de 44 de ani. Bărbatul s-a ales cu dosar penal după ce poliţiştii l-au oprit în trafic pe strada Horticolei. Ca urmare a verificărilor efectuate, a rezultat că autoturismul pe care îl conducea nu era înmatriculat pentru a fi condus pe drumurile publice şi, de asemenea, numerele de înmatriculare aplicate erau false. Maşina era radiată din circulaţie de prin 2013, fiind adusă din străinătate, iar în România nu i s-au mai făcut acte. Cel mai probabil în urma unei vânzări succesive, autovehiculul a ajuns în posesia buzoianului care i-a pus plăcuţele unei alte maşini şi aşa a circulat până luni seară, când poliţiştii l-au tras pe dreapta. Iniţial, bărbatul s-a conformat semnalelor poliţiştilor şi chiar a dat semne de cooperare, însă după ce a coborât din maşină a fugit de poliţişti. Nu a apucat însă să se îndepărteze de echipaj şi a fost imobilizat. Acum va trebui să dea socoteală în faţa legii.

   Tot luni, un tânăr în vârstă de 22 de ani, din Mărăcineni, a fost depistat de poliţiştii rutieri în timp ce se deplasa cu un autoturism pe raza municipiului Buzău, deşi acesta avea suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

   Poliţiştii au întocmit dosar penal în ambele situaţii sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducerea unui vehicul neînmatriculat şi conducerea unui vehicul cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare, respectiv conducerea unui autovehicul de către o persoană având suspendată exercitarea acestui drept.

   Tot în prima zi a săptămânii, în cadrul activităţilor desfăşurate, pentru abaterile constatate în trafic, poliţiştii au reţinut 18 permise de conducere în vederea suspendării dreptului de circulaţie pentru următoarele 90 de zile.

   Astfel, pentru că nu au conştientizat necesitatea respectării regulilor de circulaţie privind acordarea priorităţii de trecere pietonilor, pentru efectuarea unor depăşiri neregulamentare, dar şi pentru conducerea autovehiculelor sub influenţa alcoolului, 14 conducători auto au predat permisele de conducere.

   Pe lângă punctele-amendă care le-au fost aplicate, împotriva a patru şoferi a fost luată şi măsura reţinerii permisului în vederea suspendării, pentru depăşirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise pe tronsonul de drum tranzitat.

   Cea mai mare viteză, 121 km/h, a fost înregistrată în localitatea Oreavu, de aparatul radar amplasat pe DN 2-E85, la volanul autoturismului fiind depistat un râmnicean în vârstă de 34 de ani.

DISTRIBUIȚI