Un pacient în vârstă de 63 de ani, care locuieşte în municipiului Buzău, se află la Spitalul Judeţean Buzău diagnosticat cu West Nile.

Din cele relatate de acesta cadrelor medicale, se pare că a fost infectat în urma unei ciupituri de ţânţar, în timp ce se plimba cu bicicleta în parc. După această plimbare bărbatul spune că s-a simţit rău, a avut febră mare şi dureri de cap. Având în vedere simptomele şi indiciile oferite de pacient,  medicii au prelevat probe pe care le-au tri­mis de urgenţă la Bucureşti pentru analize specifice.

Analizele au indicat că este vorba despre meningo-encefalită provocată de infecţia cu West Nile. Într-o declaraţie oferită postului TV Buzău, medicul epidemiolog Carmen Scântei spune că: „A fost o meningo encefalită la o persoană de sex masculin, în vârstă de 63 de ani, cu domiciliul în judeţul Buzău la care infectarea s-a produs într-o zonă incertă pentru că singurul lucru pe care-l reclamă este o plimbare cu bicicleta în Parcul Crâng, cu trei zile înainte de apariţia semnelor de infecţie”.

Potrivit aceleiaşi surse, bărbatul a fost internat în Secţia de Boli contagioase a Spitalului Judeţean Buzău.

Evoluţia stării de sănătate a pacientului a fost defavorabilă, astfel încât acesta a ajuns la Terapie Intensivă. „Sub tratament intensiv evoluţia a devenit favorabilă, lucru care a făcut posibilă retransferarea lui, în data de 10 septembrie, în secţia de Boli Infecţioase, unde se mai află internat, dar se află în afara oricărui pericol”, a mai spus medicul epidemiolog Carmen Sântei. În prezent, bărbatul se află în continuare sub supraveghere medicală şi tratament în secţia de Boli iNfecţioase a Spitalului Judeţean Buzău.

Virusul West Nile se transmite doar prin înţepătură de ţânţar; febra, durerea de cap intensă, durerile musculare, vărsăturile şi erupţiile cutanate sunt doar câteva dintre simptomele infecţiei.

Care este situaţia îmbolnăvirilor cu virusul West Nile

În perioada  2 mai-6 septembrie, la nivel naţional au fost înregistrate 196 de cazuri de infecţie cu virusul West Nile, transmite Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile.

Potrivit acestuia, în funcţie de unitatea teritorială de expunere, cazurile au fost înregistrate în Bucureşti (30) şi în judeţele: Dolj (29), Olt (20), Iaşi (19), Teleorman (15), Constanţa (8), Bacau (7), Brăila (6), Galaţi (6), Satu Mare (6), Ilfov (5), Sibiu (5), Mureş (5), Mehedinţi (5), Bihor (3), Dâmboviţa (4), Călăraşi (3), Alba (2), Cluj (2), Giurgiu (2), Suceava (2), Tulcea (2), Bistriţa Năsăud (1), Botoşani (1), Buzău (1), Caraş- Severin (1), Covasna (1), Ialomţa (1), Hunedoara (1), Prahova (1), Vâlcea (1), Vrancea (1).

DISTRIBUIȚI
loading...