Peste 380.000 de buzoieni sunt așteptați duminică la vot. Aceștia au ocazia, pe de o parte, să-și voteze reprezentanții în Parlamentul European, iar pe de altă parte să răspundă întrebărilor președintelui la referendumul convocat pe tema justiției.

Comisia tehnică județeană pentru coordonarea activităților de organizare a alegerilor s-a întrunit joi, la sediul Instituției Prefectului, pentru a stabili ultimele detalii organizatorice, în acest sens fiind organizată o videoconferință susținută de ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan.

În județul Buzău sunt organizate 426 secții de votare, iar numărul de alegători înregistrați pe listele electorale permanente este de 384. 885. În total, 423.454. buletine de vot primite de Instituția Prefectului vor ajunge în secțiile de votare din județ. Distribuția buletinelor de vot și a materialelor necesare în secțiile de votare se va realiza în dimineața zilei de sâmbătă, 25 mai, conform programării care a fost transmisă către toate unitățile administrativ-teritoriale din județul Buzău. Paza secțiilor de votare va fi rea­lizată cu personal din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, respectiv funcționari publici cu statut special aparținând Inspectoratului Județean de Poliție, Inspectoratului Județean de Jandarmi, Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră, Inspectoratului pentru Situații de Urgență și Instituției Prefectului. Secțiile de votare vor fi verificate în perioada 24-25 mai de către personalul Instituției Prefectului, astfel încât procesul electoral să se desfășoare în condiții optime.

DISTRIBUIȚI
loading...