„GONG cARTe”, trupa de teatru a Liceului Teoretic „Ştefan cel Mare” din Rm. Sărat, a prezentat, pe scena Centrului Cultural „Florica Cristoforeanu” Rm. Sărat, joi, 5 octombrie, cu ocazia „Zilei Educaţiei”, piesa de teatru „Boală incompatibilă” de Tudor Popescu.

   Trupa de teatru „GONG cARTe” este finalistă la două festivaluri internaţionale de prestigiu: Festivalul Internaţional de Teatru pentru Tineret „Gr. V. Birlic” Fălticeni (21-27 august 2017), unde a obţinut trofeul „Inima Fălticeniului” la secţiunea Teatru, iar la secţiunile Monolog, Vlăduţ Chinţoiu (13 ani) a obţinut menţiune specială pe segmentul de vârstă 12-25 ani. De asemenea,  Ecaterina Neculăiasa (16 ani) a obţinut menţiune la secţiunea Recitări, segmentul de vârstă 12-25 ani.

Premiu pentru cel mai bun actor în rol secundar

   Cel de-al doilea festival internaţional de teatru la care tinerii râmniceni au fost premiaţi este STAGE Interna­tional Youth Theater Festival de la Cluj, desfăşurat în perioada 18-24 septembrie (ediţia a VIII-a). Acesta este singurul festival de teatru amator din lume care a primit distincţia EFFE LABEL în perioada 2015-2016 şi 2016-2017 pentru „înalta calitate culturală şi promovarea valorilor multiculturalismului şi valorilor universale”. Festivalul s-a bucurat de o participare numeroasă: 27 trupe de teatru  (din Republica Moldova, Bosnia-Herzegovina, Bulga­ria, Slovenia, Israel şi România, totalizând peste 300 de tineri). Adrian Stănciuc a obţinut FIRST PRIZE (Locul 1) pentru BEST ACTOR IN A SUPPORTING ROLE (cel mai bun actor în rol secundar).

   Din trupa de teatru de la Rm. Sărat fac parte Ecaterina Neculăiasa, Paul Pîrvu, Adrian Stănciuc. Coordonatorul şi regizorul trupei este prof. Gilda Graţiela Rusu.

DISTRIBUIȚI