Formația Bucium, trupă rock cu influențe folk, va lansa albumului „Miorița”, sâmbătă, 2 decembrie, de la ora 21,00, în Cafeneaua Artiștilor din Buzău.

Membrii trupei vor susține în fața publicului buzoian un show cu influențe folk, ambiental și metal simfonic, caracterizat prin folosirea a două viori alături de chitară, bas, tobe, instrumente tradiționale și voce. „Bucium” se află acum în turneu de promovare a noului album, intitulat „Miorița”. Toate piesele sunt create în jurul mitului mioritic, iar albumul își propune o altă abordare a acestui mit, complet diferită de cea bine cunoscută publicului neavizat, abordare pe care au împărtășit-o însă personalități precum Simion Florea Marian, B.P. Hasdeu, Mircea Eliade, Lucian Blaga.

Toate albumele formației sunt conceptuale, îmbinând legendele și basmele românești cu o muzică introspectivă adusă într-o notă contemporană. Prin fiecare show și piesă, ascultătorii pot regăsi puritatea copilăriei, în care se ascultă basme, explorându-se un univers fantastic. Toate materialele ,,Bucium” au rădăcini în mituri și legende, însă versurile și muzica sunt compoziții originale. Trupa este formată din: Membrii formației: Alexa Milea – vioară; Andi Dumitrescu – chitară, voce, clape, instrumente de suflat; Cristian Răducanu – tobe; Mihai Balabaș – vioară, chitară; Robert Ardeleanu – chitară bas.

Dora Gaitanovici, invitat special

Alături de Bucium, pe aceeași scenă va urca, în calitate de invitat special, buzoianca Dora Gaitanovici. De mică pe scenele muzicale, Dora își continuă drumul cu aceeași dăruire. Este și interpretă și compozitoare. Buzoianca de 16 ani își construiește singură drumul, ajutată de părinți și profesorii ei. Face pian de la patru ani cu Xenti Stănescu și canto la Școala de muzică a Crinei Mardare, cu profesoara Ariana Mihai. A compus prima dată la opt ani, iar la 11 ani făcea primele versuri pentru o melodie. În 2015, câștigă trofeul la secțiunea Creație a Festivalului Mamaia Copiilor cu piesa ei ,,Doar eu“, pe care o consideră cea mai reprezentativă pentru ea. Luna aceasta, buzoianca a câștigat Trofeul concursului de creație MUZIC-ADA, organizat la Sala Radio, în fața elitei compozitorilor din România.

DISTRIBUIȚI
loading...