31 de trupe de teatru şcolar din 11 judeţe au participat, în week-end, la cea de-a IX-a ediţie a Festivalului de Teatru Bilingv „Eugen Ionescu” de la Buzău. Evenimentul, organizat de Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” şi Centrul Cultural Francofon Buzău, s-a bucurat şi de prezenţa lui Michel Monsauret, ataşatul de cooperare educativă de la ambasada Franţei în România, care i-a felicitat pe elevii şi profesorii coordonatori care au promovat limba franceză prin teatru.

Talentele tinerilor actori au fost puse în evidenţă şi de un repertoriu divers al pieselor prezentate, de la traduceri în limba franceză ale unor celebre creaţii din literatura română şi din dramaturgia universală, până la cele mai noi creaţii dramatice semnate de scriitori contemporani. Profesorii coordonatori, în calitate de regizori, au propus adaptări ingenioase şi viziuni interesante ale unor celebre texte dramatice.

Festivalul s-a desfăşurat pe două secţiuni. Astfel, marele premiu al secţiunii în „limba franceză” a fost acordat trupei de teatru „Les fortunés” a Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” din Botoşani, iar marea câştigătoare a secţiunii în „limba română”, a fost trupa „3,14” a Colegiul Naţional „B. P. Hasdeu”, Buzău.

Festivalului de Teatru Bilingv „Eugen Ionescu” a fost organizat în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, Consiliul Judeţean Buzău, Teatrul „George Ciprian”, Centrul Judeţean de Cultură şi Artă Buzău, Institutul Francez din Bucureşti, Delegaţia Valonia-Bruxelles, Liceul Tehnologic „Costin Neniţescu”, Cofetăria Briana.

DISTRIBUIȚI
loading...