Drumul Judeţean 203K va intra anul acesta în reabilitare și pe tronsonul Robeasca – Săgeata – Vadu Paşii, până în drumul european 85, în baza unui proiect cu finanţare nerambursabilă în valoare de aproape 26 de milioane de euro. Licitația a fost câștigată de aceeași firmă care realizează reabilitarea tronsonului Mărăcineni-Podu Muncii, SC OYL Company Holding A.G. S.R.L. din Slobozia.

Luni, preşedintele Consiliului Judeţean, Petre Emanoil Neagu, şi Micșa Florin,directorul general al societății au semnat contractul de proiectare-execuție pentru proiectul ,,Stimularea mobilităţii la nivel regional prin modernizarea infrastructurii rutiere de transport pe tronsonul limita Judeţ Brăila – Robeasca – Vadu Paşii (E85)“, proiect ce a fost promovat de CJ Buzău pentru finanțare prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 6 – Îmbunătăţirea infrastructurii rutiere de importanţă regională, Prioritatea de investiţii 6.1. – Stimularea mobilităţii regionale prin conectarea nodurilor secundare şi terţiare la infrastructura TEN-T, inclusiv a nodurilor multimodale. Proiectul ce vizează modernizarea unui tronson de 36,68 Km de drum de interes regional cu conectivitate la reţeaua trans-Europeană de transport.

Lucrările au un termen de execuţie de 62 de luni din momentul demarării lor. reprezentantul firmei a menționat că intenția este ca lucrările să fie finalizate într-un an de zile, exceptând perioada proiectării și a iernii.

În cadrul conferinţei de presă organizată la sediul CJ cu ocazia semnării contractului, preşedintele Consiliului Judeţean, Petre Emanoil Neagu, a mulţumit întregii echipe care a lucrat pentru obţinerea finanţării proiectului atât de important pentru reabilitarea infrastructurii rutiere judeţene şi a menţionat că până la finalul anului vor fi semnate şi alte contracte de finanţare.

În ceea ce priveşte celălalt tronson din DJ 203K, Mărăcineni – Podu Muncii, lucrările vor putea fi reluate la sfârșitul lunii martie dacă și temperatura din timpul nopții va permite.

DISTRIBUIȚI
loading...

1 COMENTARIU

 1. In nici 15 ani, SC OYL Company Holding srl a ajuns un operator care bate le fund orice apare in calea drumurilor propuse a fi reabilitate. Toate contestatiile depuse prin diferite forme sunt castigate imediat de oamenii de bine ai companiei.
  Daca se vor tine de cuvant, reabilitarea tronsonului Maracineni – V Voda, castigat cred tot de aceasta companie, ar urma sa fie gata exact inaintea alegerilor locale.
  Urmeaza celalalt tronson Robeasca – V Pasii, semnat astazi, cu termen de executie 5 ani; evident, daca s-ar tine de cuvant, la urmatoarele alegeri locale din 2025, va fi si el gata.
  Nu stiu cui sa multumim, dlui Ciolacu sau altcuiva?
  Abia astept sa vad cum brailenii vor veni cu drag pe Valea Slanicului sa viziteze „Focurile vii”, si de ce nu, sa ajunga si la Gura Teghii, sau Brasov, Comandau etc, cu intoarcere pe la Lepsa, Focsani.
  Sa fim optimisti, sa lasam carcoteala si sa ne bucuram in viitor.

Comments are closed.