Eveniment deosebit, vineri, la Tisău. La inițiativa Direcţiei Silvice Buzău, au fost plantați pe dealurile din zonă peste 1.000 de puieți de stejar,  evenimentul fiind dedicat Zilei Naţionale a Pădurilor. De asemenea, în cadrul activităţilor dedicate Centenarului Marii Unirii, în satul Haleş a fost sfinţită o troiţă ridicată de Direcţia Silvică Buzău pentru a marca traseul parcurs în urmă cu peste 400 de ani, în judeţul Buzău, de oştile lui Mihai Viteazul. Acțiunea s-a desfășurat cu sprijinul copiilor de la şcolile din comună, dar şi al oficialităţilor judeţene și face parte din ansamblul de manifestări desfăşurate în Luna Plantării Arborilor 15 martie-15 aprilie. De asemenea, pentru a se marca Centenarul Marii Uniri, la ieşirea din satul Haleş a fost amplasată o troiță, denumită simbolic Crucea Recunoștinței, care a fost sfințită astăzi. Monumentul a fost realizat de un meşter local cu materialul pus la dispoziţie de Direcţia Silvică Buzău.

 La eveniment a participat conducerea Direcţiei Silvice Buzău în frunte cu directorul Cornel Pitiş, prefectul Carmen Ichim, preşedintele Consiliului Judeţean, Petre Emanoil Neagu, şi primarul comunei Tisău care, după ce au sădit simbolic mai mulţi puieţi, au luat parte la oficierea slujbei de sfinţire a troiţei.

DISTRIBUIȚI
loading...

3 COMENTARII

  1. stimabile anonim!
    vorbesti in necunostinta de cauza. in loc sa vii cu ceva contrariu sustenabil, esti adeptul unei altoiri prostesti a mesajului sa nu zic ca dai cu ghiotura in balata. rusinos! lipsa de discernamanr tine de scara valorilor fiecarui individ. oameni ca tine care gandesc astfel se multumesc cu o informatie can-can si o lectura pana la genunchiul broastei. hala tie!

  2. Fapt e că Mihai a trecut cu oastea din Muntenia în Ardeal. O fi zburat peste munți cu niscaiva OZN-uri? Sau a traversat pa Valea Buzăului, practicabilă și azi? Cât despre referirile negative la regimul comunist, văzând „binefacerile” postdecembriste din starea generală a economiei, apărării, suveranității și demnității naționale, poate ar trebui să dovedim ceva mai mult discernământ.

  3. Daca se doreste sa se lege cumva de traseul urmat de domnitor in drumul catre Ardeal, amintesc ca nu exista nimic documentat in aceasta privinta. Conform datelor istorice, foarte probabil, traseul cel mai sudic al armatei muntene ar fi fost zona Calvini-Patarlagele. De asemenea monumentul ridicat la Magura este mai mult un edificiu propagandistic al regimului comunist. Este cineva – istoric – in masura sa dovedeasca ca lucrurile s-ar fi petrecut altminteri?

Comments are closed.