Începând de astăzi, Inspectoratul Școlar Județean Buzău a revenit la vechea conducere. Așa cum era de așteptat, Florina Stoian, Nela Wamsiedel și Daniela Palcău au fost repuse pe funcțiile de conducere pe care le-au deținut înainte de demitere, după ce au câștigat ambele procese în lupta cu Ministerul Educației. Mai exact, în cursul zilei de vineri, au venit, prin fax, ordinele de ministru al Educației care confirmă acest lucru.

Vineri, la ora 17,30, au sosit pe fax cele trei ordine, care sunt semnate de domnul ministru cu data de 27 iulie, și prevăd ca, începând cu data de 30 iulie 2018, suntem numite pe funcțiile pe care le-am deținut anterior și pe care, potrivit unei instanțe, s-au anulat ordinele respective de revocare din funcție. Noi am început treaba, am luat din mers toate urgențele, ne-am împărțit atribuțiile și vom lucra sper cu mai mult spor de acum încolo. Să sperăm că vom fi lăsate să lucrăm”, a declarat inspectorul școlar general, Florina Stoian în cadrul unei conferințe de presă susținute în cadrul IȘJ Buzău.

Prin urmare, Otilia Trifan, Geta Burducea și Daniela Lăptoiu, cele care s-au aflat pentru scurt timp la conducerea IȘJ Buzău, au fost nevoite să-și facă bagajele încă de la aflarea sentințelor date de magistrații Curții de Apel Ploiești. Două dintre fostele șefe ale învățământului buzoian au făcut, însă, o greșeală care le-a costat mai apoi și postul de inspector școlar. Vorbim despre „generala” Otilia Trifan și despre adjuncta Daniela Lăptoiu care, în naivitatea lor, crezând că vor rămâne pe posturile din fruntea Inspectoratului Școlar Județean o lungă perioadă de timp, au demisionat din posturile de inspector pe care le dețineau înainte de promovare. Mai mult, pe cele două posturi de inspector au fost nominalizate alte persoane. Drept pentru care, atât Otilia Trifan cât și Daniela Lăptoiu se vor întoarce la catedră.

Mai mult, în OPINIA de mâine.  

2 COMENTARII

Comments are closed.