Trei service-uri auto din Buzău s-au ales cu activitatea suspendată după ce inspectori ai Registrului Auto Român, venite în control din alte judeţe, au găsit nereguli. Reprezentanţii RAR nu au precizat care sunt unităţile sancţionate.

În urma unor controale efectuate în perioada 15 octombrie – 30 noiembrie, Departamentul Supraveghere Piaţă (DSP) al Registrului Auto Român (RAR) a închis, la nivelul întregii ţări, peste 200 de service-uri care nu aveau autorizaţie de funcţionare. Măsura a fost luată după un control făcut de inspectorii Registrului la 655 de societăţi. Totodată, RAR a suspendat activitatea la alte 49 de service-uri care nu şi-au menţinut condiţiile iniţiale de autorizare. Acestea îşi vor putea relua activitatea după maximum 30 de zile, doar dacă rezolvă problemele pentru care au fost amendate.

Reprezentanţii RAR nu au oferit detalii despre service-urile găsite cu nereguli. Potri­vit Biroului de Presă al RAR, sancţiunile au fost aplicate pentru efectuarea de activităţi de reparaţii la sistemul de rulare fără a deţine Autorizaţie Tehnică, neconformitatea de a nu efectua inspecţiile finale care să garanteze că autovehiculul corespunde condiţiilor şi reglementărilor legale privind admiterea şi menţinerea în circulaţie, neconformitatea de a nu-şi păstra şi respecta condiţiile iniţiale de autorizare şi lipsa certificatelor de garanţie emise pentru lucrările efectuate.

,,RAR atrage atenţia ­po­sesorilor de autovehicule să fie foarte atenţi atunci când aleg service-ul în care îşi duc maşina la reparat. În general, ofertele de pe piaţă care promit reparaţii rapide şi ieftine sunt, de obicei, o capcană, pentru că acele service-uri nu dispun de capabilitatea tehnică specifică care să ateste calitatea repa­raţiilor efectuate. Acesta este motivul pentru care inspectorii RAR efectuează în mod frecvent controale pentru a servi intereselor reale ale posesorului de autovehicul şi a stabili o stare de normalitate în sfera serviciilor auto”, se precizează într-un comunicat de presă.

La acţiunea de control desfăşurată de DSP-RAR au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 596.000 lei.

DISTRIBUIȚI
loading...