În perioada 7-10 decembrie au avut loc la Cluj  „Zilele Ioan Slavici”, manifestare în cadrul căreia au fost decernate și  premiile Concursului Național de Literatură ,,Ioan Slavici” pentru anul 2018 – ediția a 6-a.

Mediul literar buzoian are toate motivele să se bucure de un succes de răsunet, premiile la secțiunea Roman fiind obținute de trei buzoieni: Genovel-Florentin Frățilă din Râmnicu Sărat, Sabin-Ștefan Pavelescu, absolvent al Colegiului „B.P. Hasdeu” din Buzău, și Valeria Manta-Tăicuțu – din Râmnicu Sărat

Cunoscut mai ales ca un foarte bun autor de haiku, laureatul Genovel-Florentin Frățilă a participat la concurs cu un fragment din volumul TEINO KOR (Taiana Inimii), acea bijuterie de „inginerie epică” editată într-o forma inițială în urmă cu cinci ani, la a cărei șlefuire încă lucrează.

Premiul de la Cluj este o garanție că efortul unei noi faceri a acelei lumi în care realul, concretul zilelor noastre, se împletește într-un mod surprinzător de suplu cu imaginarul și cu istoria strămoșilor a meritat și că ne putem aștepta la o capodoperă a genului, dacănu chiar la un ,,cap de gen”, deschizător de drumuri în arta romancieră.

La secțiunea proză scurtă câștigătorii au fost, în ordine, Patricia Vanca, Ioana Scoruș și Mihail Soare, acesta din urmă ,,coleg” cu Genovel-Florentin Frățilă în antologia bi­lingvă (româna și turcă),,Din universul poeziei române actuale” apărută recent la Editura Betta.

Concursul de la Cluj a fost organizat de Revista Tribuna, fondată în anul 1884 de către Ioan Slavici.