Trei liceeni din Buzău au ocazia de a participa, de Ziua Naţională a României, pe 1 Decembrie, la festivitatea organizată în Alba Iulia. Excursia gratuită va fi oferită de către reprezentanţii Muzeului Judeţean Buzău elevilor care vor realiza cele mai bune lucrări pe tema Unirii de la 1918. Mai exact, este vorba despre patru teme: 1. Mari personalităţi ale Unirii din anul 1918; 2. Campaniile ­mi­litare ale Armatei Române în Primul Război Mondial; 3. Acţiunile diplomatice ale clasei politice româneşti în slujba Marii Uniri din anul 1918; 4. Monarhia şi Marea Unire de la 1918.

 „Faptul că suntem în Anul Centenar şi toate acţiunile muzeului nostru s-au desfăşurat sub egida acestui eveniment de mare importanţă naţională, ne-a determinat să accentuăm latura cultural-educativă dedicată Marii Uniri de la 1918. Marcarea Centenarului Marii Uniri este datoria tuturor românilor. În contextul organizării unor multiple activităţi la nivel naţional ­de­dicate acestui moment, ce includ expoziţii, reuniuni ştiinţifice, evenimente artistice organizate de instituţiile de artă şi cultură, se vor organiza şi unele activităţi ­te­matice, cu impact local sau regional. Muzeul Judeţean Buzău, în parteneriat cu Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia, Inspectoratul Şcolar Judeţean Buzău şi Clubul Rotary Buzău, sub egida Consiliului Judeţean Buzău, pro­pune o astfel de activitate având un dublu scop final: a) Aprofundarea de către generaţia centenară a istoriei Marii Uniri de la 1918 la un nivel mult peste ceea ce, din păcate, cuprinde programa şcolară; b) Participarea gratuită a unor elevi buzoieni din ciclul liceal la un moment unic în viaţă, şi anume la acti­vităţile organizate de către autorităţi la Alba Iulia, în data de 1 Decembrie 2018”, se arată în comunicatul Muzeului Judeţean.

La concurs se pot înscrie elevii din ciclul liceal de pe te­ritoriul judeţului Buzău. Aceştia vor participa individual, cu lucrări ce vor fi realizate sub coordonarea unui cadru didactic, specializarea istorie.

Premiile concursului constau în: Premiile I, II şi III – excursie la Alba Iulia în perioada 30 noiembrie – 2 decembrie 2018 (transport, cazare,  mic dejun şi acces în zona zero la manifestările de­dicate zilei de 1 Decembrie) şi premii în cărţi oferite de către organizatori; costurile legate de excursie vor fi suportate de către Rotary Club Buzău;

Menţiunile 1, 2 şi 3 vor primi premii în cărţi de la organizatori şi acces gratuit la colecţiile de bază ale Muzeului Judeţean Buzău şi colecţiile externe, pe toată perioada lunii Decembrie 2018.

Regulamentul de parti­cipare şi temele propuse se găsesc pe site-ul Muzeului Judeţean Buzău.

 

DISTRIBUIȚI
loading...

1 COMENTARIU

  1. tescaru stapinul comp apa o ia de pe tarlaua lui face ce vre acest impostor dlor da chiar nimeni nu poate sa l inlature de la conducerea comp de apa buzau de geaba se lupta d l primar

Comments are closed.