27 de ani
de presa libera
Marti, Iunie 27, 2017 06:34 AM

Educatie

Trei licee buzoiene, implicate în Geoparcul Ținutul Buzăului

de Cristian IONESCU
Educatie  |
03.05.2017, 00:00
963

   Din dorința de a oferi o ­edu­cație de mediu modernă, cu aplicații și tehnologie de ultimă generație, Răzvan Gabriel Popa a înscris în competiția Idei din Țara lui Andrei proiectul „Educație de Senzație” pentru Geoparcul Ținutul Buzăului.

   Proiectul va pune bazele unui sistem educațional non-formal, prin care tinerii de la trei licee tehnologice din județul Buzău-, mai exact de la Colegiul Tehnic Buzău, Colegiul Economic Buzău și Liceul Tehnologic Lopătari-, își vor îmbogăți cunoștințele despre impactul oamenilor asupra mediului.

Date în timp real, transmise către cele trei licee

   Geoparcul Ținutul Buzău­lui va deveni un laborator ­na­tural, cu stații de monitorizoare a mediului.

   Vor fi amplasate patru stații generatoare de date de mediu care vor măsura parametrii geobiofizici, (precum CO2, CH4, temperatură, umi­ditate, suspensii etc) în patru medii care se diferențiază prin intensitatea activității umane: la oraș, sat, într-o zonă naturală turistică și o zonă sălbatică.

   Fiecare stație va fi dotată cu o celulă solară indepen­dentă, care va asigura energia necesară pentru a funcționa. Rețeaua va transmite date în timp real la stațiile de lucru amplasate la cele trei licee, dar și la centrul de practică ce va fi amenajat în Geoparc.

   Datele colectate și analiza lor în acest centru de practică modern îi vor ajuta pe viitorii specialiști să înțeleagă procesele care au loc în jurul lor și importanța de a le studia.

   Toate aceste date vor fi generate în timp real și transmise, tot în timp real, pe un server. Echipa va realiza un software care accesează aceste date și permite oricărui utilizator să le vizioneze, să le descarce, să construiască grafice. Orice computer pe care se instalează acest software devine, practic, o stație de lucru, iar acest soft va fi distribuit gratuit pe internet, astfel încât să poată fi folosit de oricine, inclusiv alte școli sau licee.

   În plus, inițiatorii proiectului vor realiza și un ghid util atât pentru elevi, cât și pentru profesorii din domeniul edu­cației de mediu, pentru a transmite cât mai bine cum funcționează senzorii și cum pot fi folosite datele pentru a înțelege evoluția mediului înconjurător.

Elevii vor participa la montarea unei stații de monitorizare

   Centrul de practică va fi dotat cu un punct de vizitare deschis oricărui doritor. Elevii vor contribui la realizarea punctului de vizitare, astfel încât să se familiarizeze cu conceptele de comunicare și de conștientizare a publicului larg. El va fi deschis oricărui liceu care dorește să efectueze practică de mediu, dar și școlilor locale, pentru orele “Școala Altfel” și pentru predarea științelor naturale.

   Pe data de 2 aprilie, echipa de proiect s-a aflat în rândul elevilor Colegiului Economic Buzău pentru un prim workshop. Au participat 15 elevi: Flavius Draghia, Alin Marin, Diana Obeadă, Lidia Radu, Claudiu Tănase, Roxana Busuioc, Andreea Dobrin, Alexandru Necula, Ovidiu Untaru, Iulian Perțea, Mădălin Gherghe, Andrei Gheorghe, Florina Țopană, Alina Codescu, Ana Beitulovici. Elevii au fost coordonați de profesorii Marinela Boaru și Luciana Stancu.

   Urmează ca, în luna iunie, elevii să participe la montarea unei stații de monitorizare în Geoparcul Ținutul Buzăului. 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

ZILE NAȚIONALE: Djibouti
Marti, Iunie 27, 2017 03:45 AM

Djibouti, cu denumirea oficială Republica Djibouti (Republique de Djibouti/Jumhuriyat Jibuti), sărbătorește, la 27 iunie, Ziua națională (aniversarea independenței, obținută în 1977), conform site-ului Ministerului Afacerilor Externe.

CITATUL ZILEI
Marti, Iunie 27, 2017 03:30 AM

"Iertăm atâta timp cât iubim. " - La Rochefoucauld, "Reflexii sau sentințe și maxime morale" (Cugetări franceze, Colecția Cogito, Ed. Albatros, 1982)

SĂRBĂTORI RELIGIOASE - 27 iunie
Marti, Iunie 27, 2017 03:15 AM

Premierul Republicii Moldova s-a întâlnit cu delegația României la APCE și a insistat asupra prelungirii gazoductului Iași-Ungheni
Marti, Iunie 27, 2017 03:07 AM

Premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, s-a întâlnit luni la Strasbourg cu delegația României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE), condusă de senatorul Titus Corlățean, informează guvernul de la Chișinău într-un comunicat trimis AGERPRES.

EFEMERIDE ASTRONOMICE - 27 iunie
Marti, Iunie 27, 2017 03:00 AM

Este a 178-a zi a anului 2017.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
27 Jun, 00:21 Jos comunismu din scoli
Democrat a comentat pentru articolul Peste 70 de posturi de directori de școli, scoase la concurs la Buzău:
Dacă judecam reusitele din plan profesional după calitatea vieții de familie atunci dinu trebuie sa nu mai iasă în societate. ..A uitat Cum domnul goidescu, despre care tot vorbește așa murdar pe unde apuca și cât de tare poate, a ales sa ascundă adevărul despre starea lui psihica după marele necaz de care a avut parte! Întrebat, în calitatea de director , la una din inspecțiile la clasa ale lui dinu despre starea lui psihica, a ales sa fie domn si sa ascundă prostiile pe care le făcea. ..josnic dinule ce faci acum legandu-te de tatăl sau
26 Jun, 23:50 razbunare
marcu camataru a comentat pentru articolul Peste 70 de posturi de directori de școli, scoase la concurs la Buzău:
Ati facut campanie pentru Dobrita, l-ati votat, m-ati vrut la scoala! Lasa ca va arat eu! Cel mai prost director, asta o sa aveti!
26 Jun, 23:43 Rusine
tot profesor titular a comentat pentru articolul Peste 70 de posturi de directori de școli, scoase la concurs la Buzău:
Ghici ghicitoarea mea: cine se ascunde in spatele acestui comentariu plin de mizerii? Toata lumea stie ca frustratul fost director Dinu, care sufera de sindromul strutului si are impresia ca daca se ascunde, lumea nu stie cine a scris. Nu te-ai saturat sa improsti cu venin in toate partile? Nu-ti mai schimbi strategia asta de a denigra numele celor care ar putea sa conduca scoala asta si care ar face o treaba mult mai buna decat tine? Mai bine fa-ti orele, ca s-au saturat copiii de povesti cu porumbei si cu pescuit si de luat note din burta. Ne-am saturat de tine ca de mere padurete. Lasa-neeeee, lasa-neeee!!!!
Google PageRank Checker