27 de ani
de presa libera
Luni, Iunie 26, 2017 03:02 AM

Educatie

Trei licee buzoiene au primit certificat de „Şcoală Europeană”, la Palatul Parlamentului (FOTO)

de
Educatie  |
23.05.2013, 21:00
5784

Reprezentanţii a trei licee din Buzău au fost invitaţi la începutul săptămânii în sala de protocol a preşedintelui României, de la Palatul Parlamentului la sărbătorirea ediţiei a X-a a competiţiei „Şcoala Europeană”.

Directorii Colegiului Economic, Liceului de Artă şi Liceului Pedagogic, alături de câte un elev, au fost întâmpinaţi de către ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, şeful reprezentanţei Comisiei Europene în România- Nicolae Idu şi fostul ministru al Educaţiei – Ecaterina Andronescu. Dele­gaţia buzoiană a fost însoţită de inspectorul general adjunct al IŞJ Buzău, Geta Burducea.

În prezent, un  număr de 188 de şcoli deţin certificatul de şcoală Europeană. Pe parcursul celor zece ani de existenţă, 1.445 de şcoli au fost înscrise în competiţie şi numai 311 au primit certificatul de Şcoală Europeană. Şapte şcoli din întreaga ţară au fost onorate de patru ori cu acest certificat, iar Colegiul Economic Buzău se numără printre acestea. Colegiul Economic Buzău a primit certificatul de Şcoală Europeană în 2004, 2007, 2010 şi 2013.

 

Câte 5.000 de lei pentru dotări

 

„Printre atuurile Colegiului Economic Buzău la obţinerea certificatului de Şcoală Europeană se numără: cele 4 premii European Language Label obţinute, numă­rul mare de mobilităţi interna­ţionale realizat de elevii şi profesorii liceului, participarea la proiecte Comenius, Leonardo şi Tineret în acţiune. Colegiul Economic Buzău a fost des­chizător de drumuri în ceea ce priveşte proiectele interna­ţionale, realizând parteneriate încă din anul 1991. În prezent, este centru de resurse pentru firmele de exerciţiu din Regiunea Sud Est ca urmare a rezultatelor de excepţie obţinute în domeniul educaţiei antreprenoriale”, a declarat Cătălina Poştovei, profesor Colegiul Economic Buzău.

La ediţia din acest an s-au înscris 116 unităţi de învăţământ preuniversitar din 36 de judeţe şi din Bucureşti. Fiecare unitate de  învăţământ a primit certificatul „Şcoală Europeană 2013” şi un premiu în valoare de 5.000 lei, care va fi utilizat exclusiv pentru dotări.

    

Ce înseamnă concursul „Şcoala Europeană”

 

Competiţia se adresează tuturor unităţilor de învăţământ preuniversitar care au fost şi sunt implicate în programele europene din domeniul educaţiei şi formării profesionale. Competiţia constă în evaluarea calităţii şi coerenţei managementului şcolii, reflectat în docu­men­tele manageriale, precum şi a impactului pe care activităţile derulate în cadrul proiectelor europene l-a avut asupra culturii organizaţionale şi a ethosului şcolii.

Odată obţinut, certificatul „Şcoală Europeană” este valabil pentru o perioadă de trei ani, după care şcoala trebuie să candideze din nou pentru a reconfirma titlul obţinut. Certificarea şcolilor cu ­titlul „Şcoală Europeană” le conferă recunoştere şi prestigiu în cadrul comunităţilor educaţionale, iar eforturile pe care le fac pentru menţinerea

titlului obţinut , determină un interes tot mai crescut pentru dezvoltarea de noi şi noi proiecte, ceea ce conduce la o îmbunătăţire a managementului şcolar şi la dezvoltarea unei culturi organizaţionale solide.

{vsig}articole/2013/05/24/trei{/vsig}

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Venezuela: 376 de jurnaliști agresați în manifestații
Luni, Iunie 26, 2017 00:49 AM

Principalul sindicat al jurnaliștilor din Venezuela a informat duminică despre agresiuni asupra a 376 de reporteri de la declanșarea, la 1 aprilie, a manifestațiilor împotriva președintelui socialist Nicolas Maduro, transmite AFP.

UPDATE Columbia: Naufragiul unui vas cu aproximativ 150 de pasageri (armata aerului); cel puțin trei morți și 30 de dispăruți
Luni, Iunie 26, 2017 00:31 AM

Naufragiul în Columbia al unei ambarcațiuni cu aproximativ 150 de pasageri a făcut cel puțin trei morți și 30 de dispăruți în apele lacului El Penol din Guatape, un sit vizitat de foarte mulți turiști situat în nord-vestul țării, a anunțat poliția locală, potrivit AFP.

Fotbal: Florin Prunea - La CSM Poli Iași a avut loc o implozie, în două zile au dispărut jucătorii
Luni, Iunie 26, 2017 00:10 AM

Fostul președinte al clubului CSM Poli Iași, Florin Prunea, a declarat, duminică seara, că la gruparea moldoveană a avut loc "o implozie", după plecarea sa fiind îndepărtați aproape toți jucătorii din lot, în locul lor fiind aduși cu precădere fotbaliști străini.

Marea Britanie: 60 de clădiri de locuit încalcă normele antiincendiu
Duminica, Iunie 25, 2017 23:49 PM

Guvernul britanic a anunțat duminică după-amiază că 60 de imobile au fost identificate ca încălcând normele de securitate, în timp ce autoritățile s-au mobilizat pentru a evacua locatarii de teama unei noi tragedii după incendiul devastator de la Grenfell Tower din Londra, relatează AFP.

Fotbal: Marius Măldărășanu - Am înțeles că suporterii sunt dezbinați, nu știu cât va dura până va renaște Rapidul
Duminica, Iunie 25, 2017 23:46 PM

Fostul fotbalist Marius Măldărășanu a declarat, duminică, la finalul turneului old boys organizat cu ocazia aniversării a 94 de ani de la înființarea clubului Rapid, că suporterii giuleșteni sunt dezbinați și din acest motiv nu știe cât mai dura până când va renaște formația alb-vișinie, al cărei faliment a fost declarat anul trecut.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
25 Jun, 21:06 Adevarata drama
mihalcea florina a comentat pentru articolul UPDATE Cardiologul Adrian Negoiță, găsit decedat, sâmbătă dimineață, la locuința de la munte:
Dumnezeu sa-l odihneasca in PACE!
25 Jun, 21:02 Romania intre doi "ticalosi "
Chiriac Cristina a comentat pentru articolul România, între doi „ticăloși“ *):
Sunt de acord ca amandoi sunt niste ticalosi ,ca Romania nu va deveni un stat de drept atata timp cat cei doi o vor conduce.....e pacat de romanii care nu sunt informati si voteaza cu ei in speranta ca va fi mai bine.
25 Jun, 16:25 funcția de dr
ilie a comentat pentru articolul Peste 70 de posturi de directori de școli, scoase la concurs la Buzău:
La mine la scoală directorul nu stie sa trimită un mail, sa facă un tabel, mereu e reclamat....si nimic..nimic ..si multe alte simplitati si incapacitatidin partea lui...colegii, nimic si ei..nu spun, bineînțeles . NIMIC!de teama răzbunării acestuia.Dar ei nu intelleg ca nu are ce sa le facă.Cât sa fii de indiferent?!
Google PageRank Checker