27 de ani
de presa libera
Vineri, Martie 24, 2017 06:11 AM

Educatie

Trei licee buzoiene au primit certificat de „Şcoală Europeană”, la Palatul Parlamentului (FOTO)

de
Educatie  |
23.05.2013, 21:00
5723

Reprezentanţii a trei licee din Buzău au fost invitaţi la începutul săptămânii în sala de protocol a preşedintelui României, de la Palatul Parlamentului la sărbătorirea ediţiei a X-a a competiţiei „Şcoala Europeană”.

Directorii Colegiului Economic, Liceului de Artă şi Liceului Pedagogic, alături de câte un elev, au fost întâmpinaţi de către ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, şeful reprezentanţei Comisiei Europene în România- Nicolae Idu şi fostul ministru al Educaţiei – Ecaterina Andronescu. Dele­gaţia buzoiană a fost însoţită de inspectorul general adjunct al IŞJ Buzău, Geta Burducea.

În prezent, un  număr de 188 de şcoli deţin certificatul de şcoală Europeană. Pe parcursul celor zece ani de existenţă, 1.445 de şcoli au fost înscrise în competiţie şi numai 311 au primit certificatul de Şcoală Europeană. Şapte şcoli din întreaga ţară au fost onorate de patru ori cu acest certificat, iar Colegiul Economic Buzău se numără printre acestea. Colegiul Economic Buzău a primit certificatul de Şcoală Europeană în 2004, 2007, 2010 şi 2013.

 

Câte 5.000 de lei pentru dotări

 

„Printre atuurile Colegiului Economic Buzău la obţinerea certificatului de Şcoală Europeană se numără: cele 4 premii European Language Label obţinute, numă­rul mare de mobilităţi interna­ţionale realizat de elevii şi profesorii liceului, participarea la proiecte Comenius, Leonardo şi Tineret în acţiune. Colegiul Economic Buzău a fost des­chizător de drumuri în ceea ce priveşte proiectele interna­ţionale, realizând parteneriate încă din anul 1991. În prezent, este centru de resurse pentru firmele de exerciţiu din Regiunea Sud Est ca urmare a rezultatelor de excepţie obţinute în domeniul educaţiei antreprenoriale”, a declarat Cătălina Poştovei, profesor Colegiul Economic Buzău.

La ediţia din acest an s-au înscris 116 unităţi de învăţământ preuniversitar din 36 de judeţe şi din Bucureşti. Fiecare unitate de  învăţământ a primit certificatul „Şcoală Europeană 2013” şi un premiu în valoare de 5.000 lei, care va fi utilizat exclusiv pentru dotări.

    

Ce înseamnă concursul „Şcoala Europeană”

 

Competiţia se adresează tuturor unităţilor de învăţământ preuniversitar care au fost şi sunt implicate în programele europene din domeniul educaţiei şi formării profesionale. Competiţia constă în evaluarea calităţii şi coerenţei managementului şcolii, reflectat în docu­men­tele manageriale, precum şi a impactului pe care activităţile derulate în cadrul proiectelor europene l-a avut asupra culturii organizaţionale şi a ethosului şcolii.

Odată obţinut, certificatul „Şcoală Europeană” este valabil pentru o perioadă de trei ani, după care şcoala trebuie să candideze din nou pentru a reconfirma titlul obţinut. Certificarea şcolilor cu ­titlul „Şcoală Europeană” le conferă recunoştere şi prestigiu în cadrul comunităţilor educaţionale, iar eforturile pe care le fac pentru menţinerea

titlului obţinut , determină un interes tot mai crescut pentru dezvoltarea de noi şi noi proiecte, ceea ce conduce la o îmbunătăţire a managementului şcolar şi la dezvoltarea unei culturi organizaţionale solide.

{vsig}articole/2013/05/24/trei{/vsig}

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

DESTINAȚII DE WEEKEND - sfârșit de săptămână în București și în țară (evenimente culturale)
Vineri, Martie 24, 2017 04:16 AM

Muzeul Național de Istorie a României (MNIR) expune, în perioada 24 martie - 23 aprilie 2017, în cadrul seriei "Exponatul lunii", un lot de podoabe preistorice deosebite, recent intrate în colecțiile sale.

Ziua mondială de luptă împotriva tuberculozei (TBC)
Vineri, Martie 24, 2017 04:00 AM

Ziua mondială de luptă împotriva tuberculozei (TBC), marcată la 24 martie, evidențiază momentul din 1882, când Robert Koch a informat oficial comunitatea științifică internațională că a descoperit bacilul TBC.

Franța: Candidatul Francois Fillon îl acuză pe președintele Francois Hollande de complot împotriva sa
Vineri, Martie 24, 2017 03:36 AM

Candidatul la președinție Francois Fillon l-a acuzat joi pe președintele Franței, Francois Hollande, de implicare într-un presupus complot guvernamental pentru scurgerea de informații către presă, cu scopul de a-i anula șansele de a fi ales, transmite Reuters.

CITATUL ZILEI
Vineri, Martie 24, 2017 03:30 AM

SĂRBĂTORI RELIGIOASE - 24 martie
Vineri, Martie 24, 2017 03:15 AM

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
23 Mar, 22:01 H
Scoala gimnaziala caldarasti a comentat pentru articolul EXCLUSIV/Schimbări importante la conducerea mai multor licee din Buzău:
Au mare dreptate in privinta scolii Caldarasti, este mare dezastru. Copii pleaca de la ore, Tipa si se dezbraca si fac mare galagie in scoala...Este sub orice critica. Carte nu se face cum trebuie...politia nu face nimic.
23 Mar, 21:54 Condoleanțe
Flori Tănăsescu a comentat pentru articolul S-a stins jurnalista buzoiană Simona Catrina:
Dumnezeu sa o ierte,
23 Mar, 21:08 @ funcționarul stresat
Pixelu cometic a comentat pentru articolul Grindeanu s-a ținut de cuvânt / Corpul de control al premierului a descins la Compania de Apă:
La cât de stresat ești nici măcar n-ai sesizat că mă doare la bască și de Tomiță și de PSD. Ce mă doare este faptul că vin străinii, cu discursul lor ipocrit, chipurile să mă fericească cu eficiența și productivitatea lor băgându-mi adânc mâna în buzunar. Accept să mă fure români de-ai mei, de ... nu te poți pune curmeziș geneticii, dar să vină francezii să mă fure pozând în neprihăniți este prea de tot! Chiar astăzi a apărut în presă că icoana băncilor, la care ne închinăm, ING, este cercetată la ea acasă pentru corupție și spălare de bani. Ce mă mai doare este faptul că DNA-ul, sub lozinca anticorupției, protejează firmele străine din România, altfel nu se poate explica de ce DNA dă iama doar printre români, străinii lipsesc, deși, 70-80% din achizițiile publice, obiectul principal al dosarelor DNA, sunt derulate cu străini și nu cu români.
Google PageRank Checker