27 de ani
de presa libera
Marti, Noiembrie 21, 2017 14:01 PM

Educatie

Trei licee buzoiene au primit certificat de „Şcoală Europeană”, la Palatul Parlamentului (FOTO)

de
Educatie  |
23.05.2013, 21:00
5878

Reprezentanţii a trei licee din Buzău au fost invitaţi la începutul săptămânii în sala de protocol a preşedintelui României, de la Palatul Parlamentului la sărbătorirea ediţiei a X-a a competiţiei „Şcoala Europeană”.

Directorii Colegiului Economic, Liceului de Artă şi Liceului Pedagogic, alături de câte un elev, au fost întâmpinaţi de către ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, şeful reprezentanţei Comisiei Europene în România- Nicolae Idu şi fostul ministru al Educaţiei – Ecaterina Andronescu. Dele­gaţia buzoiană a fost însoţită de inspectorul general adjunct al IŞJ Buzău, Geta Burducea.

În prezent, un  număr de 188 de şcoli deţin certificatul de şcoală Europeană. Pe parcursul celor zece ani de existenţă, 1.445 de şcoli au fost înscrise în competiţie şi numai 311 au primit certificatul de Şcoală Europeană. Şapte şcoli din întreaga ţară au fost onorate de patru ori cu acest certificat, iar Colegiul Economic Buzău se numără printre acestea. Colegiul Economic Buzău a primit certificatul de Şcoală Europeană în 2004, 2007, 2010 şi 2013.

 

Câte 5.000 de lei pentru dotări

 

„Printre atuurile Colegiului Economic Buzău la obţinerea certificatului de Şcoală Europeană se numără: cele 4 premii European Language Label obţinute, numă­rul mare de mobilităţi interna­ţionale realizat de elevii şi profesorii liceului, participarea la proiecte Comenius, Leonardo şi Tineret în acţiune. Colegiul Economic Buzău a fost des­chizător de drumuri în ceea ce priveşte proiectele interna­ţionale, realizând parteneriate încă din anul 1991. În prezent, este centru de resurse pentru firmele de exerciţiu din Regiunea Sud Est ca urmare a rezultatelor de excepţie obţinute în domeniul educaţiei antreprenoriale”, a declarat Cătălina Poştovei, profesor Colegiul Economic Buzău.

La ediţia din acest an s-au înscris 116 unităţi de învăţământ preuniversitar din 36 de judeţe şi din Bucureşti. Fiecare unitate de  învăţământ a primit certificatul „Şcoală Europeană 2013” şi un premiu în valoare de 5.000 lei, care va fi utilizat exclusiv pentru dotări.

    

Ce înseamnă concursul „Şcoala Europeană”

 

Competiţia se adresează tuturor unităţilor de învăţământ preuniversitar care au fost şi sunt implicate în programele europene din domeniul educaţiei şi formării profesionale. Competiţia constă în evaluarea calităţii şi coerenţei managementului şcolii, reflectat în docu­men­tele manageriale, precum şi a impactului pe care activităţile derulate în cadrul proiectelor europene l-a avut asupra culturii organizaţionale şi a ethosului şcolii.

Odată obţinut, certificatul „Şcoală Europeană” este valabil pentru o perioadă de trei ani, după care şcoala trebuie să candideze din nou pentru a reconfirma titlul obţinut. Certificarea şcolilor cu ­titlul „Şcoală Europeană” le conferă recunoştere şi prestigiu în cadrul comunităţilor educaţionale, iar eforturile pe care le fac pentru menţinerea

titlului obţinut , determină un interes tot mai crescut pentru dezvoltarea de noi şi noi proiecte, ceea ce conduce la o îmbunătăţire a managementului şcolar şi la dezvoltarea unei culturi organizaţionale solide.

{vsig}articole/2013/05/24/trei{/vsig}

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Băsescu: Pentru ieșirea Republicii Moldova din zona gri trebuie luată în considerare varianta reunificării cu România
Marti, Noiembrie 21, 2017 13:53 PM

Menținerea Republicii Moldova într-o zonă gri nu este o soluție, a declarat marți fostul președinte Traian Băsescu, lider al PMP, în opinia sa o soluție fiind varianta reîntregirii țării.

Dragnea: Aprobarea legii de achiziționare a rachetelor Patriot mută România într-un alt nivel de dotare militară
Marti, Noiembrie 21, 2017 13:50 PM

Aprobarea proiectului de lege pentru realizarea "Capabilității de apărare aeriană cu baza la sol" aferentă programului de înzestrare esențial "Sistem de rachete sol-aer cu bătaie mare (HSAM)" mută România într-un alt nivel de dotare militară, a declarat marți președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea.

Moneda națională se depreciază în raport cu euro; BNR anunță un curs record de 4,6551 lei/euro
Marti, Noiembrie 21, 2017 13:41 PM

Moneda națională a atins marți cea mai slabă cotație în raport cu euro, cursul anunțat de Banca Națională a României (BNR) fiind de 4,6551 lei pentru un euro, în creștere cu 0,82 bani (0,18%) în comparație cu valoarea din ședința precedentă, de 4,6469 lei pentru un euro.

Suceava: Cinci copii loviți de o mașină într-o stație de autobuz din localitatea Liteni
Marti, Noiembrie 21, 2017 13:38 PM

Cinci copii care se aflau într-o stație de autobuz în localitatea Liteni, din comuna Moara, au fost răniți ușor după ce un autoturism a intrat în ei, potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Suceava.

Conflict în Balcani: Procurorul TPIY aduce un omagiu supraviețuitorilor, 'adevărații eroi'
Marti, Noiembrie 21, 2017 13:31 PM

Procurorul Tribunalului Penal Internațional pentru fosta Iugoslavie (TPIY, cu sediul la Haga) Serge Brammertz a adus un omagiu luni supraviețuitorilor conflictului din Balcani veniți să depună mărturie în mai multe procese și a lansat un apel la reconciliere într-o regiune care este încă fracturată, relatează marți AFP.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
21 Nov, 10:28 Prima ,,plimbare,, deasupra Buzaului cu un avion alaturi de parasutisti !!!
Vasile Bugeac a comentat pentru articolul Români de excepţie care au promovat Buzăul / Primul general de paraşutişti, Grigore Baştan, omul care a sărit din avion cu fiul său în braţe:
In una din vizitele mele acasa (Fam.Bugeac era prietena cu Fam. Bastan )Gr. Bastan ma dat in ,prmire , cdt.de zbor ca sa vad cum se antreneaza parasutisti .Afost deosebit mai ales ca avionul era un aparat german cu 3 motoare di al doilea razboi . Nu voi uita nici-o data grija prieteneasca pe care a avuto Gr. Bastsn pentru mine !!
21 Nov, 07:55 e bine, bine, e foarte bine
bady@sula a comentat pentru articolul O fostă judecătoare la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a băgat în corzi decidenţii Prefecturii pentru un teren de 5,44 ha:
Oricum,titlul de proprietate nr.109917/20.07.2017 era un document fals.A se vedea corespondenta ulterioara emiterii acestuia,dintre OCPI Buzau si Comisaia locala Beceni.Se vede treaba ca n-o sa le mearga smecheriile cu doamna judecator Circei.
21 Nov, 07:19 4,64 mld $ patrioate ~ 1/4 din 19,95 mld $ cât a împrumutat Băse de la FMI și BM
Pixelu patriot, ca și ținătorul mâinii drepte în dreptul inimii a comentat pentru articolul Ciolacu: ,,E important ca achiziţia de rachete Patriot să treacă săptămâna asta de Parlament“:
Interesantă este metoda prin care Dragnea a intrat în clubul select al imunilor la detenție, alături de Băsescu, Tăriceanu, Ponta, Iohannis și Isărescu. Nu s-a pus niciodată problema blocării achiziției (tehnică militară de pe vremea războiului din Vietnam), amânarea adoptării proiectului de achiziție a avut doar scopul de a obține asigurări că cele două noi dosare ale lui Dragnea se vor finaliza cu achitări. Pentru acest lucru a fost nevoie de vizita fulger a secretarului de stat american, Tillerson, care să parafeze înțelegerea. Happy end. Americanii cu banii pe patrioate expirate iar Dragnea cu imunitate la pușcărie.
Dacă chiar se dorea întărirea securității naționale, de ce nu s-au achiziționat patrioate de ultimă generație precum au făcut polonezii? Este drept, prețul era dublu, dar măcar aveai garanția că în eventualitatea unui conflict, chiar făceau ceva.
Google PageRank Checker