Un camion staționat în afara părții carosabile a atras atenția unui echipaj de jandarmi din cadrul Postului de Jandarmi Montan Berca, miercuri, 17 mai. Aflați în timpul executării serviciului de patrulare, jandarmii au observat, pe raza localității Mătești, un autovehicul încărcat cu lemne, care staționa în afara părții carosabile și au decis să-l supună unei verificări de rutină.

   În urma acestei acțiuni de control, jandarmii buzoieni au constatat că șoferul camionului transporta o cantitate mai mare de material lemnos decât cea înscrisă în documentele de însoțire. Astfel, în loc de cantitatea de 5,8 metri cubi lăturoaie rășinoase, trecută în documentele de însoțire, în camion se afla de fapt mai mult material lemnos, respectiv 7,475 metri cubi rășinoase.

   Totodată, s-a constatat că nici avizul de însoțire nu era în regulă, fiind completat necorespunzător. În final, cantitatea de lemne transportată ilegal a fost confiscată de jandarmii de la Postul Montan Berca și predată reprezentanților Ocolului Silvic Vintilă Vodă.

   De asemenea, șoferul care efectua acest transport ilegal a fost sancționat cu amendă în valoare de 3.000 de lei, potrivit prevederilor Legii 171/2010. Sancțiuni vor fi aplicate și societății comerciale care a emis avizul de însoțire a acestui transport ilegal de material lemnos.

DISTRIBUIȚI