Jandarmii buzoieni au capturat, în data de 12 iulie, pe raza localității Merei, un transport ilegal de material lemnos. Mai exact, cei care au depistat transportul de lemn au fost jandarmii Postului din Sărata Monteoru. În după-amiaza zilei de 12 iulie, în jurul orei 16,30, jandarmii au dat peste o căruță staționată pe marginea drumului care transporta material lemnos ce aparținea unui buzoian din localitatea Merei. Omul transporta cu o căruță 1.400 m.c. lemn de mesteacăn. I-au solicitat actele însoțitoare a transportului și acesta nu a putut să prezinte documente legale.

  Potrivit informațiilor furnizate de Biroul de presă al IJJ Buzău, „în urma verificării documentelor, jandarmii au constatat neconcordanțe în avizul de însoțire, și anume că acesta era întocmit pe numele altei persoane”.

   Prin urmare, jandarmii i-au aplicat o sancțiune contravențională  persoanei în cauză cu amendă în cuantul de 3.000 lei pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice. De asemenea, ei au confiscat cantitatea de 1,400 m.c. lemn foc mesteacăn, care a fost predată în custodie Cantonului Sărata Monteoru. 

DISTRIBUIȚI