15 autobuze marca Volvo au intrat, săptămâna trecută, în posesia Trans Bus și vor deservi, începând cu 1 aprilie, unitățile administrativ-teritoriale recent intrate în componența Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Buzău-Mărăcineni, respectiv Stâlpu, Merei și Cernătești.

Noile autobuze diesel Volvo sunt fabricate în anul 2009, au caroseria din aluminiu, în două uși, și au capacitatea de 44 de locuri pe scaune și 41 de locuri în picioare. Ele au norma de poluare corespunzătoare standardului Euro 5, și sunt dotate cu panouri de afișaj față, spate și lateral, computer de bord ce include GPS, aer condiționat pentru șofer și pentru pasageri. Autobuzele sunt rulate între 850.000 și 950.000 kilometri și au o garanție oferită de furnizor de 12 luni, pentru motor, cutie de viteză, instalație electrică și computere de bord. Prețul de achiziție este de 173.000 lei bucata, respectiv 36.800 de euro, preț care a inclus transportul din Olanda.

Prin achiziționarea celor 15 autobuze, parcul auto al societății Trans Bus ajunge la 108 mașini. În maxim un an, după cum afirmă conducerea operatorului municipal de transport în comun, vor fi achiziționate aproximativ 20 de autobuze electrice noi, care vor fi cumpărate o parte prin Ministerul Dezvoltării Regionale, iar o alta cu fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2014–2020.

 

DISTRIBUIȚI
loading...