… în care faptul că premierul a prezentat bilanţul primelor şase luni de activitate al guvernului (aproape) fără dezacorduri este o ştire de presă. Iată că am ajuns ca o frază precum cea care urmează să fie categorisită ca făcând parte din sfera normalului: „Acestea au fost (subl. n) pe scurt bilanţul primelor şase luni de activitate ale guvernului pe care îl conduc. Că cetăţenii români pot face acum comparaţia cu ceea ce am făcut şi ceea ce facem noi şi ceea ce au făcut celelalte formaţiuni politice care au… a fost (subl. n) la guvernare”.

… în care un premier plasează în raportul primelor şase luni de activitate, la realizări, fapte măreţe precum „mândria naţională” de a fi salvat două rase de porci sau acordarea de ajutoare de stat pentru companiile cinematografice de la Hollywood, pentru ca acestea să promoveze România în producţiile cinematografice.

… în care premierul se mândreşte cu măsuri controversate precum cele care au dus la scăderea veniturilor pentru mulţi romani – precum Legea Salarizării sau trecerea contribuţiilor de la angajator la angajat, pentru care a fost nevoie de numeroase ordonanţe de corecţie ca să nu se ajungă la situaţii catastrofale precum greva generală în Sănătate – sau trece la capitolul realizări chiar şi reducerea accizei la motorină cu 10% pentru transportatori, în condiţiile în care tot alianţa PSD-ALDE decisese introducerea supraaccizei la carburanţi în toamna anului trecut şi, ca urmare, transportatorii au ameninţat că blocheaza ţara.

… în care premierul trece sub tăcere, la acelaşi bilanţ, inflaţia record a ultimilor cinci ani, de 5,4 la sută, din luna iunie, ge­nerată de politicile populiste ale Guvernului bazate pe incurajarea consumului şi lipsa reformelor, sau creşterea ­defici­tului bugetar de patru ori faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, de la 2,2 miliarde de lei, la 8,14 miliarde de lei.

… în care bilanţul guvernului pentru primele şase luni de activitate nu este anunţat de la Palatul Victoria, ci din studioul unei televiziuni, şi nu de către premier, ci de liderul de partid din care face parte acesta.

În fine, trăim în ţara cu un guvern condus de o ţoapă semianalfabetă funcţional, care face exclusiv ce i se dictează pe li­nie de partid, care ia măsuri ce conduc ţara către o criză economică adâncă, dar în care opoziţia – care, iată, are toate argumentele servite pe tavă pentru a nu lăsa coaliţia de guvernământ să răsufle vreo clipă şi pentru „a muri de gât” cu reprezentanţii celor două partide – este prea ocupată cu concediile sau cu răfuielile intestine.

DISTRIBUIȚI
loading...

2 COMENTARII

  1. Eu cred că foarte mulți–poate în jur de patru milioane de cetățeni–nu se simt deranjați de gafele insuportabile ale acestei cucoane de Videle. Vreo două milioane dintre români fac haz pe rețele de socializare. Unde sunt cei aproximativ încă zece milioane???Asta mă mă îngijorează…

  2. Veorica ca și Liviu nu-i proastă! Când i-o mai face Sică plângere penală de înaltă trădare o să se apere că a vorbit cifrat și și-a indus în oroare dușmanul!
    Eu o înțeleg. E inginer, ca mine. E ca câinii; privire inteligentă, dar nu se poate exprima. Ce mă nemulțumește pe mine este de ce schema de personal este umflată cu purtătorul de cuvânt? Dacă ne uităm peste gard, la plăvan, și-a scos pușcalău banii pe tot mandatul odată cu anunțul revocării!

Comments are closed.