26 de ani
de presa libera
Miercuri, Mai 04, 2016 02:52 AM

Actualitate

Trafic de persoane şi proxenetism, afacere de familie (video)

de
Actualitate  |
18.11.2012, 22:00
1062

             * Doi râmniceni, soţ şi soţie, au pus pe picioare o grupare care racola tinere pentru a se prostitua în Italia, Germania şi Turcia

            La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii buzoieni de la Crimă Organizată au reuşit să destructureze un grup format din patru persoane care se ocupau, de aproape un an, de racolarea din zona Râmnicului a unor tinere pe care le trimiteau să se prostitueze în străinătate, beneficiile pentru această activitate revenindu-le în totalitate membrilor grupării, iar fetele alegându-se doar cu promisiuni.

           * Doi râmniceni, soţ şi soţie, au pus pe picioare o grupare care racola tinere pentru a se prostitua în Italia, Germania şi Turcia

            La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii buzoieni de la Crimă Organizată au reuşit să destructureze un grup format din patru persoane care se ocupau, de aproape un an, de racolarea din zona Râmnicului a unor tinere pe care le trimiteau să se prostitueze în străinătate, beneficiile pentru această activitate revenindu-le în totalitate membrilor grupării, iar fetele alegându-se doar cu promisiuni.

            Gruparea avea ca nucleu familia lui Gheorghe Radu, care, împreună cu soţia sa, avea vechi preocupări în branşă, ambii fiind cunoscuţi cu antecedente în acest sens încă din 1999. În 2010, cei doi chiar au fost reţinuţi pentru o vreme de autorităţile italiene, după care au fost trimişi în ţară, unde au început, la scurt timp, să pună bazele grupării. I-au atras de partea lor pe alţi doi complici, aceştia având în principal rolul de racolatori, găsind tinere pe care le ademeneau cu promisiuni pentru a le trimite apoi să se prostitueze în afara ţării.

            Astfel, au fost racolate cinci tinere din zona Râmnicului, cu vârste cuprinse între 18 şi 25 de ani, patru dintre ele acceptând de bună voie să se prostitueze, după ce li s-a promis că banii astfel obţinuţi vor fi împărţiţi în mod egal. Pe cea de-a cincea tânără cei doi soţi au păcălit-o, spunându-i că o angajează ca baby-sitter pentru copilul care abia li se născuse. Păreau oameni cu stare, de aceea tânăra a acceptat cu uşurinţă să lucreze pentru ei, acceptând chiar fără să clipească să meargă în Turcia, însoţindu-i pe cei doi, care i-au spus că au acolo o casă de vacanţă. Odată ajunşi în Turcia, cei doi şi-au dat arama pe faţă şi au obligat-o pe tânără să se prostitueze în zona unor hoteluri.

            Celelalte victime au fost duse atât în Turcia, cât şi în Italia, unde erau trimise să se prostitueze pe stradă, şi în Germania, unde se prostituau prin cluburi. Deşi acceptaseră de bună voie să îşi vândă trupul, cele patru tinere erau exploatate sexual, întrucât toţi banii pe care îi obţineau de la clienţi le erau luaţi şi împărţiţi între cei patru membri ai grupării, prostituatele alegându-se numai cu promisiuni.

            Pentru că treaba mergea ca pe roate, Gheorghe Radu şi soţia sa au prosperat rapid, ridicându-şi o casă cu piscină, achiziţionând un autoturism de lux şi punând 350.000 de lei într-un cont la bancă. Întrucât cei doi aveau antecedente şi erau cunoscuţi de poliţişti că avuseseră în trecut astfel de preocupări, bunăstarea lor nu a trecut neobservată, atrăgând atenţia poliţiştilor de la Crimă Organizată, care au aflat de existenţa noii grupări. Pentru a putea fi probată activitatea infracţională şi a se descoperi toate ramificaţiile reţelei, poliţiştii i-au monitorizat activitatea timp de câteva luni, reuşind să adune suficiente probe.

            În cursul săptămânii trecute, au efectuat mai multe descinderi la imobilele deţinute de membrii grupării, indisponibilizând, cu această ocazie, câteva maşini de lux, două imobile şi 350.000 de lei aflaţi într-un cont, aceasta constituind doar o parte din cei circa 600.000 de euro, atât cât se estimează că au câştigat cei patru de pe urma fetelor.

            Consideraţi capii reţelei, cei doi soţi au fost aduşi la audieri şi apoi prezentaţi instanţei, care a dispus arestarea preventivă pentru 29 de zile a lui Gheorghe Radu, soţia sa fiind lăsată în libertate pentru că trebuie să aibă grijă de copilul în vârstă de câteva luni. Nici ea, nici ceilalţi doi complici nu au, însă, voie să părăsească localitatea de domiciliu.

            Cei patru memebri ai reţelei sunt cercetaţi penal pentru trafic de persoane, proxenetism, spălare de bani şi constituire de grup infracţional.

 

 

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Tenis: Sorana Cîrstea s-a calificat în optimile turneului WTA de la Madrid
Miercuri, Mai 04, 2016 02:04 AM

Jucătoarea română de tenis Sorana Cîrstea s-a calificat în optimile de finală ale turneului WTA de la Madrid, dotat cu premii totale de 4.771.360 dolari, marți seara, după ce a învins-o pe Danka Kovinic (Muntenegru), cu 6-3, 7-5, într-un meci din runda secundă a competiției.

Siria: Reuniune a Consiliului de Securitate al ONU, miercuri, despre Alep
Miercuri, Mai 04, 2016 01:07 AM

Consiliul de Securitate al ONU se va reuni miercuri la cererea Franței și Marii Britanii pentru a dezbate situația de la Alep, în nordul Siriei, au făcut cunoscut marți surse diplomatice, potrivit AFP.

Fotbal: Duckadam, la 30 de ani de la câștigarea Cupei Campionilor - România va avea în curând un campionat de amatori
Miercuri, Mai 04, 2016 00:29 AM

Fostul portar Helmuth Duckadam a declarat, marți seara, la 30 de ani de la câștigarea Cupei Campionilor Europeni de către Steaua, că fotbalul românesc este în declin și în curând Liga I va fi un campionat de amatori deoarece nimeni nu mai dorește să investească.

Fotbal: Marius Lăcătuș - Nu cred că vreo echipă românească va mai câștiga vreodată un trofeu european
Miercuri, Mai 04, 2016 00:13 AM

Fostul fotbalist Marius Lăcătuș a declarat, marți seara, la finalul festivității organizate de CSA Steaua cu ocazia aniversării a 30 de ani de la câștigarea Cupei Campionilor, că nu crede că vreo echipă românească va mai câștiga vreodată un trofeu european.

Dîncu: Îi voi propune noului ministru al Culturii un profesionist de excepție la conducerea Operei - Beatrice Rancea
Marti, Mai 03, 2016 23:49 PM

Vicepremierul Vasile Dîncu afirmă că ''unele conflicte și manifestări spontane'' au dus la pierderi de imagine absolut nemeritate pentru colectivul Operei Române, precizând că în urma mai multor întâlniri și discuții avute cu angajații instituției nu a primit revendicări de natură conservatoare, ci mai degrabă revendicări care țin de nevoia de reformă, de modernizare.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
03 May, 18:42 Inutil sa specific cui ma adresez...
Unu' a comentat pentru articolul Noi candidați în cursa pentru șefia Inspectoratului Școlar Județean:
Domnule profesor, tot ce ați scris ar fi de tot râsul, daca n-ar fi jalnic: modelul hoțului care strigă „Hoții!”. Cine e sătul de comentarii ca ale mele? Dumneavoastră, profesorii? Pai dumneavoastră îi „educați” pe copiii mei și o faceți atât de rău încât, conștient fiind de nivelul redus al învățăturilor dvs, ca să fiu sigur că vor fi, totuși, pregătiți pentru viață, trebuie să vă plătesc încă o dată, în particular, pentru „meditații”. Cu ani în urmă nu exista această instituție, a „meditațiilor”, dar dvs, PROFESORII, ați transformat-o într-un sistem național. În frunte cu șeful statului! Chiar nu vă e rușine pentru gradul de nesimțire la care ați ajuns? Acum vi se pare normal să va bateți joc inclusiv de limba română, care se învață timp de 12 ani în școală? Chiar nu vă e rușine? Cum aveți curajul să stați în fața copiilor noștri când vă știți atât de agramat? Sau nu vă pasă? Nu sunt nicidecum om politic, ba chiar îi urăsc pe politicieni, pentru că mai ales ei ne-au adus în actuala stare nenorocită, dar dacă politicienii ar fi aceia care să vă tragă la răspundere, i-aș iubi. Asta pentru că politicienii au pervertit poporul român, dar dumneavoastră, profesorii, AȚI DISTRUS VIITORUL ROMÂNIEI...
03 May, 16:30 Tot unul
Profesor a comentat pentru articolul Noi candidați în cursa pentru șefia Inspectoratului Școlar Județean:
Domnule ,,Tot Unu" imi cer scuze ptr.b mic(am scris in graba de pe tel).In acele timpuri nu prea erau profesori corupti si nici slab pregatiti ca acum.Suntem satui de comentarii ca ale dumneavoastra.Profesorii isi desfasurau orele corect,nu erau copiii f.slab pregatiti ptr.examene si ptr.bac.Aceasta se datoreaza si neglijentei profesorilor de acum,sau datorita pregatirii lor?Folositi dumneavoastra detalii din DOOM 2 daca va considerati asa de pregatit.Din generatiile noastre au iesit foarte multi copiii ,,destepti"daca va plac asemea expresii ,fara pile ,fara politic ci doar pe merit.Pacat de gandirea dumneata !Te rog sa lasi partea politica si sa privesti numai spre educatie,ca politicienii sunt toti corupti !Imi cer scuze daca v-am deranjat !De fapt in zilele de azi sunt si ministri care nu stiu tabla inmultirii!
03 May, 14:28 Nenorociri?
Tot Unu' a comentat pentru articolul Noi candidați în cursa pentru șefia Inspectoratului Școlar Județean:
@ Profesor. Dle Profesor, trecând (cu greu, mărturisesc) peste numărul uriaș de erori de punctuație și de editare (găsiți detalii în DOOM 2, dacă ați auzit de el!) pe care le-ați făcut în rândurile de mai sus, rămân cu o mare nedumerire: în gândirea dvs, a nu da profesori afară din sistem, indiferent cât de slabi pregătiți, sau de corupți sunt, reprezintă un atu pentru un șef de Inspectorat Școlar? Mare minune de gândire progresistă aveți! Atunci cum de vă sperie "nenorocirile din învățământul buzoian (cu "b" mic!)? Nu cumva chiar dvs, profesorii sunteți cauza lor directă?...
Google PageRank Checker