La aniversarea a 60 de ani, vor concerta vedete care au absolvit liceul: Laurenţiu Cazan. Ellie White, soprana Madeleine Pascu, Adina Răducan

Liceul de Arte „Margareta Sterian” aniversează, săptă­mâna aceasta, 60 de ani de existenţă. Cu această ocazie, foşti profesori şi absolvenţi au ocazia să se întâlnească cu actualii elevi ai liceului. De asemenea, conducerea instituţiei de învăţământ organizează o serie de manifestări inedite în perioada 7-8 decembrie.

„Joi, 7 decembrie, de la ora 10,00, va avea loc predarea ştafetei. Fiecare profesor al liceului îşi va desemna un înlocuitor la catedră din rândul elevilor. Elevii desemnaţi profesori pentru o zi vor organiza consiliul profesoral şi apoi vor intra la ore. Ei vor coordona o altfel de oră de curs pe aceeaşi specialitate, iar adevăratele cadre didactice vor avea doar rol de asistent”, a declarat directorul Liceului de Arte Buzău, Mioara Sângeorzan.

Două spectacole şi schimb de roluri

Tot joi, în cadrul liceului va avea loc, de la ora 9,30, vernisajul expoziţiei „După 60 de ani…”, care va conţine lucrări de artă plastică şi arhitectură realizate de elevi ai liceului.

Mioara Sângeorzan

De la ora 12,00, sunt programate activităţi sportive şi culturale între profesori şi elevi. Începând cu ora 17,00, buzoienii sunt invitaţi în sala Teatrului „G. Ciprian”, unde va avea loc prima parte a spectacolului aniversar dedicat împliniri a 60 de ani de la înfiinţarea Liceului „Margareta Sterian”.

„Primul spectacol, cel de joi, va avea drept protagonişti elevii liceului care vor urca pe scenă în faţa profesorilor, părinţilor şi publicului buzoian. Vineri, de la ora 16,00, tot la Teatrul <G. Ciprian>, urmează a doua parte a spectacolului, în cadrul căruia se va face schimb de roluri. De data aceasta pe scenă vor urca profesorii şi personalităţi care au absolvit liceul nostru, iar elevii vor lua loc în sală, alături de publicul buzoian, care sperăm să fie în număr cât mai mare”, a mai declarat Mioara Sângeorzan.

Absolvenţi celebrii şi foşti profesori

Printre artiştii care au absolvit Liceul de Artă „Margareta Sterian” şi vor urca vineri pe scenă se regăsesc Laurenţiu Cazan, Ellie White, Adina Răducan, soprana Madeleine Pascu, Theodora Bârsan, Mike’s School of Dance etc.

Tot vineri, 8 decembrie, de la ora 10,00, conducerea liceului organizează o întâlnire între actualii profesori ai instituţiei de învăţământ şi fostele cadre didactice, astăzi pensionari.

„Avem deja confirmarea prezenţei a 40 de foşti profesori. Tema acestei întâlniri este <Învăţământul de ieri vs. învăţământul de astăzi>. Vom încerca să descoperim ce a câştigat şi ce a pierdut sistemul nostru de învăţământ, discutând cu fostele cadre didactice. De asemenea, va fi prezentat un film cu activităţile şcolii noastre de la înfiinţare şi până astăzi”, a mai declarat directorul Liceului de Arte.