27 de ani
de presa libera
Joi, Noiembrie 23, 2017 16:50 PM

Economic

Tot ce trebuie să știi despre bateriile auto

Economic  |
30.06.2017, 16:25
404

Este foarte important să înțelegi rolul și modul în care funcționează o baterie auto pentru a evita să rămâi cu mașina în drum. Cu cât știți mai mult despre baterie și sistemul electric, cu atât mai puțin probabil veți ajunge într-o astfel de situație.

          În medie, o baterie rezistă între 3 și 5 ani, dar modul în care conduci mașina, calitatea superioară a bateriei (cum ar fi baterii auto Bosh) și expunerea la elemente extreme pot scurta durata de viață a bateriei mașinii.

Cum funcționează bateria unei mașini?

          Bateria de la mașină asigură „șocul” de energie electrică necesar pentru alimentarea tuturor componentelor electrice din vehiculul dvs. Vorbim despre o mare răspundere. Fără baterie, mașina, după cum probabil știți, nu va porni.

          Să aruncăm o privire asupra modului în care funcționează o baterie auto:

O reacție chimică vă pune mașina în funcțiune: bateria convertește energia chimică în energia electrică necesară pentru alimentarea mașinii dvs., furnizând tensiune către electromotor.

          Păstrează constant puterea electrică: Nu numai că bateria furnizează energia necesară pentru a porni mașina, ci și stabilizează tensiunea pentru a vă menține motorul în funcțiune. O mulțime de funcții ale mașinii și accesorii depind de  baterie. De aceea, bateria auto poate fi numită „cutiuța care face totul posibil”.

Simptome și proceduri

Există semne de avertizare care pot indica faptul că bateria este pe ducă? Da, există numeroase indicii și simptome care pot semnala necesitatea înlocuirii bateriei:

  1. Motorul pornește greu: când încercați să porniți mașina, chiar dacă electromotorul şi motorul sunt ok, simţi că se învârte mai greu la pornire, iar motorul porneşte un pic mai greu decât de obicei.
  2. Lumina de avertizare a încărcării acumulatorului – de culoare ROȘIE.
    Dacă după pornirea motorului aceasta rămâne aprinsă în bord, înseamnă că sistemul de încărcare este defect (aceasta se poate aprinde și în timpul funcționării), una din cauze putând fi defectarea bateriei.
  3. Nivel scăzut al lichidului bateriei: bateriile auto au în mod obișnuit o parte din carcasă care este transparentă, astfel încât puteți ține mereu sub observație nivelul lichidului bateriei. De asemenea, puteți să verificați prin scoaterea capacelor roșii și negre ale bateriei, dacă acestea nu sunt sigilate (cele mai moderne baterii de autovehicule acum sigilează permanent aceste părți). Dacă nivelul lichidului din baterie este sub plăcile de plumb (conductor de energie) din interior, este timpul să verificați sistemul de încărcare al bateriei. Când nivelul fluidelor scade, este vorba despre supraîncărcare (încălzire).
  4. Miros de ou stricat: dacă simțiți un astfel de miros (de sulf) în preajma bateriei, înseamnă că bateria curge. De asemenea, astfel de scurgeri cauzează coroziunea în jurul bornelor.

Care sunt cele mai bune baterii?

Specialiștii recomandă bateriile de la Varta pentru că sunt produse de Johnson Controls – liderul mondial de piaţă, cu peste 80 de ani de experiență,  pentru baterii plumb-acid şi baterii moderne - pentru vehicule convenţionale, dar şi Start-Stop, hibrid şi electrice.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

CCR - Belina: Sunt acte administrative individuale; pot face obiectul cercetării privind fapte ce au precedat adoptarea
Joi, Noiembrie 23, 2017 16:43 PM

Curtea Constituțională a României a constatat că Hotărârile Guvernului din dosarul Belina sunt acte administrative individuale, care pot face obiectul cercetării în legătură cu stabilirea existenței unor fapte penale care au precedat sau însoțit adoptarea/emiterea lor.

Țiriac critică proiectul "România în mișcare" și spune că Guvernul ar trebui să aloce sume mai mari sportului
Joi, Noiembrie 23, 2017 16:37 PM

Fostul tenisman Ion Țiriac, în prezent om de afaceri, a criticat, joi, proiectul "România în mișcare", anunțat de ministrul Tineretului și Sportului, Marius Dunca, în cadrul Conferinței Naționale "Trecut, prezent și viitor în sportul românesc", precizând că suma alocată, 9 milioane de lei, este insuficientă și ar trebui mărită de Guvern.

Muzeul Național Cotroceni deschis publicului de Ziua Națională a României
Joi, Noiembrie 23, 2017 16:37 PM

Muzeul Național Cotroceni sărbătorește pe 1 decembrie Ziua Națională a României printr-o incursiune fascinantă în istoria locului unde Regele Ferdinand a semnat "Proclamația către țară" (15 august 1916), prin care se afirma idealul național - unirea Transilvaniei și Bucovinei cu România, informează un comunicat transmis, joi, AGERPRES.

Actrița Stela Popescu a murit (fișă biografică)
Joi, Noiembrie 23, 2017 16:35 PM

Actrița Stela Popescu a murit, la 23 noiembrie 2017, la vârsta de 81 de ani. Artista a fost găsită decedată la domiciliul său.

Hunedoara: Un nou telescaun a intrat în probe în stațiunea Straja
Joi, Noiembrie 23, 2017 16:28 PM

Un nou telescaun a intrat joi în probe în stațiunea Straja, din Valea Jiului, instalația de transport pe cablu urmând să asigure legătura între cabana veche și Vârful Mutu (1.737 m), ceea ce va permite schiorilor să poată folosi trei dintre cele mai bune pârtii din zonă: Lupului, Canal și Mutu.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
23 Nov, 11:46 si-a vazut sacii-ncaruta
Muzgoci fripturistul a comentat pentru articolul Social-democratul Doru Muzgoci părăsește Consiliul Județean:
Se vorbeste despre o euglena care s-a tarat toata viata sa-i fie cald lui si numai lui.A plecat sa distruga si Patarlagele precum a facut cu Nehoiu.Apropo;a inceput sa functioneze central din Nehoiu?
23 Nov, 11:28 De ce?
sorin a comentat pentru articolul Social-democratul Doru Muzgoci părăsește Consiliul Județean:
StimATA REDACTIE A ZIARULUI de ce nu mai postati comentariile la articolul de mai sus? A telefonat MUZGOCI sau dl.Ciolacu sa nu mai postati.Chiar daca nu mai postati,lumea stie cine este domnul Muzgoci.Dl Muzgoci=superficial,impostor .
23 Nov, 10:24 IMPOSTOR
NEHOIANUL a comentat pentru articolul Social-democratul Doru Muzgoci părăsește Consiliul Județean:
Da paraseste functia de consilier judetean,deoarece vrea sa ajunga dir.la ITM-BUZAU.Sa angajat la primarie la PATARLAGELE sa poata primi calitatea de functionar public.Referitor la spagile care le lua la PDL NEHOIU este perfect adevarat.
Google PageRank Checker