27 de ani
de presa libera
Vineri, Iulie 28, 2017 11:44 AM

Economic

Tot ce trebuie să știi despre bateriile auto

Economic  |
30.06.2017, 16:25
174

Este foarte important să înțelegi rolul și modul în care funcționează o baterie auto pentru a evita să rămâi cu mașina în drum. Cu cât știți mai mult despre baterie și sistemul electric, cu atât mai puțin probabil veți ajunge într-o astfel de situație.

          În medie, o baterie rezistă între 3 și 5 ani, dar modul în care conduci mașina, calitatea superioară a bateriei (cum ar fi baterii auto Bosh) și expunerea la elemente extreme pot scurta durata de viață a bateriei mașinii.

Cum funcționează bateria unei mașini?

          Bateria de la mașină asigură „șocul” de energie electrică necesar pentru alimentarea tuturor componentelor electrice din vehiculul dvs. Vorbim despre o mare răspundere. Fără baterie, mașina, după cum probabil știți, nu va porni.

          Să aruncăm o privire asupra modului în care funcționează o baterie auto:

O reacție chimică vă pune mașina în funcțiune: bateria convertește energia chimică în energia electrică necesară pentru alimentarea mașinii dvs., furnizând tensiune către electromotor.

          Păstrează constant puterea electrică: Nu numai că bateria furnizează energia necesară pentru a porni mașina, ci și stabilizează tensiunea pentru a vă menține motorul în funcțiune. O mulțime de funcții ale mașinii și accesorii depind de  baterie. De aceea, bateria auto poate fi numită „cutiuța care face totul posibil”.

Simptome și proceduri

Există semne de avertizare care pot indica faptul că bateria este pe ducă? Da, există numeroase indicii și simptome care pot semnala necesitatea înlocuirii bateriei:

  1. Motorul pornește greu: când încercați să porniți mașina, chiar dacă electromotorul şi motorul sunt ok, simţi că se învârte mai greu la pornire, iar motorul porneşte un pic mai greu decât de obicei.
  2. Lumina de avertizare a încărcării acumulatorului – de culoare ROȘIE.
    Dacă după pornirea motorului aceasta rămâne aprinsă în bord, înseamnă că sistemul de încărcare este defect (aceasta se poate aprinde și în timpul funcționării), una din cauze putând fi defectarea bateriei.
  3. Nivel scăzut al lichidului bateriei: bateriile auto au în mod obișnuit o parte din carcasă care este transparentă, astfel încât puteți ține mereu sub observație nivelul lichidului bateriei. De asemenea, puteți să verificați prin scoaterea capacelor roșii și negre ale bateriei, dacă acestea nu sunt sigilate (cele mai moderne baterii de autovehicule acum sigilează permanent aceste părți). Dacă nivelul lichidului din baterie este sub plăcile de plumb (conductor de energie) din interior, este timpul să verificați sistemul de încărcare al bateriei. Când nivelul fluidelor scade, este vorba despre supraîncărcare (încălzire).
  4. Miros de ou stricat: dacă simțiți un astfel de miros (de sulf) în preajma bateriei, înseamnă că bateria curge. De asemenea, astfel de scurgeri cauzează coroziunea în jurul bornelor.

Care sunt cele mai bune baterii?

Specialiștii recomandă bateriile de la Varta pentru că sunt produse de Johnson Controls – liderul mondial de piaţă, cu peste 80 de ani de experiență,  pentru baterii plumb-acid şi baterii moderne - pentru vehicule convenţionale, dar şi Start-Stop, hibrid şi electrice.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Constanța: Opt localități din județ, afectate de inundații; străzi și curți cuprinse de ape în urma ploii
Vineri, Iulie 28, 2017 11:33 AM

Un număr de 39 de solicitări de intervenție în urma inundațiilor produse din cauza ploilor, venite din opt localități din județul Constanța, cele mai multe din municipiul reședință, au fost înregistrate vineri de Regia Autonomă Județeană de Apă (RAJA), potrivit reprezentanților instituției.

PREMIERE DE WEEKEND Un nou film de spionaj cu Charlize Theron și aventura epică a "zâmbăreților" ajung în cinematografele nord-americane
Vineri, Iulie 28, 2017 11:25 AM

"The Emoji Movie", aventura epică a "zâmbăreților" în lumea necunoscută ascunsă în aplicațiile din smartphone, și "Atomic Blonde", un film de spionaj din timpul Războiului Rece cu Charlize Theron în rolul principal, sunt principalele lansări de la sfârșitul acestei săptămâni în cinematografele nord-americane. Tot vineri își are premiera în SUA și "Midwife", un film franțuzesc cu Catherine Deneuve și Catherine Frot lansat în aceeași zi și în România.

Botoșani: Percheziții ale procurorilor DNA la sediul societății de termoficare Modern Calor SA
Vineri, Iulie 28, 2017 11:24 AM

Procurorii Serviciul Teritorial Suceava din cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) efectuează, vineri, percheziții la sediul societății de termoficare din municipiul Botoșani, se arată într-un comunicat al DNA transmis AGERPRES.

INHGA: Cod portocaliu de inundații pe râuri din județul Tulcea, în următoarele ore
Vineri, Iulie 28, 2017 11:17 AM

Râurile Telița și Taița, din județul Tulcea, vor fi sub avertizare Cod portocaliu de inundații în următoarele ore, potrivit prognozei pe termen scurt, emisă vineri de Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA).

SUA: Senatorul John McCain recunoaște că nu a putut vota pentru o 'pseudolege' care ar fi abrogat Obamacare
Vineri, Iulie 28, 2017 11:16 AM

Senatorul republican John McCain, care a votat vineri contra abrogării Obamacare, legea sănătății adoptată în timpul fostei administrații democrate a președintelui Barack Obama, a declarat că nu a putut vota pentru o 'pseudolege' care nu îmbunătățește asistența medicală în SUA, relatează DPA.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
28 Jul, 10:56 Nereguli
Ion a comentat pentru articolul Cadastru pentru imobile şi dezbaterea succesiunii, gratuite în peste 60 de comune şi oraşe:
Comuna COSTESTI nu face parte din acest program? Probabil nu s au bagat din cauza prea multor probleme din primarie. (INCOMPETENTA)
28 Jul, 10:07 SCDL Buzau
Tanase Virgiliu a comentat pentru articolul Cercetătorul Costel Vânătoru despre reorganizarea Staţiunii de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultură: „Daea, Ciolacu şi Toma ar putea fi invocaţi peste ani de copiii lor, de nepoţii lor, că au făcut ceva bun pentru Buzău“:
In cazul "Daea" , poetul Mircea Dinescu a avut dreptate ! Acest ministru - sa-i zicem mai nonconformist - va lasa ceva urme in brazda agriculturii romanesti ! (Daca va fi ... pastrat )
28 Jul, 10:03 SCdl buzau
Tanase Virgiliu a comentat pentru articolul Cercetătorul Costel Vânătoru despre reorganizarea Staţiunii de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultură: „Daea, Ciolacu şi Toma ar putea fi invocaţi peste ani de copiii lor, de nepoţii lor, că au făcut ceva bun pentru Buzău“:
Cred ca indiferent de varsta, orientare politica, grad de instruire - orice buzoian adevarat poate exclama, fara grija : " O, ce veste minunata ! " Ma bucur ca cei mentionati au realizat necesitatea urgenta a aducerii Experimentalei pe fagasul ei normal - atit de ignorat de politicienii ultimilor 26 de ani - indiferent care au fost ei... Sa speram ca prin aceasta reparatie legislativa si administrativa , buzoienii ( si nu numai ei ) vor ... " gusta " din roadele muncii cecetatorilor de acolo - astfel incit , vorba aceea - si nepotii sa-i poata pomeni... Felicitari sincere!
Google PageRank Checker