27 de ani
de presa libera
Luni, Septembrie 25, 2017 00:07 AM
toamna buzoiana

Economic

Tot ce trebuie să știi despre bateriile auto

Economic  |
30.06.2017, 16:25
277

Este foarte important să înțelegi rolul și modul în care funcționează o baterie auto pentru a evita să rămâi cu mașina în drum. Cu cât știți mai mult despre baterie și sistemul electric, cu atât mai puțin probabil veți ajunge într-o astfel de situație.

          În medie, o baterie rezistă între 3 și 5 ani, dar modul în care conduci mașina, calitatea superioară a bateriei (cum ar fi baterii auto Bosh) și expunerea la elemente extreme pot scurta durata de viață a bateriei mașinii.

Cum funcționează bateria unei mașini?

          Bateria de la mașină asigură „șocul” de energie electrică necesar pentru alimentarea tuturor componentelor electrice din vehiculul dvs. Vorbim despre o mare răspundere. Fără baterie, mașina, după cum probabil știți, nu va porni.

          Să aruncăm o privire asupra modului în care funcționează o baterie auto:

O reacție chimică vă pune mașina în funcțiune: bateria convertește energia chimică în energia electrică necesară pentru alimentarea mașinii dvs., furnizând tensiune către electromotor.

          Păstrează constant puterea electrică: Nu numai că bateria furnizează energia necesară pentru a porni mașina, ci și stabilizează tensiunea pentru a vă menține motorul în funcțiune. O mulțime de funcții ale mașinii și accesorii depind de  baterie. De aceea, bateria auto poate fi numită „cutiuța care face totul posibil”.

Simptome și proceduri

Există semne de avertizare care pot indica faptul că bateria este pe ducă? Da, există numeroase indicii și simptome care pot semnala necesitatea înlocuirii bateriei:

  1. Motorul pornește greu: când încercați să porniți mașina, chiar dacă electromotorul şi motorul sunt ok, simţi că se învârte mai greu la pornire, iar motorul porneşte un pic mai greu decât de obicei.
  2. Lumina de avertizare a încărcării acumulatorului – de culoare ROȘIE.
    Dacă după pornirea motorului aceasta rămâne aprinsă în bord, înseamnă că sistemul de încărcare este defect (aceasta se poate aprinde și în timpul funcționării), una din cauze putând fi defectarea bateriei.
  3. Nivel scăzut al lichidului bateriei: bateriile auto au în mod obișnuit o parte din carcasă care este transparentă, astfel încât puteți ține mereu sub observație nivelul lichidului bateriei. De asemenea, puteți să verificați prin scoaterea capacelor roșii și negre ale bateriei, dacă acestea nu sunt sigilate (cele mai moderne baterii de autovehicule acum sigilează permanent aceste părți). Dacă nivelul lichidului din baterie este sub plăcile de plumb (conductor de energie) din interior, este timpul să verificați sistemul de încărcare al bateriei. Când nivelul fluidelor scade, este vorba despre supraîncărcare (încălzire).
  4. Miros de ou stricat: dacă simțiți un astfel de miros (de sulf) în preajma bateriei, înseamnă că bateria curge. De asemenea, astfel de scurgeri cauzează coroziunea în jurul bornelor.

Care sunt cele mai bune baterii?

Specialiștii recomandă bateriile de la Varta pentru că sunt produse de Johnson Controls – liderul mondial de piaţă, cu peste 80 de ani de experiență,  pentru baterii plumb-acid şi baterii moderne - pentru vehicule convenţionale, dar şi Start-Stop, hibrid şi electrice.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Judo: Trei medalii de aur pentru români, la Openul European de la Belgrad
Duminica, Septembrie 24, 2017 23:56 PM

Sportivii români Alexandra Pop (cat. 48 kg), Marcel Cercea (cat. 73 kg) și Vlăduț Simionescu (cat. +100 kg) au cucerit medaliile de aur la Openul European de judo de la Belgrad, desfășurat în acest weekend.

Dragnea, întrebat dacă Shhaideh ar trebui să demisioneze: Situația va fi discutată în BPN al PSD, o să spun mâine
Duminica, Septembrie 24, 2017 23:31 PM

Președintele PSD, Liviu Dragnea, șeful Camerei Deputaților, a declarat că situația vicepremierului Sevil Shhaideh, ministrul Dezvoltării, va fi discutată în cadrul Biroului Permanent Național al social-democraților de luni, refuzând să spună dacă aceasta ar trebui, sau nu, să-și dea demisia din Guvern.

Kurzii din Irak ignoră amenințările Bagdadului și vor organiza luni referendumul de independență
Duminica, Septembrie 24, 2017 23:19 PM

Kurzii irakieni vor organiza luni referendumul de independență "oricare ar fi riscul și prețul" și în ciuda amenințărilor cu represalii din partea guvernului irakian și a țărilor vecine, transmite AFP.

Box: România încheie Europenele de juniori cu trei medalii de bronz
Duminica, Septembrie 24, 2017 23:01 PM

România a încheiat Campionatele Europene de box pentru juniori de la Albena (Bulgaria) cu un bilanț de trei medalii de bronz, după ce pugiliștii care au urcat duminică în ring au pierdut meciurile susținute în semifinale.

Dragnea: Acțiunea DNA în dosarul "Belina" este un atac violent la adresa Guvernului și are ca miză distrugerea PSD
Duminica, Septembrie 24, 2017 22:48 PM

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, liderul PSD, a declarat, duminică seara, că acțiunea procurorilor DNA în dosarul "Belina" i se pare "un atac violent la Guvern", care are ca miză "distrugerea PSD".

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
24 Sep, 18:28 Ce bine ar fi
Calicul a comentat pentru articolul Investiţie de 60.000 lei pentru cei 125 de elevi de la clasele de step-by-step din Şcoala „Vasile Cristoforeanu”:
Ce bine ar fi dacă în loc să ne luăm la mișto sau să subestimăm o realizare, am încerca să găsim soluții pentru experiențe asemănătoare. Conflictele politice ne-a dezumnizat. În patru țări din occident-unde am intrat masiv, ca timp și calcule, în școli(Franța, Germania, Finlanda, Marea Britanie)-este o preocupare incomparabilă față de noi pentru viața cotidiană a elevilor și profesorilor. Nici elevii și nici profesorii nu duc grija mâncării și a zilei de mâine. De regulă toate școliel încep programul DIMINEAȚA, au pauză de masă, și-și termină ziua de școală după ora 15 sau 16. La fel și profesorii. TOȚI ÎNVAȚĂ, STUDIAZĂ, LUCREAZĂ, ETC. LA ȘCOALĂ . După program fiecare își vede de grijile lui. Nu se dau teme pentru acasă, nu se cară ghizdanele cu cărți, la clasele mici, de exemplu în M. Britanie, se face evaluare zilnică și se trimite părinților acasă. În școlile în care selecția copiilor se face printr-o evaluare inițială științifică, cam la vârsta de 3 ani, în primii ani de la vârsta de 5 ani împliniți, pentru 9(nouă) copii e un învățător. Clasa are 18 elevi doi învățători activi cu grupe de 9 elevi și un învățător evaluator.Sunt așa numitele școli de elită. Elevii intră la trei ani și ies la terminarea liceului. Evaluarea școlii se face în funcție de admiterea la primele trei universități din top 500.NU EXISTĂ NOTE CA LA NOI ȘI NICI CORIGENȚI SAU REPETENȚI AICI. Noi când vom acea complexe școlare de elită și școli în care nici elevii, profesorii și nici părinții să nu ducă grija hranei.
24 Sep, 18:04 În Cardiff
ionescu o. a comentat pentru articolul Primarul Toma, conferință de presă în autobuz:
În Cardiff șoferul face încasările, la Buzău nu se poate?Ca în exemplul pixelului comunitar/... Doar ai noștii sunt mai deștepți. Nu-mi convine că am cumpărat de la olandezi căci ei se opun ca să intrăm în Spațiul Schengen, dar nu ezită să ne ia banii.
24 Sep, 16:15 Educatie
Maria a comentat pentru articolul O bibliotecă de lucrări de medicină, donată de profesorul Ovidiu Ionescu buzoiencei care a intrat, anul acesta, prima la Medicină:
Felicitari domnule profesor Ionescu! Nu ne surprinde gestul dumneavoastra! Intotdeauna ati promovat principii ale unui invatamant de calitate,v- ati remarcat in invatamantul buzoian ca un dascal si inspector scolar de la care unii dintre noi trebuie sa primeasca lectii. Sunt surprinsa ca pentru acest articol nu exista comentarii! Avem in fata doua generatii care fac cinste invatamantului buzoian! Felicitari! Ne mandrim si sper ca pe viitor colegii nostri sa promoveze astfel de modele si sa evite comentariile denigratoare la adresa invatamantului buzoian!
Google PageRank Checker