Torționarul Alexandru Vişinescu a fost internat, sâmbătă, la Spitalul Bagdasar Arseni din Capitală, cu fracturi costale și ruptură de splină, fiind momentan pe Secția de Terapie Intensivă, au anunțat reprezentanții clinicii, citați de „Mediafax”. Potrivit sursei respective, Alexandru Vișinescu a fost transportat la spital, din penitenciar, în cursul zilei de sâmbătă, având fracturi costale și ruptura de splină. Vișinescu a fost supus de urgență unei intervenții chirurgicale, iar momentan este conștient, la Terapie Intensivă, starea sa fiins stabilă.

Legat de starea bărbatului de 93 de ani, reprezentanții penitenciarelor spun că cel mai probabil fracturile au fost cauzate de cădere, nu de vreo agresiune. „A căzut în cameră, a leşinat, adică şi-a pierdut cunoştinţa. A fost dus la spital. Preventiv spus, ar putea fi un atac vascular, iar la investigaţiile medicale s-a constat că are traumatisme la zona costală. Nu este clar dacă traumatismele coastei sunt de la cădere sau să fi fost lovit. Nu prea cred să fi fost lovit, pentru că era internat la Spitalul Penitenciarului Jilava, nu într-o celulă din închisoare (…) Nu ştiu să se fi deschis anchetă, aşteaptăm ancheta medicală. Omul a căzut că e bătrân şi fraged”, a spus Sorin Dumitrascu, preşedintele Federatiei Sindicatelor din Penitenciare, pentru „Mediafax”.

Alexandru Vişinescu, primul comandant de penitenciar din perioada comunistă trimis în judecată pentru crime împotriva umanităţii, a fost condamnat la 20 de ani de închisoare, în luna iulie 2015. Potrivit rechizitoriului procurorilor, în perioada 1956-1963, Alexandru Vişinescu, în calitate de comandant al Penitenciarului Râmnicu Sărat, „a săvârşit acţiuni şi inacţiuni sistematice care au avut ca rezultat persecutarea colectivităţii reprezentată de deţinuţii politici încarceraţi în acest penitenciar, prin privare de drepturi fundamentale ale omului sau prin restrângerea gravă a exercitării acestora, pe motive de ordin politic”.

DISTRIBUIȚI
loading...