Prima stradă din municipiu care a intrat în reabilitare în acest an este Bulevardul Unirii Sud, porţiunea cuprinsă între intarea în oraş dinspre Ploieşti şi intersecţia cu bulevardele Mareşal Averescu şi 1 Decembrie 1918. Primarul Constantin Toma a explicat, în raportul săptămânal către buzoieni pe care îl postează în format video pe pagina sa oficială de Facebook, de ce programul de asfaltare pe 2018 a început cu Unirii Sud, şi nu cu Aleea Sporturilor, aşa cum se anunţase la finele anului trecut.

,,Săptămâna viitoare vom începe asfaltarea pe Unirii Sud, până la intersecţia cu Mareşal Averescu şi 1 Decembrie 1918, iar în acest moment se fac lucrările pregătitoare pentru finalizarea trotuarelor, pentru prima pistă de biciclete adevărată din Buzău, se vor monta cablurile aeriene în conducte îngropate. Practic, vom avea prima referinţă în legătură cu felul în care ar trebui să arate o stradă din municipiul Buzău. Am început de aici şi nu cu Aleea Sporturilor, aşa cum am promis la sfârşitul anului trecut, pentru că în această zonă, pe 17 mai, va avea loc un eveniment deosebit, legat de Centenar, ­res­pectiv comemorarea eroilor înmormântaţi în Cimitirul Eroilor din Buzău; avem aici eroi de la războiul de independenţă din 1877, din al doilea război balcanic din 1913, din primul război mondial – de unde avem peste 9.400 de eroi, majoritatea necunoscuţi -, din al doilea război mondial, de la revoluţia din 1989, plus cei trei eroi din Afganistan. În acelaşi timp, Ci­mi­tirul Eroilor din Buzău este un cimitir internaţional; din războaiele care s-au purtat pe aici sunt eroi din cel puţin opt naţii. Majoritatea autorităţilor statului invitate au confirmat deja că vor fi prezente aici; este vorba despre preşedinte, prim-ministru, preşedintele Camerei Deputaţilor, preşedintele ­Se­natului, o mulţime de ambasadori, şefii tuturor bisericilor din România. Va fi un eveniment deosebit pentru Buzău; reabilitarea zonei nu este făcută doar în vederea acestui eveniment, ci şi pentru îmbunătăţirea infrastructurii muncipiului”, a spus Toma.

Primarul a anunţat că, după finalizarea acestui tronson din strada Unirii, va urma la rând Aleea Sporturilor, în timp ce programul de plombări pentru acest an va fi finalizat vineri pentru străzile principale: ,,După ce se va termina această stradă vom intra pe Aleea Sporturilor, iar apoi pe celelalte o sută de străzi pe care dorim să le facem în acest an. Până vineri, când este Vinerea Mare, vom termina toate plombările pe arterele principale din Buzău; sunt mulţumit de faptul că pe cele 33 de străzi finalizate anul trecut nu avem nici măcar o groapă, s-au făcut lucrări de calitate. Plombările vor continua până în anul 2020, până când am promis că vom asfalta toate cele aproape 400 de străzi din Buzău. În acelaşi timp, am semnat deja autorizaţiile de construire pentru cele 13 platforma îngropate de gunoi, se lucrează la proiectul de continuare a amenajării sau înfiinţării de locuri de joacă. Avem o mulţime de proiecte, parte trecute prin Consiliul Local, parte pe care le vom avea în vedere în viitorul apropiat, astfel încât infrastructura Buzăului săse îmbunătăţească”, a mai spus primarul Constantin Toma.

Acesta a mai anunţat că municiplitatea va continua acţiunile din domeniul culturii şi al educaţiei: ,,În acelaşi timp, vom mai avea evenimente legate de cultură sau alte întâlniri importante pentru buzoieni. Numai luni au avut loc două evenimente unicat la nivelul municipiului Buzău, respectiv olimpiada şcolară naţională de Limbă franceză şi olimpiada naţională pe Ştiinţe Tehnologice, respectiv electronică, electrotehnică. Au venit copii şi profesori din toată România, sunt undeva la 600-700 de invitaţi care în această săptămână sunt la Buzău. Este important pentru Buzău să intrăm într-un circuit al  oraşelor care sunt în stare să organizeze asemenea evenimente”, a precizat primarul Constantin Toma în raportul săptămânal către buzoieni pe care îl postează în format video pe pagina sa oficială de Facebook.

,,Este important că Buzăul se mişcă, sper că observaţi că florile care au fost plantate în toamnă au început să înflo­rea­scă; bineînţeles că vom continua, atât timp cât va permite vremea, să plantăm copaci, arbuşti ornamentali şi flori acolo unde este cazul. Au început toaletările copacilor cu strada Unirii, care este cea mai importantă, după care, prin achiziţia unui utilaj înalt, de 17-18 metri, pe care sper că îl vom avea, nou-nouţ, săptămâna viitoare, vom putea continua aceste toaletări”, a mai spus Toma.

DISTRIBUIȚI
loading...