Reabilitarea clădirii în care funcţionează Colegiul Naţio­nal “Mihai Eminescu”, eveniment care va conduce la mutarea întregului proces de învăţământ la Liceul Tehnologic “Costin Neniţescu”, este o adevărată provocare, a spus primarul Constantin Toma în raportul săptămânal către buzoieni, pe care îl postează în format video pe pagina sa oficială de Facebook. El a reafirmat, cu aceeaşi ocazie, angajamentul administraţiei municipale de a sprijini educaţia buzoiană.

“10 septembrie 2018 a fost, practic, cea mai importantă zi a toamnei, pentru că a început noul an şcolar. Am fost, luni dimineaţă, la ora 9,00, la Colegiul Naţional <Bogdan Petriceicu Hasdeu>, apoi la Colegiul <Mihai Eminescu>, unde am ţinut neapărat să fiu prezent. Aceasta pentru că anul acesta avem şi o provocare, în sensul în care, în jurul datei de 15 octombrie vom muta toţi elevii şi profesorii la Liceul <Costin Neniţescu>, pe strada Transilvaniei, pentru a reabilita această clădire extraordinară, care anul viitor face o sută de ani, când şi Colegiul <Mihai Eminescu> va aniversa centenarul. Este un eveniment important, dar este foarte important pentru noi, ca Primărie, să sprijinim cât putem de mult educaţia buzoiană, pentru că fără educaţie şi fără cultură, practic nu putem avea un viitor”, a spus primarul Constantin Toma.

Acesta a mai precizat că fără încurajarea educaţiei, Buzăul nu îşi poate atinge obiectivul de a deveni centru regional: “Buzăul şi-a propus extraordinar de mult, astfel încât în maxim 12 ani, şi mai ales pentru această generaţie, şcolară în acest moment, municipiul nostru să devină un adevărat oraş-magnet, având ca misiune să aibă atâta atractivitate, competitivitate, pentru buzoieni, pentru investitori, pentru turişti, astfel încât să devină unul dintre cele mai importante oraşe, centre regionale din această zonă. Pentru aceasta trebuie foarte multă muncă, sunt multe obiective de îndeplinit, dar lucrurile au început să se mişte. Şi consider – este o chestiune banală de acum – că nu putem schimba nici oraşul şi nici ţara fără educaţie, fără tineri care să studieze şi care să mai creadă şi în această ţară şi în această comunitate. Am dat un pic de definiţie pentru ceea ce înseamnă patriotism. Să ne iubim locul să ne iubim ţara, pentru că este un lucru foarte important. Suntem români, nu putem schimba treaba aceasta, şi trebuie să facem din cuvântul acesta, român, şi din România, steagurile noastre pentru toată viaţa. Urez succes tuturor celor implicaţi în procesul din învăţământ din municipiul Buzău, suntem alături de toţi, pentru a schimba din temelii şi sistemul educaţional din municipiu”, a mai spusprimarul Constantin Toma în raportul săptămânal către buzoieni, pe care îl postează în format video pe pagina sa oficială de Facebook.

DISTRIBUIȚI
loading...

3 COMENTARII

 1. Așa este. Fără educație nu se poate progresa. Au construit chinejii marele zid ca să oprească năvălitorii, dar tot n-a fost suficient! Hoardele de năvălitori au mituit paznicii și au trecut de zid. Morala este ușor de intuit chiar și pentru indivizi cu educație sumară. Pe de altă parte, degeaba investești în educație dacă alții beneficiază de investiția ta. Educației îi lipsește segmentul legat de patriotism, de apartenență la neamul românesc. Și a devenit aproape imposibil să mai sădești sentimentul național într-o lume în care clasicele curente de stânga sau de dreapta au fost înlocuite cu noțiunile de globalism și suveranism.

  • Ubi bene , ibi patria !
   Este realitatea vremurilor de azi !
   Suveranitate nationala nu mai avem de cand am aderat la UE si NATO !
   Cartea nationalismului este necastigatoare!

  • Membre UE și NATO sunt și Polonia și Ungaria. Și încă dinaintea noastră! Încă n-aș cânta prohodul naționalismului. Mai degrabă îmi vine să cânt prohodul UE!

Comments are closed.