Primarul Constantin Toma a avut ocazia să vadă cu ochii lui cum funcționează platforma electronică de management ­edu­cațional – implementată până în acest moment în șase licee și școli generale din municipiu -, dar să și afle părerea utilizatorilor acesteia, pe parcursul vizitei pe care a făcut-o, la sfârșitul săptămânii trecute, la Liceul <Alexandru Marghiloman>, a anunțat acesta în raportul săptămânal către buzoieni, pe care îl postează pe pagina sa oficială de Facebook.

El a spus că impactul asupra elevilor, profesorilor și părinților a fost unul pozitiv, după cum i-au relatat aceștia pe parcursul vizitei, al cărie scop a fost, de fapt, cu totul altul: ,,Săptămâna trecută am demarat proiectul <Centenar>, respectiv sărbătorirea celor o sută de ani de Românie întreagă, printr-o lecție de istorie care a început la Liceul <Alexandru Marghiloman>, unde, împreună cu un grup de istorici cunoscuți – precum domnul Valeriu Nicolescu, domnul comandor Marius Nicoară – am început o prezentare a istoriei buzoiene, a personalităților buzoiene, care au contribuit în mod deosebit la ceea ce suntem acum, respectiv o Românie întreagă, o Românie respectabilă și respectată, o Românie care este țara noastră și pe care o iubim necondițio­nat. Am avut o întâlnire cu elevii Liceului <Alexandru Marghiloman>, unde m-am simțit extraordinar, pentru că tinerii noștri vor să știe mai multe lucruri, iar faptul că am fost acolo m-a ajutat și pe mine, ca și pe ei, să înțelegem cât de importantă este istoria buzoiană, istoria națională, pentru noi, ca români”, a spus Toma.

Primarul a precizat că atitudinea beneficiarilor față de platforma electronică de ma­nagement educațional motivează municipalitatea să continue acest proiect până la acoperirea tutu­ror școlilor generale și liceelor din oraș: ,,După această oră de istorie, s-a făcut și o prezentare a funcționării acelei platforme educaționale, platforma electronică de management educațional, care a fost implementată la sfârșitul ­anu­lui trecut în șapte școli din Buzău, respectiv Colegiul Național <B.P. Hasdeu>, Colegiul Național <M. Eminescu>, Liceul <Alexandru Marghiloman>, Liceul de Artă, Școala <Mircea T. Bădulescu>, Școala 11 și Școala 15. Am fost mulțumit să aflu că lucrurile au început să funcționeze, am vorbit cu elevi, am vorbit cu părinți, am vorbit cu profesori, și lumea pare mulțumită chiar de la început, și acest lucru este încurajator și ne motivează să continuăm acest proiect în tot municipiul Buzău, chiar în timpul acestui an”, a mai precizat primarul Toma.

 Locuințe ANL pentru profesori și medici

El a mai spus, în raportul săptămânal către buzoieni, că municipalitatea are și alte proiecte cu bătaie către zona educației, prin­tre care construirea de locuințe pentru cadre didactice și pentru angajați din sistemul sanitar buzoian: ,,Săptămâna trecută am avut două vizite importante; o vi­zită la Agenția Națională a Locuinței, unde m-am întâlnit cu conducerea acestei importante instituții, pentru a vedea ce putem face pentru construirea de locuințe pentru tineri, și nu numai pentru tineri, în municipiul Buzău. Am semnat deja, luni, documente care au plecat spre București, pentru a putea construi  două blocuri, 48 de locuințe tip ANL, pentru zona educațională, pentru oameni care lucrează în această zonă, dar și pentru cei care lucrează în sistemul de sănătate din municipiul nostru. În același timp, încercăm să găsim o suprafață cât mai mare pentru a construi case pe pământ, tot împreună cu ANL, condițiile minimale pentru beneficiari fiind vârsta de peste 18 ani, și angajați care pot demonstra că vor putea plăti 60-65.000 de euro, cât ar costa o astfel de casă, pe o perioadă de până la 30 de ani. Primăria ar urma să concesioneze 400-450 de metri pătrați, bineînțeles asigurând și utilitățile necesare. Este un program ambițios și sper să identificăm o suprafață cât mai mare pentru a putea veni în așteptarea sutelor, miilor de buzoieni care vor dori o casă pe pământ”, a spus primarul.

Demersuri pentru un împrumut
Constantin Toma a mai afirmat că Primăria a început demersuri pentru contractarea unui împrumut în vederea susținerii financiare a proiectelor pe care municipalitatea și le-a propus, dat fiind că fondurile proprii sunt insuficiente. El a precizat că, exceptând banii care vor veni prin proiecte europene, municipalității i-ar mai fi necesară suma de 20 milioane de euro în următorii doi ani pentru realizarea tuturor proiec­telor propuse: ,,De asemenea, am făcut o vizită la șeful Trezoreriei, la secretarul de stat Mavrodin, pentru a vedea ce documente ar trebui să întocmim pentru a putea lua, anul viitor, un credit, care trebuie avizat și de Guvern (…) și am primit tot sprijinul în a demara această inițiativă, în sensul în care ar trebui să trecem prin Consiliul Local cât mai multe proiecte, să le aprobăm indicatorii tehnico-economici, pentru a putea să investim cât mai mult la Buzău. Aceasta pentru că ceea ce strângem nu este suficient; în afara proiectelor europene, de 30-40-50 ­mi­lioane de euro, ne-ar mai trebui circa 20 de milioane de euro pentru următorii doi ani pentru a finaliza totul din ceea ce gândim acum. Sunt diferite proiecte, atât de infrastructură rutieră, cât și în cea școlară, în cea a petrecerii timpului liber, și aici mă gândesc la stadionul de atletism, la zona Parcului Tineretului și a parcului Marghiloman, unde vor fi investiții urgente de făcut”, a spus primarul Constantin Toma în raportul săptămânal către buzoieni, pe care îl postează pe pagina sa oficială de Facebook.

DISTRIBUIȚI
loading...