Aproximativ 10-12 milioane de euro din resurse proprii va aloca municipalitatea pentru investițiile care se vor realiza pe parcursul anului viitor, a anunțat primarul Constantin Toma la finalul ultimei ședințe a Consiliului Local din acest an, care a avut loc joi. El spune că, dacă se adaugă și banii obținuți prin diverse programe de finanțare, nivelul investițiilor în municipiu ar putea atinge, în anul 2020, 100 de milioane de euro.

„Eu sper (ca investițiile, n.r.) să fie tot în ritmul pe care l-am avut și până acum, respectiv 10-12 milioane de euro din surse proprii. Sunt foarte atent în legătură cu investițiile care se vor derula în următorii doi-trei ani. În acest moment, avem în jur de 70 de milioane de euro identificați până acum numai din fonduri europene, mai avem cele 12 milioane de euro contractați deja cu CEC Bank, din care în 2019 vom cheltui un milion și încă 11 milioane de euro în 2020, mai punem și cei 5,4 milioane de euro pe Programul Național de Dezvoltare Locală pentru Colegiul Național <Mihai Eminescu>, mai punem în jur de 20 de milioane de euro care s-au investit anul trecut și anul acesta și vom ajunge până în 2020 cu peste 100 de milioane de euro investiți în Buzău. Ceea ce nu este rău deloc, având în vedere <trecutul luminos> al municipiului Buzău legat de investiții”, a spus Toma.

În ceea ce privește programul de asfaltare, primarul a precizat că trei mari străzi din municipiu vor beneficia de finanțare europeană de peste 18 milioane de euro, în timp ce o a patra va fi reabilitată din resurse proprii: „Străzile foarte mari, mă refer la Bulevardul Unirii, la Aleea Industriei, la strada Transilvaniei, un pic peste 18 milioane de euro, se vor face din fonduri europene. Lucrăm acum la aceste proiecte; așa cum s-a văzut, la ultima ședință ordinară a Consiliului Local s-au aprobat deja mai multe proiecte europene, unde avem și indicatori tehnico-economici aprobați. În același timp, sper ca anul viitor să dăm drumul la o stradă – care, de fapt, este compusă din trei străzi – ce trece prin fața Gării. Este vorba despre 1 Decembrie 1918, Republicii și Horticolei, la care au fost aprobați indicatorii tehnico-economici; ne-am propus să le facem prin resurse proprii și le vom face”, a mai spus primarul Constatin Toma.

DISTRIBUIȚI
loading...

3 COMENTARII

  1. toate bune si frumoase.
    dar exista si in mare minus: bazinul olimpic – de care nu se spune nimic, pe cand se redeschide???

    • In mintea dumitale nu-s toate bune si frumoase. Nici macar toate nu-s la locul lor si nu le poate pune la loc nici măcar nenea doctorul, chiar daca este de la vreo clinica de renume, gen MedLife. Bazinul Olimpic este al unei firme private, n-are nicio treaba cu primaria si nici primaria cu el.

Comments are closed.