Planul de acţiuni în ve­derea implementării programului de dezvoltare a municipiului pentru următorii 12 ani va fi supus dezbaterii prublice timp de două luni, februarie şi martie, a anunţat primarul Constantin Toma într-o postare în format video de pe pagina sa oficială de Facebook. El spune că o ultimă şedinţă ,,lărgită” a Consiliului de Dezvoltare a Municipiului Buzău a avut loc la sfârşitul lunii ianuarie, iar, de acum încolo, buzoienii sunt aşteptaţi să vină cu idei pentru îmbună­tăţirea acestuia.

,,A avut loc o şedinţă lărgită a celor patru comisii ale Consiliului de Dezvoltare a Municipiului Buzău. Au fost multe idei, ne-am prezentat cu o ­vi­ziune, am ajuns la diagnostic, iar această viziune, respectiv <Buzăul în 2030, oraş al cunoaşterii şi inovării> va fi pusă în practică printr-un plan la care aşteptăm să contribuie toţi buzoienii. În februarie şi martie vom avea întâlniri cetăţeneşti, multe adunări, unde vrem ca buzoienii – tine­rii buzoieni şi oamenii cu experienţă, oameni care au de spus ceva – să vină cu alte idei pentru a îmbunătăţi acest plan de dezvoltare a municipiului nostru”, a spus Toma.

Primarul municipiului Buzău a mai afirmat că speră ca, în urma aplicării acestui plan în următorii 12 ani, Buzăul să intre în rândul oraşelor ­ci­vilizate ale lumii: ,,Au fost (la întrunirea Consiliului de Dezvoltare a Municipiului Buzău, n.r.) peste 40 de oameni importanţi din municipiul nostru, personalităţi recunoscute de comunitate în domeniile economic, educaţional, social şi cultural; acum încercăm să închegăm un draft pe care să îl punem în discuţia buzoienilor. Sper ca acest demers să reuşească, astfel încât în viitorii 12 ani – dar nu aşteptăm 12 ani, în fiecare zi trebuie să facem ceva -, în acest orizont să fim un oraş modern, la nivelul celor din Europa şi, de ce nu, al celor din toată lumea, cu buzoieni măcar puţin mai fericiţi”, a spus Constantin Toma într-o postare în format video de pe pagina sa oficială de Facebook.

DISTRIBUIȚI
loading...