Municipalitatea nu va ezita să treacă la măsuri coercitive, respectiv să aplice amenzi persoanelor fizice şi juridice care nu respectă hotărârile Consi­liului Local care ţin de gospodărirea oraşului, a anunţat primarul Constantin Toma în mesajul săptămânal către buzoieni pe care îl postează în format video pe pagina sa oficială de Facebook. El spune că a comunicat deja acest lucru factorilor responsabili pe parcursul unei întâlniri pe care a avut-o, luni, cu reprezentanţi ai asociaţiilor de proprietari, şco­lilor, furnizorilor de servicii şi societăţilor Primăriei cu atribuţii în domeniu.

„Am adunat la un loc preşedinţii asociaţiilor de proprietari, directorii de şcoli, toţi furnizorii de utilităţi, serviciile şi firmele Primăriei cu atribuţii pe acestă zonă. Pentru că noi, în toamna anului trecut, până în iarnă, am luat nişte decizii în Consiliul Local şi am aprobat mai multe regulamente de convieţuire, dacă vreţi, edilitar-gospodăreşti, de gestionare a spaţiilor verzi şi aşa mai departe. Domnul viceprimar Ionuţ Apostu, vineri şi sâmbătă, a pozat în tot oraşul situaţii mizerabile pe care le avem, că vorbim de cabluri atârnate peste tot, că vorbim de gunoaiele aruncate peste tot, că vorbim de maşini care parchează pe spaţiile verzi, că vorbim de garduri neîngrijite, de clădiri neîngrijite, de tablouri electrice, de panourile de gaze, care probabil nu au mai văzut vopsea de 30-40 de ani”, a precizat Toma.

El spune că a atras atenţia tuturor celor implicaţi în curăţenia de primăvară că au la dispoziţie două săptămâni să se pună în mişcare, astfel încât această acţiune să se încheie până în Sărbătorile de Paşte: „Conform acestor regulamente, am lăsat tuturor celor care au fost aici să se ocupe în următoarele două săptămâni (de respectivele probleme, n.r.), iar dacă nu vedem mişcare vom acţiona prin amenzi, care sunt mari, atât pentru persoanele fizice, între 500 şi 1.000 lei, cât şi pentru persoanele juridice şi instituţii, unde amenzile pot ajunge chiar la 20-25 milioane lei vechi. Nu mai putem merge în acest fel, Primăria nu poate asigura – şi nici nu are cum, şi nicăieri nu se întâmplă treaba aceasta în lume – curăţenia inclusiv lângă gardul omului, în locurile ascunse unde se aruncă gunoaie. Fiecare trebuie să aibă grijă şi de spaţiul din jurul locuinţei sale, fie persoană ­fi­­z­i­că, fie asociaţie de proprietari, fie instituţie. Trebuie să facem cu toţii un efort comun, asfel încât Buzăul să rămână curat după această campanie, care va avea loc între 15 martie şi 5 aprilie, iar această curăţenie de primăvară să o putem menţine în permanenţă. Sunt foarte decis, cu ajutorul Poliţiei Locale, să luăm toate măsurile necesare astfel încât Buzăul să arate curat”, a mai spus primarul în mesajul săptămânal către buzoieni pe care îl postează în format video pe pagina sa oficială de Facebook.

DISTRIBUIȚI
loading...