27 de ani
de presa libera
Luni, Octombrie 23, 2017 11:15 AM

Politic

Toma: ,,Compania de Apă trebuie să fie transparentă, să ne spună cu cât ne fură în acest moment“

de Călin BOSTAN
Politic  |
13.10.2017, 00:00
937

   Consiliul Local Municipal, întrunit, joi, în şedinţă extraordinară, a votat, cu o singură abţinere, a proaspătului liberal Constantin Ionescu, proiectul de hotărâre privind modificarea coeficientului de scurgere din formula de calcul a cantităţii de apă meteorică, preluată de reţeaua de canalizare, în sensul reducerii acestuia cu 30% pentru persoane juridice - agenţi economici, instituţii publice etc. - şi eliminarea pentru persoane fizice, inclusiv pentru asociaţiile de proprietari din municipiul Buzău, de către Societatea Comercială ,,Compania de Apă” S.A Buzău. Cu alte cuvinte, a fost tranşată, astfel, mult disputata problemă a eliminării taxei pe apa meteorică din facturile pe care operatorul local de apă şi canalizare le percepe de la buzoieni şi a reducerii cu 30 de procente a sumelor pe care Compania de Apă le facturează agenţilor economici.

   ,,De la 1 noiembrie nu se va mai plăti apa meteorică. Ce va ploua de la 1 noiembrie încolo, nu va mai conta pe facturile buzoienilor, deci apa de ploaie nu va mai fi pe facturile persoanelor fizice; iar la persoanele juridice, res­pectiv firme şi instituţii, se va reduce cu 30 la sută, tot de la 1 noiembrie. Efectul financiar asupra cetăţeanului de rând este important, pentru că se ajunsese ca factura la apă să fie mai mare decât cea la energie electrică, care era cea mai sensibilă plată pentru o familie”, a precizat primarul Constantin Toma la finanlul şedinţei. 

   Joi, după încheierea şedinţei Consiliului Local, vicepremierul Marcel Ciolacu, deputat social-democrat de Buzău şi lider al organizaţiei judeţene a PSD, i-a felicitat, printr-o postare pe pagina sa oficială de Facebook, pe aleşii municipali pentru votul lor: ,,Îi felicit pe colegii mei din Consiliul Local Municipal Buzău pentru votul clar pe care l-au dat astăzi pentru scăderea facturilor la apă. Este o măsură foarte bună, pe care am susţinut-o şi care, odată devenită oficială, demonstrează preocuparea reală a autorităţilor locale de a veni în sprijinul cetăţenilor. Îmi doresc să avem în continuare astfel de decizii ce pot asigura buzoienilor o viaţă mai bună!”, a scris Ciolacu, cel care, de fapt, este artizanul acestei măsuri.

,,S-a terminat cu o furăciune, dar trebuie să terminăm cu toate“

   Primarul a reiterat ideea că războiul municipalităţii cu Compania de Apă nu s-a încheiat, dat fiind că joi ,,s-a terminat cu o furăciune, dar trebuie să terminăm cu toate”. El a precizat că municipalitatea se va lupta, în primul rând, să afle care este cotul real al apei pe care o primesc buzoienii la robinete: ,,Dar lucrurile nu vor rămâne aici, pentru că mai sunt multe de făcut; nu este o facilitate pe care a acorda­t-o domnul Tescaru, ci noi trebuie să facem exact bilanţul apei, să ştim efectiv cât ne costă apa. Deocamdată, pentru expertiza care s-a făcut, nu au participat, nu au livrat date, dar probabil că vom obţine aceste date prin instanţă. Pentru că trebuie să ştim; factura este a buzoienlor, reţelele sunt ale municipiului, suntem principalul contribuabil la această societate şi principalul acţionar al acestei societăţi. Ei trebuie să fie transparenţi, cum este la modă acum; eu primesc multe hârtii pe 544 (Legea 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, n.r.), răspund imediat, aşa trebuie să facă şi ei, să fie la fel de transparenţi şi să spună cu cât ne fură în acest moment. Deocamdată s-a terminat cu o furăciune, dar trebuie să terminăm cu toate, pentru că fiecare companie unde Consiliul Local este acţionar trebuie să funcţioneze cu costuri reduse, bineînţeles asigurând serviciile la preţul corect şi mai ales de calitate”, a mai precizat Toma.

   La începutul acestei săptă­mâni, primarul Constantin Toma anunţase, în raportul către buzoieni pe care îl postează, săptămânal, pe pagina sa oficială de Facebook, un alt front pe care se va desfăşura lupta cu Compania de Apă. El a spus că municipalitatea va acţiona şi în sensul obligării Companiei de Apă să se ocupe în mod aplicat de întreţinerea reţelei de canalizare, pe calea unui act adiţional la contractul de delegare a gestiunii pentru serviciile publice de alimentare cu apă şi canalizare, pe care Primăria îl are cu operatorul respectiv: ,,Vom merge mai departe, în sensul că vom acţiona pentru ca aceste reţele de canalizare de pe majoritatea străzilor din Buzău - avem circa 400 de străzi, iar anul acesta s-a intervenit doar pe 16 -, înfundate, necurăţate, să constituie obiectul unui contract cu Compania de Apă şi cu Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară; aceasta pentru că în contractul de delegare a gestiunii pentru serviciile publice de alimentare cu apă şi canalizare trebuia să fie o prevedere privind întreţinerea permanentă, anuală, a fiecărei reţele de canalizare. Din păcate, acum nu se întâmplă acest lucru”, a spus Toma în raportul către buzoieni pe care îl postează, săptămânal, pe pagina sa oficială de Facebook.

   Întrebat în legătură cu rezultatele controlului efectuat la Compania de Apă de Corpul de control al primului ministru, Toma a precizat: ,,Nu ne-a ve­nit niciun rezultat până acum; probabil va veni într-un an-doi-cinci; suntem optimişti”. ­Rea­mintim că în data de 5 martie, premierul Sorin Grindeanu, aflat în vizită de lucru la Buzău, afirma: ,,De asemenea, am discutat (…) despre Compania de Apă - şi o să trimit Corpul de control al prim-ministrului aici – pentru a avea o idee clară despre ceea ce s-a întâmplat şi ceea ce vrem să se întâmple în continuare”. Inspectorii Corpului de control au venit, într-adevăr, la Buzău, la Primărie şi la Compania de Apă, şi duşi au fost…

 

Comentarii

hotia (13 Oct, 07:57)
dionisie

pnl egal compania de apa .....vasai ,bebe ionescu ,tescaru fura buzoianii

Raspunde
Minunile economiei de piață (13 Oct, 09:52)
Pixelu și sceptic și eurosceptic

Nu mă mai îmbăt cu apă rece de ani buni. Nu cred că operatorul Compania de Apă Buzău S.A. se va conforma deciziei luate de Consiliul Local Municipal Buzău fără să opună rezistență. Probabil va apela la agentul de influență al adevăratului jupân și anume BERD, care poate șantaja ADI Buzău 2008 cu returnarea fondurilor nerambursabile derulate prin POS Mediu 2007-2013 și POIM 2014-2020, ca urmare a modificării algoritmului de calcul al tarifelor. Miza este mult prea mare ținând cont că în teritoriu sunt o sumedenie de ADI similar constituite cu cel de la Buzău, iar precedentul de la Buzău ar putea genera un tăvălug de astfel de acțiuni. Alt aliat al operatorului buzoian poate fi ANRSC-ul, organismul care acordă licențe operatorilor și aprobă modificările de tarife. La o adică poate afirma, precum OMV-ul, că nu se pot scade tarifele deoarece Consiliul Concurenței poate considera că se produce o „distorsiune a pieței” care afectează ceilalți competitori. Chiar dacă distribuția de apă este de fapt monopol, într-o colonie precum a devenit România, anomaliile sunt la ordinea zilei. Un eventual conflict între operator și ADI Buzău 2008 poate duce la rezilierea Contractului de Delegare și organizarea unei licitații pentru stabilirea altui operator, prilej cu care operatorul străin Compania de Ape S.A. București alias Apa Nova – Veolia nu poate pierde, având în aria lor de operare cele mai mici tarife. Cum să refuzi un astfel de samaritean!
Ieri, petrini, în alt articol, sublinia faptul că străinii care operează utilități publice pot închide robinetul. L-am contrazis, chiar dacă unii chiar au făcut-o la propriu, ticălos, doar pentru a ridica artificial tarifele. A trecut neobservată informația prin care la începutul anului, producătorul de electricitate OMV, la centrala de la Brazi, și-a redus la 30% capacitatea de producție apoi a depus oferte de cumpărare pe bursă la prețuri foarte mari pentru a manipula prețul. Și nu a fost singura companie care și-a redus capacitatea de producție. Ca urmare a acestei inginerii prețurile n-au crescut cu 20-30% ba chiar s-au dublat sau chiar și triplat. Cel care ar fi trebuit să reglementeze aceste malversațiuni, ANRE-ul, n-a luat nicio măsură, susținând că centrala de la Brazi nu avea sarcini de echilibrare a sistemului energetic național. Economie de piață am vrut, asta am căpătat! Cu ce costuri? O să le simțim, cu siguranță, în portofelul deja anemic de la propaganda salariilor minuscule cu care trebuie să ne mulțumim.

Raspunde
ciudat (13 Oct, 10:54)
ionescu o.

Ciudat mi se pare faptul că dl Toma, pesedist din veacuri, vorbește de „funie în casa spânzuratului”. La Buzău PSD-ul este tot de secole la conducere. Când s-a decis înființarea Companiei de apă, PSD a decis. Când s-au stabilit prețurile(apropo știți cine face prețurile? ia ineresati-vă) tot PSD conducea municipiul, tot ce este acum în desfășurare la Compania de apă s-a stabilit cu acordul PSD care a condus și conduce la Buzău. Dacă populația este furată de ce dl primar nu face plângere penală? Să vă spun de ce? Știți și dvs.Mai e și starea sentimentelor umane. De multe ori li se pare unora că alții fură mai mult ca ei. Pe la străinii ce ce fură(ex.OMV etc.) lucrează tot românași de ai noștri ,mulți dintre ei intrați tot pe sub aripa PSD acolo. Cu cearta pe apă și-a început primarul mandatul, cu cearta o să-l termine. Știți că a fost acolo un control și se uită prin acte de vreo trei-patru luni și nu găsește nici o furăciune. Și dacă găsește, cine a făcut-o s-o tragă, dar nu prea cred.

Raspunde
Din altă perspectivă (13 Oct, 12:45)
Pixelu neutru

Nu pesedeul a hotărât înființarea Companiei de Apă Buzău S.A. ca operator al ADI Buzău 2008. Pesedeul doar a pus în practică ceea ce alții au hotărât. Cea care a impus această formă de administrare a utilităților publice este Uniunea Europeană, ca o condiție esențială în accesarea fondurilor de mediu. ADI au apărut în timpul guvernării Boc.

Cum adică cine face prețurile? Operatorul propune, ADI aprobă iar ANRSC-ul avizează. În ADI toate UAT-urile au un singur vot. Aici este șmecheria impusă de UE. Acționarul majoritar (UAT Buzău) are doar un singur vot. Altă șmecherie a fost includerea în ADI a UAT-ului Consiliul Județean care poate influența UAT-urile mici șantajându-le cu distribuția fondurilor, deci în ADI practic Consiliul Județean face jocurile.

Chestiunea că prin firmele străine lucrează tot românași de-ai noștrii și mai cu seamă ciume roșii și deci tot ei ar fi vinovații, o iau ca pe o glumă. Pe același principiu Hitler n-are nicio vină pentru declanșarea celui de-al doilea război mondial, că doar atrocitățile le-au executat soldații!

Corpul de control al primului ministru nu va face public niciun raport din același motiv pentru care deneaul nu vrea să dea curs denunțului detaliat al deținutului Gabriel Sandu în dosarul Microsoft. Nu s-ar mai putea ascunde adevărul și implicarea persoanelor cu gulere scrobite. Ar reieși fără tăgadă că tarifele sunt impuse de BERD, agentul de influență al corifeilor Comisiei Europene, iar acest lucru este de neconceput într-o colonie.

Raspunde
Alooo, Bruxellesul !!! (13 Oct, 19:25)
ionescu o.

Aloo, Bruxellesul !!! Ce faceți oameni buni? Ne impuneți, ne subjugați, ne exploatați??? I-auzi, după zece ani , noi n-am semnat nimic, noi n-am intrat în UE. Și dacă am intrat, dați-ne, cine v-a pus să ne primiți!! Hai gata UE plecăm că nu ne convine uite ce spune Pixelul „neutru”, voi sunteți de vină că Municipiul Buzău are prețurile cele mai mari, la apă! Luxul se plătește?? Nu dragă UE noi vrem ca voi să ne dați și noi să primim, ce am negociat eu? ? Nu scrie așa în tratatul de aderare? A, ați modificat textul, așa-i? Noi care suportăm „impunerile” , doamnă UE n-am semnat nimic!!! Se aude??Dacă nu reduceți prețul la apă la Buzău vă tregem un Romexit de nu vă vedeți. Da, da romexit ca să nu vă mai rămână vouă nimic prin buzunare. Pa!!

Raspunde
Da, sunt eurosceptic și unde o fi minunea aia să facem un Romexit! (14 Oct, 07:55)
Pixelu cu ph neutru, ca să nu mai existe confuzie!

Ce-nseamnă un condei de profesionist! Un pamflet reușit. Trist este că nu prea seamănă a pamflet. Marile adevăruri se spun în glumă. Neutralitatea m-a dus cu gândul la vătafii interni, la politicienii români din tot spectrul politic. Să arunci cu noroi doar în pesediști, să-i faci țap ispășitor pentru toate relele ce s-au întâmplat ține de domeniul propagandei. Pentru comuniștii de pe vremea lui Ceaușescu nuanțăm dar radicalizăm discursul pentru politicienii contemporani. Dubla măsură este din ce în ce mai prezentă în societatea românească. Lui Toma i s-a propus să candideze la Primărie și din partea PNL-ului. Cred că ar fi acceptat dacă contextul istoric n-ar fi fost atât de potrivnic liberalilor după un catastrofal an de experiențe tehnocrate. Nu PSD-ul a câștigat alegerile ci le-a pierdut PNL-ul doar înjurându-l pe Dragnea și mizând pe aranjamentele post-electorale ale președintelui țării, pardon … al lor.
Veolia adieu! În zilele trecute am remarcat o furibundă campanie de presă de ridicare în slăvi a operatorului de apă și canal Apa Nova care deservește zone din București și Ploiești. Apa Nova București, este din 2000, pentru o durată de 25 ani, concesionarul serviciilor publice de alimentare cu apă și canalizare din București, este o filială a mamutului francez Veolia, companie privată care administrează distribuții de apă pe tot globul. Ce minunată este Apa Nova! Ce casierie frumoasă și-a tras! Ce facilități digitale are în dotare! Ce sigură este clădirea în caz de seism! Ce repede prelevează ei probe de apă! Ce nivel minunat de ph, turbiditate și nitriți are apa la ei pe țeavă! … Ce mai, ne-a pus Dumnezeu mâna-n cap că samaritenii ăștia francezi au binevoit să vină să ne fericească. Toate bune și frumoase, numai că aceeași companie, de minunată ce este, a fost hușuită de proprii concetățeni parizieni și locuitori ai Berlinului. Oare de ce? Cu ce i-au supărat pe parizieni și berlinezi? Răspunsul este simplu și ușor de verificat. Cu tarifele. Noroc, pe ei nu pe noi, că și-au găsit teren de joacă pe la periferia Europei, într-o colonie în care populația este încă anesteziată de propaganda corporatiștilor.

Raspunde
Lăsând gluma (15 Oct, 20:38)
ionescu o.

Lăsând gluma la o parte, recunosc observațiile Pixelului neutru și am ajuns să cred că disiparea ideologică este un fenomen cu iz de generalitate. PSD ia unele măsuri de dreapta iar doctrina PNL tinde să se aplece, mai mult decât necesar ,spre social. Lipsa resurselor umane scapă din vedere în analiza Pixelului. Cred că e cea mai gravă situație din istorie. Dacă în anii 50, prostul și săracul satului devenea peste noapte primar, activist de partid sau secretar, iar ceferistul, cismarul și ultimul minier trecea în conducerea raioanelor și regiunilor țării, deoarece „bughezia trebuia să piară” acum recrutarea fruntașilor satelor și orașelor este o „orientare”din lipsă de altceva. Nu se concurează cu șanse egale, nu dă nimeni nici un examen sau un interviu. Nimic. Eram mai scrupuloși prin anii 90-2000. Oamenii s-au săturat de politică, minciună, promisiuni, iar doritorii de funcții au lovit masa medie a populației, fiind componenții acesteia.Tot ceea ce suportăm --concluzia mea--datorăm pierderii calității resurselor. Și e o pierdere naturală pe care n-o sesizează decât anumite cercuri fără să facă vreun caz. Ne merităm soarta??

Raspunde
Prosteala salariilor mici trebuie să înceteze! (16 Oct, 08:27)
Pixelu privat

Lipsa resursei umane. Mai curând lipsa resursei umane de calitate care să se implice în politică. Așa anatemizat cum este, învățământul românesc încă produce calitate dar țărișoara nu beneficiază de pe urma investiției, resursa umană bine pregătită, invariabil, ia calea pribegiei, migrând natural către teritorii care-i oferă un trai decent. Și produsul de slabă calitate al învățământului românesc are același traseu. Companiile private, printre care și multinaționalele se vaită de lipsa forței de muncă specializată sau nespecializată, dar niciodată nu abordează ce salarizare oferă. Propaganda salariilor microscopice are ca efect exodul natural al românilor, nivelul redus al salarizării fiind cel care generează profituri enorme capitalului străin. Și cum capitalul străin a ajuns să dețină mai mult de jumătate din activele României (nu comentez acum de ce s-a ajuns la această situație), el este proprietarul de facto, cel care ia deciziile în statul român, neavând nicio răspundere în dezvoltarea țării pentru simplul fapt că nu este treaba lui. Similar cu ce se întâmplă la firma pe care o administrez. Nu salariații sunt cei care iau deciziile ci cel care deține capitalul. Cel care este răspunzător de dezvoltarea României este statul român, înfierat și pus la colț de propaganda capitalului privat, străin și autohton. După ce este deposedat de principalele trei pârghii ce-i confereau independență și anume exploatarea resurselor naturale, distribuțiile de energie și băncile tot de la el avem pretenție să dezvolte țara. Așteptați degeaba de la guvernanți (de fapt niște simpli vătafi), oricare ar fi ei, să creeze premisele unei vieți mai bune, acest aspect nu mai este posibil din simplul fapt că nu mai dețin pârghiile și resursele necesare. Dezvoltarea României nu mai are de la cine veni! Și România, dacă va mai exista ca țară (lucru plin de dubii), va rămâne subdezvoltată, cu minunatul său capital străin de gât!
O mică breșă s-ar putea totuși eventual încerca. Are un nume precis: creșterea salariilor. Este singura supapă pe care o mai poate cât de cât influența statul român și a cărei îngustare mai poate împiedica firmele străine să nu scoată chiar tot în afară, lăsând ceva și în țară. Și deci să se mai permită țării să se aleagă cu ceva din activitatea capitalului străin pe teritoriul ei.
Guvernul, oricare ar fi acela, trebuie să mărească la maximum salariul minim pe economie, spre a împinge în sus întreaga grilă de salarizare. Operațiunea trebuie întreprinsă cu orice costuri, respectiv cu acceptarea eventualității și a unei reduceri a investițiilor străine și a unei gâtuiri a multor afaceri românești. Prosteala menținerii salariilor mici ca atractivitate pentru capitalul străin trebuie definitiv aruncată la coș. Ca orice prosteală! Salariile mici înseamnă contribuții sociale neîndestulătoare, oricât de ridicată ar fi cota lor procentuală, și mai ales înseamnă piață internă restrânsă și deci șanse slabe de dezvoltare.

Raspunde
Ce vedem? (16 Oct, 11:12)
ionscu o.

Ce vedem de la 89 încoace? Un hibrid al statului comunist cu putori și șmecheri aflați în fruntea bucatelor, manifestări, revendicări, proteste și sindicate corupte. Pixelul privat e doborît de pesimism și nu cred că intervenția mea îl va ridica din transă. El nu mai speră în nimic. Se lasă învins! Nu sunt de acord! Există un model de stat pe care, dacă l-am urma nu ne-ar mai purta nimeni de grijă. Acest stat ---și sunt numeroși oameni capabili în România---ar trebui să facă fără echivoc, ceea ce --când au loc discuții și tratative politice--se face. Consens național!Sau...nu, nu vreau să mă gândesc! Dar cum să-i împaci pe alde Tăricenii cu cei din PNL, PMP, sau USR care la rândul lor ar trebui să se împace cu PSD. Nu nene! Ăștia trag fiecare pe parte lui din trupul țării. Prin urmare ne distrugem cu propriile noastre forțe politice. Numai un curent social zdravăn, capabil să răstoarne tot sistemul actual ne mai poate salva. Totuși eu, pixelul privat și alți câțva putem porni de la un capăt al fitilului care poate arunca peste graniță cel puțin șase sute de mii de cetățeni care primesc salarii nemuncite și reforma sistemul administrativ --plagă de nevindecat pe trupul țării. Vin la ceea ce spuneam acum vreo 15 ani: singura soluție-o nouă revoluție!!Ne aflăm în perioada „frigurilor”migraționiste. Când pui un om la treabă îți replică imediat:„dacă îți convine dacă nu plec din țară, pe bani mai mulți”!Aparent sunt bani mai mulți dar trag targa pe uscat cu chiriile, transportul etc. .. E drept că, din câte văd eu, n-ai să-l auzi pe Mugur Isărescu cerând salarii mai mari pentru ortacii lui. De parlamentari ce să mai vorbim? Ei și-au aranjat salteaua cu noua lege iar ceilalți, pa! Ne învârtim după legea salarizării, o metamorfoză comunisto-capitalistă, fără cap și coadă sau rezultate eficiente din punct de vedere economic. Azi timpul e prea frumos ca să nu sper, încă...

Raspunde
Care rivoluție! (16 Oct, 17:56)
Pixelu xenofob

Nu, domnule Ionescu! Nu-mi puteți schimba percepția pentru că vedem lucrurile diferit. Radiografia dumneavoastră este dureros de adevărată dar este șchioapă, se oprește la nivelul anului 2007, anul de grație al aderării României la un vis frumos, care doar în zece ani de zile, un mizilic la nivelul istoriei, s-a transformat într-un coșmar. Lăsând la o parte exodul românilor prin Europa și depopularea țării, ne-am pricopsit și noi cu alți șmecheri, străini de această dată, mult mai abili, care trag din același trup al țării. Nu vă mai faceți iluzii! Lăcustele n-o să plece de pe aici până nu se epuizează toate resursele, și cele naturale și cele umane.
Eu am devenit xenofob, nu-mi mai înjur conaționalii. Puteți să vă închinați cât vreți la europenii civilizați, pe mine nu mă mai impresionează bunăstarea obținută prin șmecherii și malversațiuni de tip colonial.

Raspunde
Ar trebui sa va doara in "pix.....eli" de comentariile slugilor pupincurist-tescariene! (16 Oct, 19:38)
Viespea buzoiana

Domnule Ionescu,nu inteleg de ce dati atentie unor "comentarii" ale unei slugi pupincurist -tescariene.Nu o sa vedeti niciodata o "javra" care sa muste mana stapanului care ii arunca un os de ros.

Raspunde
e o diferență (17 Oct, 13:34)
ionescu o.

Este o diferență între modul de gândire al fiecăruia. În ce mă privește am spus: nu abandonez și nu devin pesimist, trist și fără speranță. E adevărat că nu e ușor să adopți o asemenea soluție dar e cea mai bună. Și ieri m-am întâlnit cu un vechi amic total dezarmat! N-am reușit, în răstimpul cât am conversat la rândul dintr-o casă a magazinului, să-l aduc pe o cale optimistă.. Ce păcat mi-am zis după ce ne-am despărțit! Un mod de gândire și acțiune pesimist, capitulard și lipsit de bucurii, mi se pare cea mai sigură cale pentru a ni se lua sufletul. Ei bine, câte gafe vor urma în guvernarea actuală sau în cele viitoare, eu nu-mi pierd simțul bucuriei optimiste că exist și cuget! Nu se poate să nu mai avem nici o credință, nădejde sau dragoste!! M-am băgat în discuția aceasta deoarece așteptam mult mai mult de la primarul Toma. Credeam că dacă vine dintr-un mediu sănătos aduce un suflu nou buzoienilor. Eu nu-l cunosc pe dl. Tescaru dar sunt sigur că tot ce a făcut acolo e legal. Dacă e legal ce rost are să ne mai râcâim prin gard(presă, conferințe, ședințe)cu el.??Primarul pierde timp prețios cu apa de ploaie și cu cearta. Eu cred că și consultanții dumnealui consumă pâinea fără folos. Buzăul ---în contextul extrem de complicat al situației europene în care ne aflăm---ar putea să câștige profitând de conjunctura favorabilă a României și de periferia săracă a municipiului. Am această convingere pentru că am văzut ce au făcut alții ...Cred că interesele personale ar trebui abandonate și ar trebui să profităm de prilejurile și conjuncturile pe care le avem acum și nu le vom mai întâlni ...Buzăul are oameni pricepuți în urbanism, vizionari, în stare să contureze un profil nou, fundamental schimbat, orașului capitală de județ. Mă uit cu oarecare jenă că aici, doar câțiva ne exprimăm părerile sau încercăm să mișcăm ceva. Și aceștia în mare parte „anonimi”. Poate ne invită primarul la o discuție...Nu, nu vă faceți griji, nu ne va invita. Staful PSD e dur la Buzău, n-are nevoie de „intruși”. Da oricum, nu mia fiți mânioși și caftangii că nu rezolvăm nimic. Cel mult un surplus de adrenalină..

Raspunde

Stiri Agerpres

Muzicianul australian George Young, 'mentorul' trupei AC/DC, a murit la 70 de ani
Luni, Octombrie 23, 2017 11:02 AM

Muzicianul australian George Young, cunoscut ca 'mentor' trupei AC/DC, a murit la 70 de ani, potrivit unui anunț difuzat luni de legendara trupă de hard rock, citat luni de AFP.

MDRAPFE: AM POIM - proiecte de 69 milioane euro referitoare la ocrotirea ariilor naturale protejate
Luni, Octombrie 23, 2017 11:00 AM

Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Infrastructura Mare (AM POIM) a primit, până la 16 octombrie, 62 de proiecte, în valoare totală eligibilă de 69 milioane de euro, care vizează elaborarea planurilor de management, seturilor de măsuri de conservare, planurilor de acțiune pentru ariile naturale protejate, informează un comunicat al MDRAPFE transmis luni AGERPRES.

Tenis: Clasamentul ATP - Marius Copil a coborât pe locul 78
Luni, Octombrie 23, 2017 10:56 AM

Tenismanul român Marius Copil a coborât patru locuri și se află pe poziția a 78-a în clasamentul mondial al jucătorilor profesioniști de tenis (ATP), dat publicității luni.

PORTATIV ROMÂNESC: Bianca Ionescu
Luni, Octombrie 23, 2017 10:53 AM

Soprana Bianca Ionescu s-a născut la 20 mai 1961. A absolvit Liceul de muzică nr.1 din București în 1978, apoi a urmat cursurile Conservatorului de muzică "Ciprian Porumbescu", la clasa de canto a Artei Florescu, absolvind facultatea în 1983, potrivit site-ului www.opereta.ro.

Auto: Verstappen a calificat drept "stupide deciziile care ucid Formula 1" după penalizarea sa
Luni, Octombrie 23, 2017 10:53 AM

Pilotul olandez Max Verstappen (Red Bull) a denunțat, duminică, decizia juriului Marelui Premiu al Statelor Unite care l-a penalizat cu cinci secunde și a fost privat de locul al treilea pe podium, apreciind că "aceste decizii stupide ucid Formula 1", a spus el cu regret.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
23 Oct, 08:50 Scutirea populaţiei de la plata apei meteorice este „apă de ploaie”!
Pixelu cu prosteli a comentat pentru articolul Buzoienii, deschizători de drumuri? Scutirea populaţiei de la plata apei meteorice ar putea deveni lege:
UAT Municipiul Buzău (Primăria Municipiului Buzău), acționarul majoritar al Companiei de Apă Buzău S.A., dă dovadă de maximă ipocrizie. Dacă Toma ar dori ca buzoienii să beneficieze de tarife mai mici atunci ar renunța la redevența de 1% pe cifra de afaceri pe care trebuie să o plătească operatorul acționarilor și care este parte integrantă în algoritmul de calcul al tarifului perceput de operator. Peste tot, în țările suverane, se adoptă principiul non-profitului în administrarea utilităților publice. Doar în țări asociate neocolonialismului se mai întâlnesc contracte de parteneriat public privat sau contracte de concesiune. În cazul nostru, ca să nu bată la ochi, le-au botezat contracte de delegare.
În Contractul de Delegare la Art. 39-2. (pag.34) găsim un text legat de redevență. Ce caută redevența de 1% pe cifra de afaceri? Chipurile primăria se luptă pentru tarife mai mici pentru populație dar vrea o parte din profitul operatorului unde este acționară, profit care se obține tocmai de la populație. Ce dovadă mai clară de prosteală vreți!
23 Oct, 02:09 Actuala stagiune - revitalizare teatrală sau menţinerea aceluiasi fundal cenuşiu?
Nik Şimandan a comentat pentru articolul „Tele-Encounters”, proiectul Teatrului „G. Ciprian”, o premieră mondială lansată în prezenţa partenerilor din Spania şi Portugalia:
Dar mai mult teatru, la nivel de institutie profesionistă de spectacole, când o sa avem? Stie cineva, la aceasta oră , ce proiecte ne oferă Teatrul "George Ciprian"în actuala stagiune? Vom asista la vreo premieră...proprie? Când? Că doar stagiunea s-a deschis demult - cel puţin la celelalte teatre similare din ţară. Nu există niciun panou sau afişier care să menţioneze măcar un spectacol teatral pe săptămână, ca ofertă pentru marele public -aşa cum s-ar cuveni din partea acestei importante instituţii cu profil educaţional expres!
22 Oct, 16:24 Sigur
Eu a comentat pentru articolul Catedrala Arhiepiscopală, prădată de hoți. Ce sumă au sustras:
Sigur e unul școlit la pușcăriile țării, trăit în mizerie, eliberat înainte de termen și care are ceva habar de furtul bine acoperit...
Google PageRank Checker