Municipalitatea a alocat investiţiilor 16 procente din bugetul pentru anul în curs – votat joi la şedinţa ordinară a Consiliului Local -, dar suma alocată ar putea reprezenta, până la sfârşitul lui 2018, chiar la 25 la sută din buget, a anunţat primarul Constantin Toma în raportul săptămânal către buzoieni, pe care îl postează în format video pe pagina sa oficială de Facebook. El spune că majoritatea lucrărilor care se vor efectua în acest an vor fi de asfaltare şi de reabilitare a străzilor din municipiu, care se vor derula în paralel cu alte investiţii, precum realizarea de platforme de gunoi îngropate, locuri de joacă, reabilitarea Bazarului şi a stadionului de atletism.

,,Este un buget pentru investiţii şi pentru atragerea de fonduri europene. Procentual, din ce bani vom strânge anul acesta la Primăria Buzău, acest buget înseamnă 16 la sută, iar prin faptul că la sfârşitul anului trecut, circa 4 milioane de euro i-am introdus, tot prin hotărâre de consiliu local, tot în investiţii – la Urbis, utilaje şi echipamente pentru asfaltare, şi la Trans Bus, pentru achiziţia de autobuze – consider că acest buget de investiţii, împreună cu ce vom mai aduna, bani care nu sunt prinşi în acest buget, vom ajunge să fim undeva la 25 la sută din buget numai pentru investiţii. Ne-am propus ca anul acesta să realizăm circa o sută de străzi asfaltate, am semnat deja un prim contract pentru 43 de străzi, dar lucrăm la cel puţin alte şase străzi în acest moment cu Urbis şi, bineînţeles că avem multe lucrări de asfaltare în proiectare. De asemenea, vor fi continuate lucrările de amenajare de platforme îngropate, de locuri de joacă pentru copii, lucrările la Bazar, lucrările la stadionul de atletism şi aşa mai departe”, a spus primarul.

Acesta a precizat că vor continua lucrările de amenajare peisagistică a oraşului: ,,Suntem într-o acţiune deosebită pentru reamenajare peisagistică a Buzăului, inclusiv cele trei parcuri; în primăvară, deja veţi vedea un alt oraş. Problema este că mai mulţi cetăţeni şi şoferi trec peste aceste brazde care s-au plantat astă-toamnă; am atras atenţia şi Poliţiei Locale să ia cele mai dure măsuri cu astfel de persoane, pentru a se respecta munca de înfrumuseţare a acestui oraş. S-au semnalat asemenea situaţii în zona din faţa Colegiului <B.P. Hasdeu>, în faţa Tribunalului, în Parcul <Sfinţii Îngeri>, unde se întâmplă tot felul de lucruri care nu ar trebui să se întâmple”, a mai spus Constantin Toma.

O importanţă deosebită va fi acordată manifestărilor legate de Centenar, pentru care a fost alocată suma de aproape un milion de euro, bani care, în cea mai mare parte, provin de la Ministerul Culturii: ,,În rest, ne concentrăm foarte mult pe ceea ce vor însemna sărbătorile de Centenar de anul acesta; săptămâna trecută am fost în Republica Moldova, pentru a realiza lucruri comune cu fraţii noştri de peste Prut, astfel încât să sărbătorim aşa cum se cuvine şi ziua Unirii cu Basarabia, 27 martie, dar şi ce va fi până la sfârşitul anului, când sperăm ca Buzăul să fie printre primele oraşe la nivel naţional în ceea ce priveşte sărbătorirea celui mai important eveniment din istoria ţării noastre, 1 Decembrie 1918”, a mai spus primarul Constantin Toma în raportul săptămânal către buzoieni, pe care îl postează în format video pe pagina sa oficială de Facebook.

,,Am particpat la o şedinţă pentru întocmirea planului de acţiuni pentru realizarea investiţiilor aprobate, astfel încât să nu întârziem cu niciun program. Sper ca anul acesta să facem faţă aşa cum trebuie, pentru că, după părerea mea, este cel mai important an din ciclul acesta de patru. Practic, la sfârşitul acestui an, ar trebui să se vadă schimbări cum nu au mai fost niciodată în acest oraş şi, bineînţeles, prin atragerea de fonduri europene, pentru ca în 2019 şi 2020 să finalizăm deja prima etapă a dezvoltării oraşului nostru”.

DISTRIBUIȚI
loading...

1 COMENTARIU

  1. Iar atrage fonduri? Pai a trecut jumate din mandat….a zis ca el va aduce un munte de bani din fonduri europene si investitori garla! Pana una alta somajul a crescut la Buzau iar patronii buzoieni o duc mai rau ca niciodata! Avem insa spectacole folclorice autobuze second hand si masuri punitive cu duiumul! Plus crestere de impozite locale!

Comments are closed.