Îngroparea cablurilor aeriene, operaţiune care se va face în premieră la Buzău odată cu reabilitarea porţiunii din strada Unirii-Sud cuprinsă între intersecţia cu Bulevardul Mareşal Averescu şi noul Kaufland, este o obligaţie statuată printr-o hotărâre de guvern emisă în urmă cu şapte ani, a anunţat primarul Constantin Toma în raportul săptămânal către buzoieni pe care îl postează în format video pe pagina sa oficială de Facebook. El spune că toate proiectele de modernizare a străzilor care vor fi derulate de municipalitate de acum înainte vor conţine şi această componentă: ,,Am aici o hotărâre de guvern din 2011, care spunea, încă de atunci, că toate cablurile aeriene trebuie să coboare în subteran. Din 2011 trebuia să fie începută această acţiune, şi în zona privată şi în zona publică. Din acest moment voi lua decizia, pentru toate proiectele care sunt deja în lucru, iar prima stradă va fi cea de la intersecţia Unirii-Averescu care va avea toate cablurile îngropate”, a spus Toma.

Primarul municipiului a mai arătat că, în vederea reluării susţinute a programului de asfaltări – care, în anul 2020 ar putea totaliza aproximativ 370 de străzi – este necesar ca Urbis să aibă la dispoziţie angajaţi care să facă faţă noilor dotări ale societăţii, cu ajutorul cărora se va putea lucra simultan pe trei fronturi de asfaltare: ,,Continuăm partea de investiţii din acest an; dar pentru a avea investiţii, trebuie să avem proiecte. Pentru acest lucru, avem o mulţime de străzi în afara fondurilor europene, avem documentaţii pentru a putea atrage 17-18 milioane de euro în proiecte majore, legate în primul rând de asfaltarea străzilor mari; în acest moment nu avem banii pentru asfaltarea a o sută de străzi, dar facem eforturi ca până la sfârşitul anului să îi avem, să ne putem ţine de cuvânt. Până la sfârşitul lunii aprilie-începutul lunii mai, vom avea în ţară marea majoritate a utilajelor pentru asfaltare modernă. Am discutat cu conducerea Urbis ca, până atunci, să avem şi forţa umană necesară să facem faţă acestor noi dotări, astfel încât să putem lucra simultan la asfaltare în trei zone ale Buzăului. Numai cu o organizare foarte bună vom putea face faţă celor 370 de străzi, aproximativ, câte au rămas de asfaltat până în 2020; am promis că le vom face şi le vom face”, a mai spus Constantin Toma.

,,Continuăm proiecte din Consiliul de Dezvoltare a municipiului Buzău, unde avansăm cu planul de dezvoltare a municipiului pe următorii 12 ani, 2018-2030; numai cu o strategie adevărată, cu o viziune adevă­rată, cu o planificare, dacă vreţi, zilnică, vom putea dezvolta acest oraş. Mă bucur că foarte mulţi tineri achiesează, sunt foarte aproape de acest proiect; am avut satisfacţia că la acea întâlnire, prima, cu buzoienii, au venit inclusiv tineri foarte ­ta­lentaţi, cu şcoli înalte, inclusiv din Bucureşti, am avut şi mesaje din străinătate încurajatoare”.

DISTRIBUIȚI
loading...

1 COMENTARIU

 1. viseaza numai milioane de euro
  parca at fi vreun mare interlop
  nenea Toma trezeste te
  salariile multora dintre noi sunt in lei
  spagile poate le iei in euro
  depinde de la caz la caz!
  dar sa revenim…curios, s-au marit din nou impozitele
  pt ce?ca sa isi mareasca ei salariile?

Comments are closed.