Municipalitatea a organizat, şi în acest an, manifestări ­de­dicate Zilei internaţionale a persoanelor vârstnice, care se sărbătoreşte pe 1 octombrie, a spus primarul Constantin Toma în raportul săptămânal pentru buzoieni, pe care îl postează în format video pe pagina sa oficială de Facebook. El a anunţat că evenimentele de luni au fost precedate de câteva manifestări care s-au derulat în ultima săptă­mână a lunii septembrie.

,,Am organizat la Buzău câteva evenimente care să aducă un strop de bucurie unor familii formate din persoane vârstnice din municipiu, res­pectiv pentru toate cuplurile care au depăşit 50 de ani de fidelitate matrimonială şi pentru persoanele care au depăşit o sută de ani de viaţă. Şi, bineînţeles, ne-am gândit ca pentru restul pensionarilor să facem – pe parcursul săptămânii trecute – concursuri de şah, table, rummy, i-am premiat pe câştigători şi mă bucur că a fost şi o doamnă printre ei, care a câştigat o medalie de argint”, a spus Toma.

El a precizat că municipa­litatea are în vedere un program mult mai amplu dedicat persoanelor vârstnice, program care include organizarea unui centrul de îngrijire dedicat acestora, la Mihăileşti. ,,Dincolo de toate aceste preocupări pentru ziua de 1 octombrie, am în vedere un program complex pentru a avea grijă în mod deosebit de persoanele vârstnice, de pensionarii din municipiul Buzău, atât prin îmbună­tăţirea infrastructurii în oraş, prin îmbunătăţirea infrastructurii în parcuri, prin îngrijirea spaţiilor verzi, prin existenţa multor bănci pe străzi şi în parcuri. În acelaşi timp, anul acesta am reuşit să transferăm de la Primăria Mihăileşti un spaţiu, care acum este în proiectare – este vorba despre o locaţie care poate deveni un adevărat colţ de rai -, fostul spital de la Mihăileşti, unde am dori să facem un adevărat centru de îngrijire a persoanelor vârstnice; sper ca acest lucru să reuşească şi să avem un adevărat model, o adevărată referinţă pentru ceea ce înseamnă un asemenea spaţiu, pentru îngrijirea în condiţii deosebite a oamenilor care au ajuns într-o situaţie deosebită”, mai spus Toma.

Acesta a afirmat că toţi cetăţenii Buzăului trebuie să fie alături de bătrânii municipiului: ,,Una peste alta, încercăm, aşa cum încercăm şi pentru copii, ca pentru persoanele în vârstă să facem cât mai mult, pentru că de bătrâni trebuie să avem grijă acum, cât sunt în viaţă, astfel încât să le îmbunătăţim şi să le prelungim puţin viaţa, pentru că merită, au avut o viaţă de muncă, de muncă grea, într-un regim pe care îl ştim; nu este uşor nici acum, dar Primăria încearcă să îmbunătăţească, în fiecare zi, viaţa tuturor buzoienilor. Toţi cetăţenii Buzăului trebuie să fie alături de părinţii noştri, de bunicii noştri, de străbunicii noştri, pentru că, respectându-i, ne respectăm”, a mai spus primarul Constantin Toma în raportul săptămânal pentru buzoieni, pe care îl postează în format video pe pagina sa oficială de Facebook.

DISTRIBUIȚI
loading...