Lucrările în zona Căii Eroilor ar putea fi terminate în jurul datei de 12 mai, cu o săptămână înaintea manifestării de comemorare a ostașilor căzuți la Buzău în timpul Primului Răboi Mondial, a anunțat primarul Constantin Toma în raportul săptămânal către buzoieni pe care îl postează în format video pe pagina sa oficială de Facebook. El spune că, după încheierea lucrărilor în acestă zonă, Urbis va demara în forță asfaltările în întreg munici­piul, prima stradă vizată fiind Aleea Sporturilor.

„Mai avem mai puțin de două săptămâni până la acest mare eveniment, care va fi comemorarea eroilor din Primul Război Mondial, pe 17 mai 2018. Este mult de lucru, se muncește zi și noapte, dar sper ca ceea ce facem aici să rămână un exemplu pentru ce va trebui să facem în acest oraș: o stradă modernă, prin care să ridicăm, în același timp, prestigiul orașului nostru, astfel încât să ne mândrim cu el și să nu îl înjurăm niciodată. Trebuie ca tânăra gene­rație să înțeleagă că, având un trecut, putem avea și un viitor frumos. Este important să muncim, este important să să fim mai educați, iar tinerei generații trebuie să îi dă un exemplu frumos. După ce vom termina această zonă, Calea Eroilor, ceea ce sper să se întâmple în jur de 12-13 mai, vom intra cu asfaltarea în tot municipiul Buzău. De fapt, așa cum știți, am început deja din zona Simileasca, străzile Haiducului și Cerbului, începând din această săptămână vom mai ataca și alte străzi, iar împreună cu Urbis vom începe în forță cu Aleea Sporturilor, în partea a doua a lunii mai. Bineînțeles că, așa cum știm cu toții, avem o problemă și cu foarte multe trotuare din municipiul nostru; vom face o echipă specială pentru repararea și reasfaltarea acestor trotuare, astfel încât să îm­bunătățim și viața pietonilor și a bicicliștilor (…) De altfel, în zona Căii Eroilor vom avea și prima pistă adevărată pentru bicicliști, pentru că vrem să încurajăm, la Buzău, mersul pe jos și mersul pe bicicletă. Este o tendință mondială, pentru că acest lucru înseamnă în primul rând sănătate, în al doilea rând sănătate pentru mediu”, a spus Toma.

Primarul a dat asigurări că, în paralel cu asfaltările străzilor și trotuarelor, vor continua și celelalte investiții în municipiu: “Tot în această săptămână vom începe noua serie de plantări de flori anuale, iar din toamnă vom continua cu florile perene. Mă gândesc în primul rând la lavandă, iar în același timp vom continua cu plantările de arbori și arbuști ornamentali, iar în zonele de parcuri vom merge inclusiv pe pomi fructiferi. De asemenea, a fost semnat și contractul pentru platformele de gunoi îngropate, iar în această săptămână vom începe amenajarea altor 12 asemenea platforme și, bineînțeles, în condițiile acestea, o echipă va fi detașată pentru amenajarea sau reamenajarea tuturor locurilor de joacă din Buzău”, a mai spus primarul Constantin Toma în raportul săptămânal către buzoieni pe care îl postează în format video pe pagina sa oficială de Facebook.

DISTRIBUIȚI
loading...

3 COMENTARII

  1. Domnule primar faceti sensuri giratorii in principalele intersectii din oras, pentru a fluidiza circulatia.

  2. Să aveți parte de sănătate și multă putere de muncă ,pentru a duce la îndeplinire toate planurile dvoastră .Mi-aș dori ca toți care vă înconjoară să fie alături de instituția Primarului ,să vă fie aproape și să vă ajute ,pentru că dacă vă susțineți unii pe alții ,o să aveți și rezultate ,iar buzoienii or să vă țină minte .Deja ați făcut multe lucruri frumoase în Buzău ,și sper ca și pe viitor să continuați ,să faceți din orașul nostru un oraș occidental ,pentru că potențial avem .Trebuie numai ca toți să tragem la aceeași căruță .

  3. Nu omiteți Cartierul Broșteni și Aleea Grădinilor. Până la 100 mai e! Spor la muncă!!

Comments are closed.