• Florina Stoian, Nela Wamsiedel şi Daniela Palcău au depus contestaţie

Ministerul Educaţiei, chiar şi cu un nou ministru la cârmă, continuă „meciurile” împotriva conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Buzău. După ce, în luna august a anului trecut, inspectorul şcolar general al IŞJ, Florina Stoian, a fost demisă de ministrul Liviu Pop printr-un fax trimis la sfârşit de săptămână, după program, dar a revenit pe post după ce instanţa i-a dat dreptate (în primă fază), ieri, povestea s-a repetat. Faţă de predecesorul său, actualul ministru al Educaţiei, Valentin Popa, a „revocat” întreaga conducere a IŞJ Buzău, fără a mai ţine cont de culoarea politică. Astfel, adjunctele Nela Wamsiedel şi Daniela Palcău sunt puse în aceeaşi situaţie cu Florina Stoian.

Cei trei inspectori buzoieni au primit acum calificativ „nesatisfăcător” din partea Ministerului Educaţiei, ceea ce presupune încheierea raporturilor cu ministerul.

După primirea calificativelor, cei trei inspectori au mers ieri în audienţă la ministrul Educaţiei, susţinând că evaluarea făcută este ilegală. Conducerea IŞJ Buzău mai spune că această evaluare nu are la bază controlul Corpului de Control al ministrului Educaţiei, care nu s-a încheiat cu un raport, ci ar fi vorba despre o simplă evaluare la care sunt supuşi toţi profesorii şi inspectorii.

„Am mers la Ministerul Educaţiei să depunem contestaţie. Invocăm vicii de procedură. Evaluarea nu s-a desfă­şurat conform metodologiei. Toate trei am primit punctaj mai mic de 70 de puncte. Deocamdată nu suntem demise, până nu se primeşte un răspuns la contestaţia pe care am depus-o. Termenul legal de răspuns este de zece zile”, a declarat Florina Stoian.

Calificativul „nesatisfăcător” l-au mai primit inspectorii şcolari generali din judeţele Brăila, Mehedinţi, Arad, Vrancea şi Ialomiţa.

Reamintim că, în luna august 2017, Florina Stoian s-a numărat printre şefii de inspectorate şcolare din 13 judeţe care au fost revocaţi de fostul ministru al Educaţiei Liviu Pop. Stoian a fost înlocuită atunci de Geta Burducea, însă după doar o lună instanţa a decis că trebuie să fie repusă în funcţie. În aceeaşi situaţie s-au aflat alţi cinci inspectori generali din ţară. Cei şase inspectori generali revocaţi de Pop, repuşi în funcţii de justiţie, au primit acum punctaje mici la evaluarea Ministerului Educaţiei. În plus, pe lângă Florina Stoian, de data aceasta îşi pierd funcţiile şi cele două adjuncte, Nela Wamsiedel şi Daniela Palcău.

2 COMENTARII

  1. Pe vremea lui Burducea era ordine in ISJ.
    Acum este o mare debandada: nu este nimeni la serviciu, acolo bate vantul, pe cine cauti – nu gasesti niciodata, nimeni nu face nimic, numai incompetenta ……
    Toate numai se calca pe picioare si etaleaza moda.
    Toate trei – o apa si un pamant! Toate la fel!!!

  2. Ciolacu si Sebastian Radu trebuie sa o repuna pe repetenta Burducea sefa la inspectorat………………….

Comments are closed.