27 de ani
de presa libera
Sambata, Noiembrie 18, 2017 21:24 PM

Educatie

Tineri din opt ţări europene, invitaţi la Buzău în cadrul proiectului „Wine is Fine!“

de Cristian IONESCU
Educatie  |
16.10.2017, 00:00
647

   Asociaţia Hair Redivivus Buzău anunţă începerea programului ce presupune schimbul de experienţă între tineri, „Wine is Fine !”, în cadrul acţiunii KA 1 – mobilităţi ale tinerilor, a programului Erasmus +.

   „Wine is Fine!“ este planificat să se desfăşoare în perioada 11-20  octombrie 2017 la Sărata Monteoru şi Buzău. Parteneriatul cuprinde 45 de tineri din opt ţări europene: Bulgaria, Cipru, Italia, Slovenia, Portugalia, Macedonia, Spania şi România.

   Scopul proiectului este creşterea angajabilităţii tinerilor prin dezvoltarea competenţelor cheie necesare, creşterea gradului de conştinetizare a tinerilor asupra importantei vinului în cultură, societate şi economie şi identificarea de noi căi de promovare a unui consum sănătos şi responsabil de vin.

   Printre obiectivele proiectului amintim oferirea pentru cei 45 de tineri a unui spaţiu comun de reflecţie asupra diversităţii culturale şi a cooperării europene pentru responsabilizarea  consumului de alcool, redefinirea locului şi rolului vinului în istoria şi cultura europeană, o mai bună înţelegere a tradiţiilor care implică consum de vin şi combaterea stereotipurilor despre vin,  reducerea problemelor de sănătate şi sociale generate de alcool prin creşterea nivelului de informare a tinerilor asupra efectelor nocive ale consumului necontrolat şi abuziv de alcool etc.

   Activităţile proiectului vor fi de pregătire, de introducere, de cunoaştere, încredere, team buiding  şi dinamică de grup, prezentări ale organizaţiilor şi participanţilor, programului Erasmus + şi certficatului youthpass, vizite culturale şi de studiu în Buzău în împrejurimi şi, seri interculturale, tematice şi la dispoziţia participanţilor, ateliere de lucru tematice şi creative pentru pregătirea unei campanii vizuale, evaluare  intermediară şi finală în grupuri şi în plen, activităţi de diseminare şi exploatare a rezultatelor.

   Grupul român va fi reprezentat de doi lideri de grup şi opt tineri.

   Asociaţia HAIR REDIVIVUS Buzău  este o structură de tineret care sprijină proiecte şi iniţiative de/şi pentru tineret.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Liga I: CS Universitatea Craiova - Juventus București 3-1, la primul meci oficial pe noul ''Oblemenco''
Sambata, Noiembrie 18, 2017 21:05 PM

CS Universitatea Craiova a învins-o pe Juventus București cu scorul de 3-1 (2-0), vineri seara, în etapa a 18-a a Ligii I de fotbal, la primul meci oficial disputat pe noul stadion ''Ion Oblemenco''.

Asociația ANCE Europe lansează proiectul 'Arhitectura României Mari'
Sambata, Noiembrie 18, 2017 20:41 PM

Asociația ANCE Europe lansează proiectul "Arhitectura României Mari", cu ocazia celebrării Centenarului Marii Uniri de la 1918, prin organizarea unui eveniment la București în perioada 23-25 noiembrie, având ca obiectiv aducerea în atenția publicului larg a stilului arhitectural neoromânesc.

Republica Moldova: Duminică are loc referendumul pentru destituirea primarului municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă
Sambata, Noiembrie 18, 2017 20:16 PM

Peste 650.000 de persoane cu drept de vot din municipiul Chișinău sunt așteptate, duminică, la urne pentru a participa la referendumul pentru destituirea primarului Dorin Chirtoacă.

Sosirea lui Hariri la Paris contribuie la reducerea tensiunilor în Orientul Mijlociu, afirmă președinția franceză
Sambata, Noiembrie 18, 2017 20:11 PM

Sosirea premierului libanez demisionar Saad Hariri la Paris contribuie la "reducerea tensiunilor" în Orientul Mijlociu, unde Franța continuă să acționeze în această direcție, a afirmat sâmbătă președinția franceză, relatează AFP.

UPDATE Rugby: România - Samoa 17-13, în meci test la București (GALERIE FOTO)
Sambata, Noiembrie 18, 2017 20:01 PM

Naționala de rugby a României a învins Samoa cu scorul de 17-13 (3-10), într-un meci test disputat sâmbătă seara pe Stadionul național ''Arcul de Triumf'' din Capitală.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
17 Nov, 12:47 Când voi avea drum prin Unguriu, opresc la primărie să strâng mâna unui român căruia îi pasă de români!
Pixelu fan Tirizică a comentat pentru articolul S-a încheiat competiția pentru stabilirea județului-pilot / Buzăul va fi primul județ complet digitalizat la nivel școlar:
Devin fan „genunche” dacă legiferează și manualul unic. Momentan sunt fan Tirizică, singurul primar buzoian care a avut curajul să părăsească mizeria ADI „Buzău 2008”.
17 Nov, 10:18 tare in sfarsit
un oarecare a comentat pentru articolul Prefectura Buzău, șah la Academia Română și Judecătoria Pătârlagele:
Avem in sfarsit un prefect, o comisie judeteana si un judecator de la tribunal care arata ca se pot impotrivi unei sentinte definitive de punere in posesie a unei institutii pe 4500 ha teren padure.Macar daca nu putem sa probam competenta sa ne afisam cu varf si indesat indaratnicia.Acea sentinta o va aplica CEDO, iar pe cei cu adevarat vinovati ii va dura in basca pentru ca plateste contribuabilul roman
17 Nov, 09:59 nedumerire
kneji myamoto a comentat pentru articolul Toma: ,,Guvernul să desfiinţeze Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici, un primar nu are nicio putere în realitate, doar în teorie“:
este bine domnule primar ca vrei desfiintarea anfp care intr-adevar este parazitara,dar trebuie instituit un organism independent pentru selectarea unor viitori functionari publici din care primari destoinici ca dumneata sa-si aleaga personalul cu care sa lucreze, personal selectat printr-un concurs riguros in baza unei grile ca la judecatori si cu supraveghere ca la bacalaureat.Abia atunci vei avea de unde sa alegi.Daca primul criteriu este încrederea in persoana cu care lucrezi vei avea o mare dezamagire.Mie imi scapa criteriile pentru care l-ai ales pe dl Pistol secretar al primariei, dar te asigur ca vei avea cat de curând o mare deziluzie cu privire la competenta profesionala si moralitatea acestei persoane
Google PageRank Checker