Directorul general al Companiei de Apă, Ionel Tescaru, a fost schimbat din funcție, joi seară, în urma unei ședințe a Consiliului de Administrație care a durat mai bine de șapte ore. Decizia a fost luată cu patru voturi “pentru” și o abținere, iar pe postul rămas astfel vacant a fost numit directorul adjunct al Companiei, Simona Săvulescu. Ea va asigura conducerea interimară a operatorului județean de apă și canalizare, până la încheierea procesului de selecție a unui nou director general, în conformitate cu prevederile Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice.

Conform unor surse, principalul reproș care i-a fost făcut fostului director Tescaru a fost acela legat de nerespectarea unor decizii ale Consiliului de Administrație. Reamintim că operatorul județean de apă și canalizare are, de la începutul lunii august, un nou Consiliu de Administrație, format din Manuela Claudia Zoița, fost director economic la Compania de Apă Târ­goviște, consilierul județean social-democrat Ion Bogdan, director al Poștei buzoiene, avocatul Lucian Alexandru Sălcuțan, Simona Mariana Săvulescu, director adjunct al Companiei de Apă, și Petruș Hinta, inspector la Primăria Rm. Sărat.

Noul director general interimar al Companiei de Apă, Simona Săvulescu, este inginer chimist, absolvent al Facultății de Tehnologie Chimică din cadrul actualei Universități Politehnice București. Ea a lucrat, ca stagiar, în perioada 1989-1992, la Gerom SA, și ulterior a deținut diverse funcții de conducere în Grup Romet: șef compartiment Asigurarea Calității, director Asigu­rarea Calității la Aromet SA, director de cali­tate al grupului de firme Grup Romet, director general Aromet SA, director general executiv Grup Romet. Din anul 2017 este consilier personal al primarului Constantin Toma.

DISTRIBUIȚI
loading...

13 COMENTARII

 1. de regula unde trebuie criticat sa se critice, cum am comentat mai jos, dar domnul Tescaru chiar a fost un meneger bun a condus bine compania de apa daca umb,la pretul apei si la servicii nu vad de ce trebuia schimbat, caici sa facut multe acolo, nu pun partea nimanui, eu am criticat transant compania de apa, dar Tescaru era manager bun numai ca aici este vorba de o rafuiala mai veche nu pentru management a fost demis ci cu totul despre altceva.. in primul rind sa se faca, contorizare individuala la blocuri sa plateasca omul exact cit consuma, fara diferente si alte aberatii, indiferent cine va conduce aceasta companie trebuie inbunatatita calitatea serviciilor si scaderea pretului..

  • Alooo, nene, mergi intai la scoala nu mai scrie pe aici, ca esti ANALFABET. Stiu ca-ti vine greu sa-ti pierzi pila, iar acum tu sluga supusa, trebuie sa-ti cauti de munca, dar astea-s vremurile, asa ca lasa postarile si tai-o la AJOFM poate s-o gasi ceva si ptr slugi.

  • daca eram toti educati cum se lauda unii ca coada sapei nu mai era nimeni nu vedetti citi sint la conducere cu facultate bossul de la microsoft a fost fiul unui pantofar, mai bine ANALFABET decit pilos…pile nici vorba am un serviciu bun in mediu privat…cine ride la urma ride mai bine…acei care se bat cu pumnii in piept ca nu sint slogi acei sint cele mai mari slugi..

 2. compania de apa citeste apometrele la blocuri ,,,,cele din interior,,, cu ajutorul ,,,sefilor de scara,, care acesti sefi de scara compania de apa ii plateste din banii nostri, mai precis li se dau 6 metri de apa dar din consumul celerlanti, adica diferentele de consum din facturi,,,mentionez ca se face facturare directa la operator nu la asociatie,,este o mare nedreptate, ce ne facem daca acesti ,,,sefi de scara ne vor citi contorii de lumina, pe cei de gaz etc,, frumoasa meserie este sef de scara…. compania de apa uita sa taporteze la fisc aceasta taxa cu citirea apometrelor de catre sefii de scara deoarece daca tot este sa o luam legal aceasa este o valoare adaugata nu, numai la buzau se poate asa ceva,,,,

  • E uite ca la mine pe scara o fac benevol, nu saracesc daca platesc EXACT cat consum. Dar sunt si milogi care se bucura la cei 5 mc scutiti.

  • nu este vorba de benevol sau de 5 mc scutiti problema este ca trebuie sa fim corecti…si cautati dv notiunea de sef de scara nu exista…romanul este naiv si accepta orice compromis de aceeia sintem unde sintem..intii scriem si apoi gindim.

 3. In sfarsit buzoienii au scapat de acest limax, aceasta lipitoare incompetenta avida de bani. Tineti-o tot asa d-le primar, curatati orasul de astfel de nimicuri.

 4. Eu, unul credeam Buzaul nu mai scapa , de acest mafiot!!!!!! Dar uitati dragi buzoieni ,ca Dumnezeu a avut grija sa plateasca pentru faptele lui.
  Iti multumesc Doamne!!!!!!

Comments are closed.