27 de ani
de presa libera
Marti, Noiembrie 21, 2017 14:17 PM

Actualitate

Terasa din Talcioc a familiei unui consilier local, închisă de Poliţia Locală (VIDEO)

de Vali MARINESCU
Actualitate  |
12.09.2017, 00:00
911

   După ce, săptămâna trecută, au descins în Piaţă Centrală şi au împărţit sancţiuni în dreapta şi-n stânga, însoţiţi de comisari de la Protecţia Consumatorului, poliţiştii locali au verificat, duminică dimineaţă, comercianţii din talcioc, împreună cu reprezentanţi ai Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţă Alimentelor Buzău. Au fost verificate 12 societăţi ­co­merciale, printre ele şi terasa familiei unui consilier local PNL. Administratorul firmei care gestionează terasa nu a putut prezenta autorizaţia de funcţionare a localului, eliberată de Primăria Buzău, motiv pentru care societatea s-a ales cu o sancţiune contravenţională şi cu activitatea suspendată. Contactat de jurnaliştii OPINIA, consilierul municipal liberal nu a negat informaţia, mai ales că acesta apare în imaginile făcute publice, blurate, de Poliţia Locală, şi a precizat că societatea, aparţinând fiicei sale, este în curs de autorizare.

   Controalele din Talcioc au avut ca scop asigurarea monitorizării, supravegherii controlului sanitar veterinar, asupra recepţiei, depozitării, prelucrării şi comercializării în condiţii de igienă a produselor alimentare de origine animală/nonanimala, astfel încât să crească gradul se protecţie al cetăţenilor.

   Acţiunea a vizat respectarea prevederilor Legii 12/1990R, privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi co­merciale ilicite, respectarea ­preve­derilor Ordonanţei Guvernului nr. 99/2000 privind comercializarea produselor şi serviciilor de piaţă, respectarea dispoziţiilor Ordinului Ministrului Sănătăţii nr. 119/2014 pentru aprobarea Normelor de igienă şi sănătate publică privind mediul de viaţă al populaţiei.

   În cazul a cinci administratori de societăţi s-au formulat invitaţii la sediul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţă Alimentelor Buzău, pentru că nu au putut prezenţa autorizaţiile sanitar veterinare. Poliţiştii locali au aplicat alte 11 sancţiuni contravenţionale şi au confiscat mai multe bunuri, pentru efectuarea de acte sau fapte de comerţ cu produse a căror provenienţă nu a putut fi dovedită, pentru omisiunea afişării preţurilor şi pentru că exercitau activităţi comerciale cu produse din sectorul alimentar şi de alimentaţie publică cu personal care nu avea absolvite cursuri fundamentale de igienă.

Comentarii

Succes@gmail.com (12 Sep, 15:42)
Fane

Felicitări domnului primar si a politiei locale care cu adevarat a devenit politie!Chiar sper sa mai obtina inca un mandat domnul Toma,orasul buzau incepe sa devina cu adevarat european ,mult succes!

Raspunde

Stiri Agerpres

Dragnea despre absența senatorilor din Comisia de apărare: În general nu cred în coincidențe
Marti, Noiembrie 21, 2017 14:10 PM

Senatorii din Comisia de apărare au lipsit săptămâna trecută de la ședința în care trebuiau să voteze proiectul de lege privind achiziția rachetelor Patriot pentru că au fost invitați la un poligon de tir al SPP, a declarat marți președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, lider al social-democraților, care a precizat că nu "crede în coincidențe".

Creșterea schimburilor comerciale bilaterale și implicarea companiilor românești în realizarea de proiecte în Egipt, obiective comune româno-egiptene
Marti, Noiembrie 21, 2017 14:09 PM

Identificarea domeniilor de cooperare de interes major, creșterea schimburilor comerciale bilaterale, implicarea companiilor românești în realizarea de proiecte în Egipt, dar și atragerea de investiții egiptene în România au fost principalele subiecte discutate luni de Ilan Laufer, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat și Sherif Ismail, prim-ministrul Republicii Arabe Egipt, informează marți ministerul de resort.

Tenis: Ana Bogdan, calificată în optimile turneului WTA de la Mumbai (India)
Marti, Noiembrie 21, 2017 14:01 PM

Jucătoarea română de tenis Ana Bogdan s-a calificat, marți, în optimile de finală ale turneului WTA de la Mumbai (India), dotat cu premii totale de 115.000 dolari, după 6-1, 6-1 cu Victoria Rodriguez (Mexic).

Argeș: Doi răniți în urma exploziei unei butelii în incinta unui restaurant din Pitești
Marti, Noiembrie 21, 2017 13:57 PM

Două persoane au fost rănite, marți, în urma exploziei unei butelii care s-a produs în incinta unui restaurant din municipiul Pitești.

Un asteroid descoperit în octombrie este un vizitator dintr-un alt sistem solar
Marti, Noiembrie 21, 2017 13:56 PM

Un misterios obiect stâncos care avea forma unei țigări detectat în luna octombrie provine dintr-un alt sistem solar, o apariție fără precedent care a fost confirmată luni de astronomi, relatează marți AFP.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
21 Nov, 10:28 Prima ,,plimbare,, deasupra Buzaului cu un avion alaturi de parasutisti !!!
Vasile Bugeac a comentat pentru articolul Români de excepţie care au promovat Buzăul / Primul general de paraşutişti, Grigore Baştan, omul care a sărit din avion cu fiul său în braţe:
In una din vizitele mele acasa (Fam.Bugeac era prietena cu Fam. Bastan )Gr. Bastan ma dat in ,prmire , cdt.de zbor ca sa vad cum se antreneaza parasutisti .Afost deosebit mai ales ca avionul era un aparat german cu 3 motoare di al doilea razboi . Nu voi uita nici-o data grija prieteneasca pe care a avuto Gr. Bastsn pentru mine !!
21 Nov, 07:55 e bine, bine, e foarte bine
bady@sula a comentat pentru articolul O fostă judecătoare la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a băgat în corzi decidenţii Prefecturii pentru un teren de 5,44 ha:
Oricum,titlul de proprietate nr.109917/20.07.2017 era un document fals.A se vedea corespondenta ulterioara emiterii acestuia,dintre OCPI Buzau si Comisaia locala Beceni.Se vede treaba ca n-o sa le mearga smecheriile cu doamna judecator Circei.
21 Nov, 07:19 4,64 mld $ patrioate ~ 1/4 din 19,95 mld $ cât a împrumutat Băse de la FMI și BM
Pixelu patriot, ca și ținătorul mâinii drepte în dreptul inimii a comentat pentru articolul Ciolacu: ,,E important ca achiziţia de rachete Patriot să treacă săptămâna asta de Parlament“:
Interesantă este metoda prin care Dragnea a intrat în clubul select al imunilor la detenție, alături de Băsescu, Tăriceanu, Ponta, Iohannis și Isărescu. Nu s-a pus niciodată problema blocării achiziției (tehnică militară de pe vremea războiului din Vietnam), amânarea adoptării proiectului de achiziție a avut doar scopul de a obține asigurări că cele două noi dosare ale lui Dragnea se vor finaliza cu achitări. Pentru acest lucru a fost nevoie de vizita fulger a secretarului de stat american, Tillerson, care să parafeze înțelegerea. Happy end. Americanii cu banii pe patrioate expirate iar Dragnea cu imunitate la pușcărie.
Dacă chiar se dorea întărirea securității naționale, de ce nu s-au achiziționat patrioate de ultimă generație precum au făcut polonezii? Este drept, prețul era dublu, dar măcar aveai garanția că în eventualitatea unui conflict, chiar făceau ceva.
Google PageRank Checker