27 de ani
de presa libera
Sambata, Septembrie 23, 2017 04:57 AM
opinia-balcescu

Actualitate

Terasa din Talcioc a familiei unui consilier local, închisă de Poliţia Locală (VIDEO)

de Vali MARINESCU
Actualitate  |
12.09.2017, 00:00
880

   După ce, săptămâna trecută, au descins în Piaţă Centrală şi au împărţit sancţiuni în dreapta şi-n stânga, însoţiţi de comisari de la Protecţia Consumatorului, poliţiştii locali au verificat, duminică dimineaţă, comercianţii din talcioc, împreună cu reprezentanţi ai Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţă Alimentelor Buzău. Au fost verificate 12 societăţi ­co­merciale, printre ele şi terasa familiei unui consilier local PNL. Administratorul firmei care gestionează terasa nu a putut prezenta autorizaţia de funcţionare a localului, eliberată de Primăria Buzău, motiv pentru care societatea s-a ales cu o sancţiune contravenţională şi cu activitatea suspendată. Contactat de jurnaliştii OPINIA, consilierul municipal liberal nu a negat informaţia, mai ales că acesta apare în imaginile făcute publice, blurate, de Poliţia Locală, şi a precizat că societatea, aparţinând fiicei sale, este în curs de autorizare.

   Controalele din Talcioc au avut ca scop asigurarea monitorizării, supravegherii controlului sanitar veterinar, asupra recepţiei, depozitării, prelucrării şi comercializării în condiţii de igienă a produselor alimentare de origine animală/nonanimala, astfel încât să crească gradul se protecţie al cetăţenilor.

   Acţiunea a vizat respectarea prevederilor Legii 12/1990R, privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi co­merciale ilicite, respectarea ­preve­derilor Ordonanţei Guvernului nr. 99/2000 privind comercializarea produselor şi serviciilor de piaţă, respectarea dispoziţiilor Ordinului Ministrului Sănătăţii nr. 119/2014 pentru aprobarea Normelor de igienă şi sănătate publică privind mediul de viaţă al populaţiei.

   În cazul a cinci administratori de societăţi s-au formulat invitaţii la sediul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţă Alimentelor Buzău, pentru că nu au putut prezenţa autorizaţiile sanitar veterinare. Poliţiştii locali au aplicat alte 11 sancţiuni contravenţionale şi au confiscat mai multe bunuri, pentru efectuarea de acte sau fapte de comerţ cu produse a căror provenienţă nu a putut fi dovedită, pentru omisiunea afişării preţurilor şi pentru că exercitau activităţi comerciale cu produse din sectorul alimentar şi de alimentaţie publică cu personal care nu avea absolvite cursuri fundamentale de igienă.

Comentarii

Succes@gmail.com (12 Sep, 15:42)
Fane

Felicitări domnului primar si a politiei locale care cu adevarat a devenit politie!Chiar sper sa mai obtina inca un mandat domnul Toma,orasul buzau incepe sa devina cu adevarat european ,mult succes!

Raspunde

Stiri Agerpres

G4 cere ONU reformarea urgentă a Consiliului de Securitate
Sambata, Septembrie 23, 2017 03:56 AM

Mai multe țări cer Organizației Națiunilor Unite să își reformeze Consiliul de Securitate. Subiectul, care revine periodic în dezbatere, a fost redeschis de așa-numitul grup G4 cu ocazia celei de-a 72-a Adunări Generale a ONU, relatează AFP.

DOCUMENTAR: Zodia BALANȚEI (23 septembrie -22 octombrie)
Sambata, Septembrie 23, 2017 03:39 AM

Se spune că cei născuți în zodia Balanței ori au o familie numeroasă, ori sunt niște singuratici. La data de 23 septembrie, din punct de vedere astrologic, se face trecerea în această zodie, a 7-a pe cercul zodiacal clasic european, care cuprinde 12 zodii. Se încheie pe 22 octombrie.

ZILE NAȚIONALE: Regatul Arabiei Saudite
Sambata, Septembrie 23, 2017 03:36 AM

Regatul Arabiei Saudite, cel mai mare stat din Orientul Mijlociu, cu o suprafață de peste 2,1 milioane km pătrați, sărbătorește, la 23 septembrie, ziua națională - aniversarea constituirii Regatului Arabiei Saudite, în 1932, conform mae.ro.

CITATUL ZILEI
Sambata, Septembrie 23, 2017 03:31 AM

SĂRBĂTORI RELIGIOASE - 23 septembrie
Sambata, Septembrie 23, 2017 03:17 AM

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
22 Sep, 23:27 Foarte interesant
Spectaculos! a comentat pentru articolul Buzoianca Anca Neculăiasa a devenit din model, stewardesă!:
Articole platite. Cine Doamne iarta-ma mai e si duduia asta si ce a facut pentru comunitate? Sa fim seriosi!
22 Sep, 19:59 Mizerabil om !
secuiu a comentat pentru articolul Mocanu: ,,Social-democraţii manipulează chiar şi vremea“:
Asta l-a prostit pe Basescu, o data atunci cand a fost pus sa distruga org .jud. PMP, si acum cand incearca disperat sa treaca la PNL sau PSD.Atat de mizerabil este incat nici ciumatii rosii nu-l mai primesc in randul lor.
22 Sep, 15:26 adevarul
max bengosu' a comentat pentru articolul Mocanu: ,,Social-democraţii manipulează chiar şi vremea“:
din textul lui mocanu nu-ti sare-n ochi mai pixelule,n-am spus ca portocalii sau liberalii au fost mai breji,da' judetul ala doar de ciuma aia rosie a fost condus(boscodeala,vasile)
Google PageRank Checker