27 de ani
de presa libera
Marti, Noiembrie 21, 2017 14:11 PM

Cultura

Teodor Baconschi, prezent la „Ziua Comunei Ţinteşti”

de Cristian IONESCU
Cultura  |
12.09.2017, 00:00
707

   Duminică, 10 septembrie 2017, începând cu ora 14,00, de Ziua Ţinteştiului, cu o zi îna­inte de deschiderea noului an şcolar, la sala de protocol a Primăriei locale a avut loc o întrunire care va face pagină în istoria culturală a locului. Fiii satului, împreună cu realizatorii revistei ”Caietele de la Ţinteşti” şi autorităţile locale, au avut şansa să-l asculte şi să dialogheze cu remarcabilul om de cultură Teodor Baconschi, fost ambasador al României la Vatican, fost ministru de Externe şi fost ministru al Culturii.

   Distinsul oaspete a fost prezentat publicului de către Stelian Grigore, directorul revistei. Au luat cuvântul, referindu-se la personalitatea invitatului, dar şi la viaţa socio-culturală a comunei, Ştefan Mihai, redactor şef-adjunct al „Caietelor de la Ţinteşti”, Marin Ifrim, dr. ing. Gheorghe Moldoveanu, Aurel Stoica, primarul comunei. Din partea redacţiei „Caietelor” au participat Geta Tă­năsescu, Elena Plătică şi Mihaela Gomoescu.

   De la Buzău au fost prezenţi şi alţi invitaţi ai unor instituţii administrative sau de cultură, precum şi redactori sau colaboratori ai revistei ”Cartelul metaforelor”: Roxelana Radu, Irina Mirică şi Sorin Burlacu. Nu a lipsit de la întrunire nici actualul primar al Buzăului, fiul al comunei, ing. Constantin Toma, care, timp de aproape o oră, s-a între­ţinut copios cu Teodor Baconschi, pe teme de interes general: administrative, culturale şi de istorie.

   Meritul principal al prezenţei lui Teodor Baconschi la Ţinteşti îi aparţine, în bună măsură, lui Nistor Tănăsescu – secretar general de redacţie al „Caietelor de la Ţinteşti”. La întrunire au fost prezenţi şi preoţii Mihail Milea, Ro­tărescu Ciprian şi Jenel Ciprian, precum şi generalul (r) Astanei Achim. După întrunire, Teodor Baconschi a vizitat şcoala Gimnazială şi Biserica din Ţinteşti, declarându-se plăcut impresionat de tot ceea ce a văzut şi, la plecare, promiţând că în continuare va păstra colaborarea cu deja foarte cunoscuta revistă literară din Ţinteşti. 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Tenis: Ana Bogdan, calificată în optimile turneului WTA de la Mumbai (India)
Marti, Noiembrie 21, 2017 14:01 PM

Jucătoarea română de tenis Ana Bogdan s-a calificat, marți, în optimile de finală ale turneului WTA de la Mumbai (India), dotat cu premii totale de 115.000 dolari, după 6-1, 6-1 cu Victoria Rodriguez (Mexic).

Argeș: Doi răniți în urma exploziei unei butelii în incinta unui restaurant din Pitești
Marti, Noiembrie 21, 2017 13:57 PM

Două persoane au fost rănite, marți, în urma exploziei unei butelii care s-a produs în incinta unui restaurant din municipiul Pitești.

Un asteroid descoperit în octombrie este un vizitator dintr-un alt sistem solar
Marti, Noiembrie 21, 2017 13:56 PM

Un misterios obiect stâncos care avea forma unei țigări detectat în luna octombrie provine dintr-un alt sistem solar, o apariție fără precedent care a fost confirmată luni de astronomi, relatează marți AFP.

Băsescu: Pentru ieșirea Republicii Moldova din zona gri trebuie luată în considerare varianta reunificării cu România
Marti, Noiembrie 21, 2017 13:53 PM

Menținerea Republicii Moldova într-o zonă gri nu este o soluție, a declarat marți fostul președinte Traian Băsescu, lider al PMP, în opinia sa o soluție fiind varianta reîntregirii țării.

Dragnea: Aprobarea legii de achiziționare a rachetelor Patriot mută România într-un alt nivel de dotare militară
Marti, Noiembrie 21, 2017 13:50 PM

Aprobarea proiectului de lege pentru realizarea "Capabilității de apărare aeriană cu baza la sol" aferentă programului de înzestrare esențial "Sistem de rachete sol-aer cu bătaie mare (HSAM)" mută România într-un alt nivel de dotare militară, a declarat marți președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
21 Nov, 10:28 Prima ,,plimbare,, deasupra Buzaului cu un avion alaturi de parasutisti !!!
Vasile Bugeac a comentat pentru articolul Români de excepţie care au promovat Buzăul / Primul general de paraşutişti, Grigore Baştan, omul care a sărit din avion cu fiul său în braţe:
In una din vizitele mele acasa (Fam.Bugeac era prietena cu Fam. Bastan )Gr. Bastan ma dat in ,prmire , cdt.de zbor ca sa vad cum se antreneaza parasutisti .Afost deosebit mai ales ca avionul era un aparat german cu 3 motoare di al doilea razboi . Nu voi uita nici-o data grija prieteneasca pe care a avuto Gr. Bastsn pentru mine !!
21 Nov, 07:55 e bine, bine, e foarte bine
bady@sula a comentat pentru articolul O fostă judecătoare la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a băgat în corzi decidenţii Prefecturii pentru un teren de 5,44 ha:
Oricum,titlul de proprietate nr.109917/20.07.2017 era un document fals.A se vedea corespondenta ulterioara emiterii acestuia,dintre OCPI Buzau si Comisaia locala Beceni.Se vede treaba ca n-o sa le mearga smecheriile cu doamna judecator Circei.
21 Nov, 07:19 4,64 mld $ patrioate ~ 1/4 din 19,95 mld $ cât a împrumutat Băse de la FMI și BM
Pixelu patriot, ca și ținătorul mâinii drepte în dreptul inimii a comentat pentru articolul Ciolacu: ,,E important ca achiziţia de rachete Patriot să treacă săptămâna asta de Parlament“:
Interesantă este metoda prin care Dragnea a intrat în clubul select al imunilor la detenție, alături de Băsescu, Tăriceanu, Ponta, Iohannis și Isărescu. Nu s-a pus niciodată problema blocării achiziției (tehnică militară de pe vremea războiului din Vietnam), amânarea adoptării proiectului de achiziție a avut doar scopul de a obține asigurări că cele două noi dosare ale lui Dragnea se vor finaliza cu achitări. Pentru acest lucru a fost nevoie de vizita fulger a secretarului de stat american, Tillerson, care să parafeze înțelegerea. Happy end. Americanii cu banii pe patrioate expirate iar Dragnea cu imunitate la pușcărie.
Dacă chiar se dorea întărirea securității naționale, de ce nu s-au achiziționat patrioate de ultimă generație precum au făcut polonezii? Este drept, prețul era dublu, dar măcar aveai garanția că în eventualitatea unui conflict, chiar făceau ceva.
Google PageRank Checker