27 de ani
de presa libera
Sambata, Septembrie 23, 2017 05:04 AM
opinia-balcescu

Cultura

Teodor Baconschi, prezent la „Ziua Comunei Ţinteşti”

de Cristian IONESCU
Cultura  |
12.09.2017, 00:00
625

   Duminică, 10 septembrie 2017, începând cu ora 14,00, de Ziua Ţinteştiului, cu o zi îna­inte de deschiderea noului an şcolar, la sala de protocol a Primăriei locale a avut loc o întrunire care va face pagină în istoria culturală a locului. Fiii satului, împreună cu realizatorii revistei ”Caietele de la Ţinteşti” şi autorităţile locale, au avut şansa să-l asculte şi să dialogheze cu remarcabilul om de cultură Teodor Baconschi, fost ambasador al României la Vatican, fost ministru de Externe şi fost ministru al Culturii.

   Distinsul oaspete a fost prezentat publicului de către Stelian Grigore, directorul revistei. Au luat cuvântul, referindu-se la personalitatea invitatului, dar şi la viaţa socio-culturală a comunei, Ştefan Mihai, redactor şef-adjunct al „Caietelor de la Ţinteşti”, Marin Ifrim, dr. ing. Gheorghe Moldoveanu, Aurel Stoica, primarul comunei. Din partea redacţiei „Caietelor” au participat Geta Tă­năsescu, Elena Plătică şi Mihaela Gomoescu.

   De la Buzău au fost prezenţi şi alţi invitaţi ai unor instituţii administrative sau de cultură, precum şi redactori sau colaboratori ai revistei ”Cartelul metaforelor”: Roxelana Radu, Irina Mirică şi Sorin Burlacu. Nu a lipsit de la întrunire nici actualul primar al Buzăului, fiul al comunei, ing. Constantin Toma, care, timp de aproape o oră, s-a între­ţinut copios cu Teodor Baconschi, pe teme de interes general: administrative, culturale şi de istorie.

   Meritul principal al prezenţei lui Teodor Baconschi la Ţinteşti îi aparţine, în bună măsură, lui Nistor Tănăsescu – secretar general de redacţie al „Caietelor de la Ţinteşti”. La întrunire au fost prezenţi şi preoţii Mihail Milea, Ro­tărescu Ciprian şi Jenel Ciprian, precum şi generalul (r) Astanei Achim. După întrunire, Teodor Baconschi a vizitat şcoala Gimnazială şi Biserica din Ţinteşti, declarându-se plăcut impresionat de tot ceea ce a văzut şi, la plecare, promiţând că în continuare va păstra colaborarea cu deja foarte cunoscuta revistă literară din Ţinteşti. 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

G4 cere ONU reformarea urgentă a Consiliului de Securitate
Sambata, Septembrie 23, 2017 03:56 AM

Mai multe țări cer Organizației Națiunilor Unite să își reformeze Consiliul de Securitate. Subiectul, care revine periodic în dezbatere, a fost redeschis de așa-numitul grup G4 cu ocazia celei de-a 72-a Adunări Generale a ONU, relatează AFP.

DOCUMENTAR: Zodia BALANȚEI (23 septembrie -22 octombrie)
Sambata, Septembrie 23, 2017 03:39 AM

Se spune că cei născuți în zodia Balanței ori au o familie numeroasă, ori sunt niște singuratici. La data de 23 septembrie, din punct de vedere astrologic, se face trecerea în această zodie, a 7-a pe cercul zodiacal clasic european, care cuprinde 12 zodii. Se încheie pe 22 octombrie.

ZILE NAȚIONALE: Regatul Arabiei Saudite
Sambata, Septembrie 23, 2017 03:36 AM

Regatul Arabiei Saudite, cel mai mare stat din Orientul Mijlociu, cu o suprafață de peste 2,1 milioane km pătrați, sărbătorește, la 23 septembrie, ziua națională - aniversarea constituirii Regatului Arabiei Saudite, în 1932, conform mae.ro.

CITATUL ZILEI
Sambata, Septembrie 23, 2017 03:31 AM

SĂRBĂTORI RELIGIOASE - 23 septembrie
Sambata, Septembrie 23, 2017 03:17 AM

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
22 Sep, 23:27 Foarte interesant
Spectaculos! a comentat pentru articolul Buzoianca Anca Neculăiasa a devenit din model, stewardesă!:
Articole platite. Cine Doamne iarta-ma mai e si duduia asta si ce a facut pentru comunitate? Sa fim seriosi!
22 Sep, 19:59 Mizerabil om !
secuiu a comentat pentru articolul Mocanu: ,,Social-democraţii manipulează chiar şi vremea“:
Asta l-a prostit pe Basescu, o data atunci cand a fost pus sa distruga org .jud. PMP, si acum cand incearca disperat sa treaca la PNL sau PSD.Atat de mizerabil este incat nici ciumatii rosii nu-l mai primesc in randul lor.
22 Sep, 15:26 adevarul
max bengosu' a comentat pentru articolul Mocanu: ,,Social-democraţii manipulează chiar şi vremea“:
din textul lui mocanu nu-ti sare-n ochi mai pixelule,n-am spus ca portocalii sau liberalii au fost mai breji,da' judetul ala doar de ciuma aia rosie a fost condus(boscodeala,vasile)
Google PageRank Checker