27 de ani
de presa libera
Joi, August 17, 2017 16:43 PM

Cultura

Teodor Baconschi, eseu publicat în „Caietele de la Țintești“

de Cristian IONESCU
Cultura  |
05.04.2017, 00:00
762

   A apărut nr. 7/2017 al revistei ,,Caietele de la Țintești”, publicație literară care apare în comuna Țintești, sub egida Fundației ,,Constantin Toma” (Director – Stelian Grigore). De reținut prezența în revistă a doi scriitori de elită: poetul Șerban Foarță, care semnează un poem dedicat localității Țintești, datat 17 martie 2017 (,,Vânând cu arcul, nu cu flinta,/trebuie să fii, dacă nu ești,/de-acord de-a pururea cu ginta/arcașilor împărătești,/că nu o să-ți ajungă flinta/săgeata-ți,- dacă nu țintești,/în primăvară cum e minta/de verde,- locul zis Țintești” („Octet, pag. 41) și ­ese­istul Teodor Baconschi, fost ministru de Externe al României, care oferă cititorilor revistei eseul „E bine să știi, e bine să speri” (pag. 5-6).

   Remarcabile sunt și contribuțiile unor scriitori consacrați, precum Emil Almășan, Vasile Baghiu, Nicolae Cabel, Ion Diviza, Rodian Drăgoi, Ion Gheorghe, Claudiu Comartin, Viorel Padina, Gheorghe  Pospai, Nicolae Rotaru, Paul Spirescu, Magda Ursache și Mioara Vergu Iordache. Dintre autorii buzoieni am reținut contribuțiile următorilor: Ion Aldeniu, Mihaela Roxana Boboc, Teo Cabel, Marcela Chiriță, Mihaela Gomoescu, Nicoleta Ifrim, Paul Negoiță, Ovidiu Petrescu, Elena Daniela Plătică, Teodora Rotărescu, Costel Suditu, Adrian Sfinteș, Mihai Ștefan (director-ajunct), Nistor Tănăsescu (secretar general de redacție), Gina Zaharia și Marin Ifrim (redactor-șef). 

Comentarii

Bucuria (07 Apr, 10:36)
Alexandru Dudău

După o muncă asiduã normal că viin succeslele devalma.Felicitări si sanatate

Raspunde

Stiri Agerpres

Martin (FAPT): Apartamentele de vacanță au adus un plus de 40% în structura de cazare de pe Litoral, în ultimii ani
Joi, August 17, 2017 16:23 PM

Turiștii români preferă tot mai mult apartamentele de vacanță în detrimentul hotelurilor de două și trei stele, iar aceste noi locuri au adus un plus de 40% în structura de cazare de pe Litoral, în special în stațiunile Mamaia și Năvodari, deși acestea nu sunt cuprinse în nicio statistică, susține Corina Martin, președintele Federației Asociațiilor de Promovare Turistică din România (FAPT).

INHGA: Cod galben de inundații pe râul Olt, pe raza județelor Covasna, Harghita și Brașov, până la ora 21:00
Joi, August 17, 2017 16:00 PM

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, joi, o atenționare Cod galben de inundații, valabilă în următoarele cinci ore, în bazinul hidrografic Olt.

Doi reprezentanți ai asociațiilor de pacienți vor face parte din Comisia Națională de Bioetică a Medicamentului
Joi, August 17, 2017 15:59 PM

Doi reprezentanți ai asociațiilor de pacienți vor face parte din Comisia Națională de Bioetică a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale, potrivit unei decizii luate joi la o dezbatere care a avut loc la Ministerul Sănătății.

Bodog: Vaccinul pneumococic pentru copii, un pas absolut necesar pentru a-i proteja împotriva bolilor
Joi, August 17, 2017 15:55 PM

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a afirmat joi că introducerea efectivă, din acest an, a vaccinului pneumococic pentru copii reprezintă un pas absolut necesar pentru a-i proteja împotriva unor boli precum pneumonii, otite, septicemii și meningite.

Constanța: Primarul Decebal Făgădău va deschide lucrările Conferinței PRIA Aviation
Joi, August 17, 2017 15:54 PM

Primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, va participa vineri, 18 august, la lucrările conferinței PRIA Aviation, ce va avea loc pentru al doilea an succesiv în județul Constanța, potrivit unui comunicat de presă al organizatorilor.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
17 Aug, 16:42 Ne-a învățat
Gică a comentat pentru articolul A murit fostul prim-secretar de Buzău Tudor Postelnicu, ,,dobitocul“ care a condus Securitatea comunistă:
Ne-a învățat să bem țuica bună din păhărele făcute din ardei și petrecea cu lăutari pe muzică bună...Dumnezeu să-l ierte că a avut dreptate..
17 Aug, 16:33 Cel mai frumos
Gică contra a comentat pentru articolul În ce ritm trebuie amenjate parcări în municipiu pentru a face faţă exploziei numărului maşinilor second hand înmatriculate în ultimele luni:
Cel mai frumos loc de parcare este pe str. Transilvaniei în zona magazinelor en gros...N-are cine să gândească pozitiv în legătură cu parcările din municipiu. De luat bani se pricep și copiii mici bronzați.De geaba v-ați plimbat prin Europa guvernanților municipali!!!
17 Aug, 15:51 Traian
Ilie a comentat pentru articolul A murit fostul prim-secretar de Buzău Tudor Postelnicu, ,,dobitocul“ care a condus Securitatea comunistă:
Incepand cu1975 a fost primsecretar la buzau, pana atunci a fost Ion Sarbu !!
Google PageRank Checker