27 de ani
de presa libera
Duminica, Octombrie 22, 2017 05:44 AM

Cultura

Teodor Baconschi, eseu publicat în „Caietele de la Țintești“

de Cristian IONESCU
Cultura  |
05.04.2017, 00:00
799

   A apărut nr. 7/2017 al revistei ,,Caietele de la Țintești”, publicație literară care apare în comuna Țintești, sub egida Fundației ,,Constantin Toma” (Director – Stelian Grigore). De reținut prezența în revistă a doi scriitori de elită: poetul Șerban Foarță, care semnează un poem dedicat localității Țintești, datat 17 martie 2017 (,,Vânând cu arcul, nu cu flinta,/trebuie să fii, dacă nu ești,/de-acord de-a pururea cu ginta/arcașilor împărătești,/că nu o să-ți ajungă flinta/săgeata-ți,- dacă nu țintești,/în primăvară cum e minta/de verde,- locul zis Țintești” („Octet, pag. 41) și ­ese­istul Teodor Baconschi, fost ministru de Externe al României, care oferă cititorilor revistei eseul „E bine să știi, e bine să speri” (pag. 5-6).

   Remarcabile sunt și contribuțiile unor scriitori consacrați, precum Emil Almășan, Vasile Baghiu, Nicolae Cabel, Ion Diviza, Rodian Drăgoi, Ion Gheorghe, Claudiu Comartin, Viorel Padina, Gheorghe  Pospai, Nicolae Rotaru, Paul Spirescu, Magda Ursache și Mioara Vergu Iordache. Dintre autorii buzoieni am reținut contribuțiile următorilor: Ion Aldeniu, Mihaela Roxana Boboc, Teo Cabel, Marcela Chiriță, Mihaela Gomoescu, Nicoleta Ifrim, Paul Negoiță, Ovidiu Petrescu, Elena Daniela Plătică, Teodora Rotărescu, Costel Suditu, Adrian Sfinteș, Mihai Ștefan (director-ajunct), Nistor Tănăsescu (secretar general de redacție), Gina Zaharia și Marin Ifrim (redactor-șef). 

Comentarii

Bucuria (07 Apr, 10:36)
Alexandru Dudău

După o muncă asiduã normal că viin succeslele devalma.Felicitări si sanatate

Raspunde

Stiri Agerpres

DOCUMENTAR: 135 de ani de la moartea pictorului Ion Andreescu
Duminica, Octombrie 22, 2017 05:01 AM

Pictorul Ion Andreescu s-a născut la București, la 15/27 februarie 1850.

Baschet: Kobe Bryant "nu va merge" la Casa Albă dacă îl va invita președintele Trump
Duminica, Octombrie 22, 2017 04:01 AM

Fostul baschetbalist american Kobe Bryant "nu va merge" la Casa Albă dacă președintele SUA, Donald Trump, îl invită, a afirmat el sâmbătă, în timpul unei călătorii în Franța în legătură cu o operațiune de comunicare cu unul dintre sponsorii personali.

CITATUL ZILEI
Duminica, Octombrie 22, 2017 03:30 AM

SĂRBĂTORI RELIGIOASE - 22 octombrie
Duminica, Octombrie 22, 2017 03:19 AM

EFEMERIDE ASTRONOMICE - 22 octombrie
Duminica, Octombrie 22, 2017 03:03 AM

Este a 295-a zi a anului 2017.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
21 Oct, 00:13 Fara pile!
O.Ureche a comentat pentru articolul Concursul pentru şefia Bibliotecii Judeţene se reia, după ce ambilor candidaţi li s-au respins dosarele:
Oamenii cei mai priceputi,bine pregatiti si cu aptitudini certe trebuie sa ajunga in aceste functii!
20 Oct, 19:40 carte
nick a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari ! A fost unul din idolii tineretii mele. Din cauza unor probleme personale nu am putut participa la intalnirea de la Hasdeu. Cum pot procura 2 carti scrise de Penu. Cu multumiri !
20 Oct, 19:31 Intalnirea cu un sportiv de geniu!
Un admirator a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari pentru intreaga cariera, d-nule Penu! Imi pare rau ca nu am participat la intalnire! Mi-as fi dorit sa-l vad! Pacat insa de faptul ca terenurile de fotbal si baschet din curtea liceului Hasdeu, care odinioara erau pline, chiar si in zilele de vacanta sau weekend acum putrezesc in paragina!
Google PageRank Checker