27 de ani
de presa libera
Duminica, Octombrie 22, 2017 05:31 AM

Opinii

Tenisul lipseşte din ,,manualul lui Genunche“

de Călin BOSTAN
Opinii  |
13.10.2017, 00:00
536

   Să spunem că înghiţim, chiar dacă cu greutate, gogoşica ministrului Liviu Pop cum că manualul de Sport face parte din greaua moştenire tehnocrată şi sorosistă a guvernului condus de Dacian Cioloş. Dar minunata realizare a acestui manual aparţine, fără doar şi poate, ministeriatului său.

   Printre minunăţiile care au făcut deja ocolul ţării se află deja celebra definiţie a ,,târârii”: ,,Prin târâre te poţi deplasa la orizontală, mărind suprafaţa de sprijin a corpului. Acesta a fost unul dintre primele tale procedee de deplasare pe când erai nou-născut şi pe care îl vei perfecţiona ca şi tehnică, de-a lungul timpului, în funcţie de cerinţele impuse de viaţa de zi cu zi”.

   Să trecem peste aceste amănunte insignifiante şi să vedem ce mai conţine această producţie, destinată micilor şcolari, marca ,,ministrul Genunche”. Aflăm, cu mare mirare, aşa cum au făcut-o şi realizatorii unui documentar aplicat pe această temă, apărut în cotidianul ,,Adevărul”, că printre sporturile tratate în manual nu se regăseşte… tenisul. O disciplină la care - fie că le place sau nu personajelor de genul lui Rareş Bogdan - strălucim. Şi de câteva zile strălucim orbitor, de când Simona Halep este numărul unu mondial. Deci, tenisul lipseşte cu desăvârşire din manual, chiar dacă, dincolo de Halep şi performanţele ei, au existat şi realizările lui Ilie Năstase, devenit primul număr mondial la masculin acum 43 de ani. Deci România are tradiţie în tenis, dar chiar şi fără Halep şi Năstase, acest sport este al patrulea din lume ca audienţă.

   În schimb, manualul de sport este generos, ca spaţiu redacţional alocat, cu discipline inedite, precum Goalballul, Torballul - ambele sporturi pentru persoane cu dizabilităţi, dar aceasta chiar mi se pare în regulă -, rugby-tagul sau trânta. Manualul prezintă amănunţit 11 discipline sportive: atletismul, gimnastica, săriturile la aparate, baschetul, handbalul, fotbalul, voleiul, oina, rugby-tag, goalballul, tordballul. Apoi, sunt prezentate într-un mini-capitol, discipline sportive alternative: orientare sportivă, patinaj pe gheaţă /patinaj pe role, sanie - obişnuită sau de concurs -, schi fond, schi alpin, sport aerobic, şah, tenis de masă, badminton, înot, dans sportiv, gimnastică ritmică, korfbal, cicloturism şi trântă.

   Vreau să spun că, la prima lectură a documentarului, am stat cu inima în gât până m-am lămurit că manualul de sport al ,,ministrului Genunche” nu include şi curlingul.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

DOCUMENTAR: 135 de ani de la moartea pictorului Ion Andreescu
Duminica, Octombrie 22, 2017 05:01 AM

Pictorul Ion Andreescu s-a născut la București, la 15/27 februarie 1850.

Baschet: Kobe Bryant "nu va merge" la Casa Albă dacă îl va invita președintele Trump
Duminica, Octombrie 22, 2017 04:01 AM

Fostul baschetbalist american Kobe Bryant "nu va merge" la Casa Albă dacă președintele SUA, Donald Trump, îl invită, a afirmat el sâmbătă, în timpul unei călătorii în Franța în legătură cu o operațiune de comunicare cu unul dintre sponsorii personali.

CITATUL ZILEI
Duminica, Octombrie 22, 2017 03:30 AM

SĂRBĂTORI RELIGIOASE - 22 octombrie
Duminica, Octombrie 22, 2017 03:19 AM

EFEMERIDE ASTRONOMICE - 22 octombrie
Duminica, Octombrie 22, 2017 03:03 AM

Este a 295-a zi a anului 2017.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
21 Oct, 00:13 Fara pile!
O.Ureche a comentat pentru articolul Concursul pentru şefia Bibliotecii Judeţene se reia, după ce ambilor candidaţi li s-au respins dosarele:
Oamenii cei mai priceputi,bine pregatiti si cu aptitudini certe trebuie sa ajunga in aceste functii!
20 Oct, 19:40 carte
nick a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari ! A fost unul din idolii tineretii mele. Din cauza unor probleme personale nu am putut participa la intalnirea de la Hasdeu. Cum pot procura 2 carti scrise de Penu. Cu multumiri !
20 Oct, 19:31 Intalnirea cu un sportiv de geniu!
Un admirator a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari pentru intreaga cariera, d-nule Penu! Imi pare rau ca nu am participat la intalnire! Mi-as fi dorit sa-l vad! Pacat insa de faptul ca terenurile de fotbal si baschet din curtea liceului Hasdeu, care odinioara erau pline, chiar si in zilele de vacanta sau weekend acum putrezesc in paragina!
Google PageRank Checker