Jurnaliştii de la „Rise Project” au publicat un nou material cu „informaţii din valiză”, intitulat „Brazilia din valiză”. De data aceasta, sunt prezentate fotografii personale din vacanţele lui Petre Pitiş, directorul general al Tel Drum, şi Mugurel Gheorghiaş, acţionar al Tel Drum, în Brazilia.

Conform „Rise Project”, cei doi şi-ar fi petrecut vacanţele la Casa Grande, vila din Cumbuco, unde de-a lungul anilor şi-a avut reşedinţa braziliană şi preşedintele Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, fost coleg de facultate și de trupă rock cu râmniceanul Gheorghiaș. De altfel, cei doi s-ar fi întâlnit de mai multe ori în Brazilia, în timp ce se aflau în vacanţă.

„Imaginile din valiză dovedesc că directorul general al Tel Drum SA, Petre Pitiş, a beneficiat şi el de investiţiile făcute în Brazilia. Acesta şi-a petrecut vacanţele în Casa Grande, vila din Cumbuco unde, de-a lungul anilor şi-a avut reşedinţa braziliană şi preşedintele PSD. Cei doi s-au intersectat în mai multe rânduri pe celălalt ţărm al oceanului. Pitiş şi Dragnea sunt puşi sub acuzare de DNA pentru constituirea unui grup infracţional organizat”, scriu cei de la „Rise Project”.

Într-o înregistrare video, alături de Pitiş şi Georghiaş, apare şi Costel Comana, patronul Regiotrans, care s-a sinucis în toaleta unui avion, la scurt timp după ce DNA anunţase începerea urmăririi penale contra firmei sale din România.

„Gheorghiaş şi Dragnea şi-au petrecut, între 2009 şi 2016 numeroase vacanţe în această vilă de lux. Ei au călătorit împreună sau s-au intersectat de nu mai puţin de nouă ori în periplurile multianuale peste Atlantic. Li s-au alăturat Irina Tănase, fostă secretară şi actuală parteneră de viaţă a liderului PSD, dar şi răposatul Costel Comana. Călătoriile lor au fost documentate din registrul de intrări-ieşiri al poliţia de frontieră braziliene”, mai scrie „Rise Project”.

Imaginile prezentate în material ar fi fost făcute în februarie 2013 şi iulie 2014, de către Petre Pitiş. Fotografiile din 2014 ar fi fost făcute în timp ce la vila din Cumbuco se afla şi liderul PSD Liviu Dragnea, însoţit de iubita sa, Irina. Cei doi par să fi fost mai discreţi, întrucât nu apar în imaginile surprinse de Pitiş. Imaginile din valiză au fost salvate de Nicoleta Pene, directorul comercial al Tel Drum.

Mai multe, în următoarea ediție print a cotidianului OPINIA.