Teatrul „George Ciprian” a fost invitat, de European Artist Management Bruxelles, să participe la Festivalul Internaţional EuRoCultura din capitala Belgiei ediţia a III-a, pentru a susţine spectacolul cu piesa, „Visul unei nopţi de iarnă”, de Tudor Muşatescu.

   Spectacolul este producţie proprie a  Teatrului „George Ciprian”, având premiera la data de  13 iunie 2015. Acesta a fost pus în scenă de regizorul Diana Lupescu, care i-a ales în distribuţie pe: Mircea Rusu, Adrian Păduraru, Constantin Cojocaru, Raluca Jugănaru Grosu, Raluca Gheorghiu, Ortansa Stănescu şi Dan Clucinschi.

   Piesa lui Tudor Muşatescu este o comedie romantică, scrisă în urmă cu peste 80 de ani, care emoţionează şi astăzi prin sensibilitatea şi naturaleţea personajelor. O poveste plină de lirism şi frumuseţe despre evadarea din monotonia vieţii, care a fascinat generaţii la rând…

   „Visul unei nopţi de iarnă” prezintă povestea scriitorului Alexandru Manea, care în noaptea dintre ani este pregătit să meargă la petrecerea de Revelion, alături de partenera sa. Numai că ea îi spune la telefon că a invitat un cunoscut comun să-i însoţească. Orgoliul masculin al maestrului tresare, aşa că decide să rămână singur acasă. şi deschide astfel larg poarta destinului. Căci în elegantul său apartament apare cea care îi va schimba, în mod neaşteptat, viaţa. Cea mai improbabilă dintre iubiri. O poveste romantică, dintr-un timp în care bărbaţii îşi mai puteau permite să-şi numească iubita Doruleţ, fără teama că ar suna ridicol.

   Maestrul comediei româneşti interbelice, Tudor Muşatescu, a imaginat acest vis de dragoste, punând la lucru toate uneltele dramaturgice, care au făcut din el un scriitor de succes: dialoguri pline de spirit, observaţie socială, ştiinţa detaliului semnificativ, tipologii bine conturate.

   Spectacolul teatrului buzoian va fi prezentat pe 15 octombrie la Bozar – Palatul Artelor Frumoase, în Salle M., de la ora 20,00.

 

DISTRIBUIȚI