Prima ediţie a Festivalului Dramaturgiei Româneşti Contemporane, proiect finanţat de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, reuneşte, în această săptămână, 16 spectacole de teatru, din 12 teatre din Bucureşti, din ţară şi Republica Moldova. La festivalul desfăşurat în perioada 6-12 noiembrie va participa şi Teatrul „G. Ciprian” cu spectacolul „Zăpezile de altă dată”, adaptare după Dumitru Solomon de Ilinca Stihi.

   Producţia teatrului buzoian îi are în distribuţie pe Anca Sigartău, Cristi Iacob şi Constantin Cojocaru. Umor românesc de bună calitate, din rândul celor mai reuşite momente de televiziune sau a celebrei serii a BD-urilor, comedia „Zăpezile de altă­dată”, scrisă de Dumitru Solomon confirmă longevitatea râsului pe reţeta naţională. Odată intrat în eterna poveste a certurilor între îndrăgostiţi, fraternizând, după preferinţă, cu bărbatul pragmatic sau cu cu femeia care visează veşnic la romantism, singura provocare a spectatorului este să reziste cu sobrietate replicilor spumoase. Iar dacă la această noapte de pomină în doi se adaugă şi prezenţa insistentă a unui administrator de bloc insomniac, evenimentele în cascadă surprind până la lăsarea cortinei. 

   Spectacolul Teatrului „G. Ciprian” se va juca în cadrul Festivalului Dramaturgiei Româneşti Contemporane, joi, 9 noiembrie, de la ora 17,00, la Teatrul Dramaturgilor Români, sala Ion Băieşu.

   Toate spectacolele din festival sunt după texte ale dramaturgilor români contem­porani. Gala de Decernare a premiilor va avea loc duminică, 12 noiembrie  la Teatrul Dramaturgilor Români, calea Griviţei 64-66, sala Iosif Naghiu. Biletele pentru spectacolele din festival s-au pus deja în vânzare pe www.bilet.ro.

DISTRIBUIȚI