Actualitate

Te împiedici de drogați pe stradă, în timp ce fenomenul este un subiect tabu pentru autoritățile buzoiene

În timp ce autoritățile competente spun că fenomenul consumului de droguri nu este unul îngrijorător în Buzău și vorbesc despre campanii de prevenire pentru a bifa activități de consiliere plătite cu bani grei în baza strategiei anti-drog, pe stradă te împiedici de consumatori. Tocmai lejeritatea cu care se vorbește despre droguri pare să stimuleze consumul în România și nu să-l stopeze.  La Buzău, polițiștii locali au găsit pe stradă două astfel de cazuri doar în această lună.

Luni seară, în jurul orelor 19,30, lucrători ai Direcției de Poliție Locală Buzău, care executau serviciul în civil în zona parcului aflat la intersecția Bulevardul Nicolae Bălcescu cu strada Spiru Haret, au observat un tânăr ce stătea întins pe o bancă. În  momentul în care polițiștii locali s-au apropiat de acesta, au constatat că tânărul este incoerent și nu putea da detalii despre identitatea și prezența sa în zona. Având în vedere starea tânărului, a fost solicitat la fața locului un echipaj al de la Ambulață, care l-a transportat la Secția de Urgență a Spitalului Județean Buzău pentru îngrijiri medicale. În urma recoltării probelor biologice s-a stabilit că tânărul consumase alcool și substanțe interzise (marihuana și amfetamine).

Este al doilea caz grav depistat de către aceștia în această lună. Zilele trecute, polițiștii locali au găsit un tânăr drogat, în stare gravă, în scara unui bloc din cartierul Broșteni.

În ianuarie 2018, un tânăr din clasa a XII-a de la Colegiul Economic din Buzău a murit în spital. Inima lui a cedat din cauza consumului de etnobotanice. De patru ani era dependent și nimeni, nici familia și nici profesorii, nu au reușit să-l facaă să renunțe la viciul care i-a adus moartea. Procurorii din Buzău știau că tânarul era consumator de etnobotanice. L-au audiat în mai multe dosare pentru a da de urma furnizorilor. În 2017, adolescentul a ajuns pentru prima dată la urgență. Medicii au reușit să-l salveze atunci, dar tânarului i-au cedat pe rând rinichii, ficatul și, în cele din urmă inima.

În 2016, la spitalul din Buzău au ajuns 30 de consumatori de etnobotanice, iar în 2017 au fost doar 11.

Acesta caz a fost ultimul ajuns în atenția opiniei publice prin intermediul mass-media. Ulterior, toți res­ponsabilii cu controlul și stoparea fenomenului au intrat în ,,silenzio stampa”. În schimb, reprezentanții Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Buzău își fac simțită prezența doar la început de an școlar sau când trebuie să prezinte statistici, la soli­citarea Prefecturii, despre campanii și programe de prevenție.

Un comentariu

  1. Nu mai puneți marijuana pe același loc cu etnobotanicele. E o diferența foarte mare între ele. Cel mai probabil , individul era incoerent de la alcool sau de la alte droguri( etnobotanice sau ecstasy ) . Marijuana nu a făcut niciodată nici o victima. Mai bine v-ati documenta inainte de a arunca cu vorbe aiurea!

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker