Ramona URSU

Sigur că Cioloş putea să facă un partid perfect pentru un popor perfect, aşa cum e al nostru. Na, ghinion, n-a făcut totul astfel încât să mulţumească nişte ­mi­lioane de oameni care s-ar regăsi în valori de dreapta. Sau, mă rog, nişte milioane de oameni care, cel puţin, vor să scape odată de PSD. Sigur că i-am putea reproşa multe lui Cioloş, că partidul e MRÎ, sună aiurea, da, că mai e şi plusul ăla de la Ro+, care arată ca o cruce când îl văd pe pozele ­uno­ra de pe Facebook, că-şi putea lua consultanţi mai buni, că nu-i clar nici de dreapta, nici de stânga, nici de centru şi tot aşa. Oricum, nu mai contează că nici Cioloş, nici ceilalţi oameni pe care îi văd lângă el în partid nu-mi amintesc să ne fi spus vreodată că ei sunt politicieni şi că ştiu exact cum se face treaba asta. Din contră, ne-au spus fix invers, că ei sunt nişte oameni la fel ca noi, majoritatea, care nu au făcut politică. Şi cred că acum vreun an sau doi, probabil că n-aveau niciun gând să intre vreodată în politică.

În fine, discuţiile sunt multe şi lungi despre ce ar fi putut face Cioloş vinerea trecută ca să fim toţi mulţumiţi. Dar altceva vreau eu să spun, în cazul în care, poate, am uitat pe unde suntem. Anume că dacă noi, cetăţenii de rând, vom uita care e principalul obiectiv al nostru în acest moment, să scăpăm odată de toţi proştii, de toate ţoapele, de toţii hoţii care ne conduc de nişte zeci de ani, şi ne vom pierde, din nou, în discuţii despre cum ar trebui să fie Dreapta perfectă, atunci ne vor mânca de vii. La PSD mă refer. Ne vor juca în picioare.

Să nu ne imaginăm că strategia lor va fi alta decât cea de până acum. Toate scursurile societăţii care ne conduc acum vor deveni şi mai agresive, şi mai pline de ură, şi mai puse pe furat, şi mai decise să nu lase puterea din mână. Alea cu ,,Cioloş e fiul lui Soros” şi cu ,,Iohannis, traficant de copii” vor fi nimic pe lângă ce sunt derbedeii ăştia în stare să facă pentru a păstra puterea. La urmă, ei vor câştiga, cum au făcut-o şi până acum, iar noi vom dezbate în continuare despre cum Dreapta nu e perfectă şi cum ne-a dezamăgit din nou şi, da, de asta nici la vot nu are rost să mai mergem şi dracu’ s-o ia şi de ţară, că mai bine ne-am căra de aici. Adică fix ce facem de vreo trei decenii încoace.

Pe de altă parte, ce-mi doresc eu de la partidul lui Cioloş, de la PNL, de la USR (pentru că, deocamdată, astea ar fi variantele pe care le-aş putea lua în calcul la vot) e ca oamenii ăştia să se aşeze frumos la o măsuţă, să lase orgoliile şi calculele perso­nale deoparte şi să înţeleagă şi ei exact ce trebuie să înţelegem şi noi, votanţii lor. Anume că, dacă se vor pierde în discuţii multe şi degeaba, dacă se vor demola reciproc, dacă nu vor avea candidaţi comuni la primărie, dacă nu se gândesc la un program comun de guvernare, dacă nu vor lupta, tot împreună, să-şi aducă electoratul aproape, să-l motiveze, să-l educe, să-l responsabilizeze, harta se va înroşi şi în 2020. Ne va năuci, din nou, PSD. Vom pierde toţi, de la un capăt la altul. Să nu ne imaginăm cumva că ţara asta e pregătită acum pentru filosofii, pentru vorbe mari des­pre politică, lume şi viaţă.

Când tu şi cu toată familia ta v-aţi bătut joc de casa voastră, când aţi intrat în ea, zeci de ani, încălţaţi cu bocancii plini de noroi şi v-aţi trântit aşa şi în pat, când aţi scuipat pe jos şi v-aţi lăsat gunoiul în sufragerie, nu vii cu cârpa de şters praful ca să faci curăţenie. Nu, îţi iei frumos familia şi vă apucaţi de şmotru cum trebuie în casă. Mai înghiţi şi praf, mai înjuri printre dinţi, scoţi şi parchetul, pui altul, văruieşti, speli, arunci gunoiul. Şi, da, la final, când toate sunt aşezate şi e bine şi frumos, dai şi cu odorizant de cameră. Cam aşa văd eu lucrurile şi cu alegătorii de dreapta, şi cu politicenii de dreapta. Dacă nu scoatem împreună, din rădăcini, într-un mod inteligent, tot gunoiul din ţara asta, oricâte sacrificii am face şi oricâte frustrări am mai aduna, n-avem nicio şansă să ne facem bine. Să nu ne repezim, acum, la cârpa de şters praful şi la odorizantul de cameră, că ne repezim degeaba. Mai întâi, şmotru şi, apoi, putem vorbi în linişte filosofii.

DISTRIBUIȚI
loading...

2 COMENTARII

  1. Nu mă interesează cine e Cioloș, ce origine are și numărul lui de la pantofi!!! E de departe mult mai bun decât toți pe care i-am văzut defilând pe la guvernare în ultimii 28 ani!! Atât. Nu ar fi rea o alianță de dreapta. Hai lăsați orgoliile. Nu cred în PMP-creația lui Băse, poate în câțiva oameni. Ar fi de evitat deocamdată!

  2. Cioloș nu este fiul lui Soros ci nepotul lui Virgil Ardelean supranumit Vulpea, membru marcant al instituției care a călărit justiția cu faimoasele protocoale de colaborare, nu de cooperare!

Comments are closed.